Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Perfektně a přesně napsáno R^ Ukládám si do záložek, díky

1 0
možnosti

837

31. 10. 2012 15:39
Tohle je opravdu hrubá pomluva

"Kdysi dávno, v 50. letech, se prý tradovalo rčení: "Dědeček a babička ujídají chlebíčka." Nic snad nemůže kolektivistický pohled na hodnoty ilustrovat lépe"

 

Tohle by si za bolševiků nikdo nedovolil říci, tenkrát ještě neexistoval ten podvodný název "pojištění" tenkrát každý věděl že důchodová daň je něco co generace výdělečně činná odvádí jako svůj závazek ke generaci předešlé,  do které ti důchodci investovali své ohromné peníze a svůj čas.

To teprve dneska vylezl na povrch ten primitiv typu "nový Rus" který řekne kašlem  na naše závazky,  tyhle odvody si budeme spořit na svůj důchod, viz Nečasovic a Kalouskovic důchodová "reforma".

0 0
možnosti

jeste asocialnejsi grupa

31. 10. 2012 15:49
Re: Tohle je opravdu hrubá pomluva

a copak ze to udelali ti hodni komuniste s vklady na SOUKROMYCH penzijnich uctech, ktere tady byly jeste z prvni republiky ?

2 0
možnosti

kOBLICH

31. 10. 2012 11:26
V kapitalismu je zkrátka člověk člověku vlkem...

... zatímco v socialismu je tomu právě naopak...;-D;-D;-D

2 0
možnosti

petrph

31. 10. 2012 8:14
to je spíše o chápání pojmů

Jestli se pojištění označuje hovorově jako "solidární", tak to asi neznamená, že když se pojištuju, tak se tím   altruisticky rozhodnu  věnovat část svých peněz těm nešťastníkům kterým se něco stalo (třeba jim shořel dům nebo si zlomili nohu), a pojištovna jim z mých peněz vyplatí náhradu. Ale protože já si tím kupuju jistotu že když  se něco stane mně, tak já dostanu náhradu.

Je tady samozřejmě ta výhrada, že řada těch pojištění, ať na auta,zdravotní důchodové..,jsou povinná.Jistě že by se našla spousta lidí co by si je pak neplatili "protože jim se nic nemůže stát.." Ale co když se stane, budou schopni zaplatit všechny své závazky?Budou mít třeba "keš" vždy na zaplacení drahé operace, když poškodí cizí auto (bez poviiného ručení) budou mít na zaplacení škody?Nebo řeknou "nic nemám, škodu nezaplatím?

 Jsou si třeba  jisti že mají dostatečné úspory na stáří bez státního důchodu (bez ohledu na inflaci?),nebo čekají že si pak "aspoň pro malý důchod " příjdou a státe starej se?

0 0
možnosti

McCorner

31. 10. 2012 11:42
Re: to je spíše o chápání pojmů

Ale to je o zodpovědnosti. A svoboda je o tom, že mám na výběr. Žel že u nás politici předpokládají? že lidi jsou nezodpovědní tak nařídí zákonem že všichni musí platit např. pojištění na auto. A člověk co v životě neboural je na tom stejně jako ten co bourá každou chvíli.

0 0
možnosti

OK313

30. 10. 2012 23:58
Bez komentáře.

R^R^R^

0 0
možnosti

KarelSind

30. 10. 2012 23:53
Karma

Výstižné a pravdivéR^

2 0
možnosti

Jiri Hemerle

30. 10. 2012 22:11
velmi pěkně !

R^

0 0
možnosti

pydloun23

30. 10. 2012 21:55
O solidárnosti

nelze s lůzou diskutovat. Oni vůbec nemají potuchy, kolik lidí středního stavu, středních i nízkých příjmových skupin přispívá na různé dobročinné projekty. Ať už je to z důvodu vlastní solidarity, víry nebo přesvědčení. Oni hledají jen závist, způsob jak druhému ublížit, nikoliv jak pomoct. Jistě. Nadací je moc, jsou zde podvodníci. Ale kdo má potřebu pomoct, ten ji vždy dokáže realizovat. Je i hodně bohatých lidí, kteří se podobně realizují. Jenže oni o tom neradi mluví, nechlubí se, nestojí o uznání. To jsou jen ti bezejmení...

1 0
možnosti

Levicovy.Pravnik

30. 10. 2012 22:53
Re: O solidárnosti

To nemáte pravdu, že střední stav nějak moc aktivně přispívá

1 1
možnosti

Jožin z planin

30. 10. 2012 20:34
Demorkacie vs. kapitalismus

V zásadě s Vámi souhlasím. Problém je v jedné věci a ta se jmenuje demokracie. Pokud demokracii zavedeme, nemůžeme si příliš stěžovat na to, že systém je příliš socialistický nebo příliš kapitalistický. Je prostě takový, jaký ho chtějí mít lidé. (Současná krize české politiky je o něčem jiném - většině lidí je to úplně jedno a nechodí k volbám.) Spíš je to o osvětě. Je třeba lidem vysvětlit, že pokud budou mít kapky do nosu, acylpyrin nebo špičkové brýle zdarma, tak je to jen chabá náplast na to, že nebudou peníze na drahou operaci. Když si vynutí příspěvky na bydlení, nebude na příspěvek při krátkodobé nezaměstnanosti, když budou vysoké školy komplet zdarma (podle mého by měly být zdarma jen pro ty velmi nadané či pilné - čtvrtinu až polovinu studentů), bude méně peněz na školy základní a střední (a tím menší kvalita). A tak dále a tak podobně. Lidé jsou zde závislí na určitém socialistickém komfortu a těžko to chápou. To je největší současný problém.

1 0
možnosti

petrph

31. 10. 2012 8:49
Re: Demorkacie vs. kapitalismus

Základní problém demokracie je v tom, aby lidé měli jistotu že to co je jim před volbami slibováno-a podle čeho se rozhodují,bude plněno.Jen tak má osvěta smysl

Dejme tomu lidem se vysvětlilo že"pokud si budou platit kapky do nosu,acylpirin .",bude na drahé operace.Už si je platí- ale dnes se dozvídají že mají rušit nemocnice..O tom se ale přeci před volbama nemluvilo.A patrně kdyby se jim řeklo "budou se rušit nemocnice aby bylo na drahé operace",možná by si zvolili nabídku jiné strany-třeba té která by řekla "bude na drahé operace, i na ty kapky,zůstanou i všechny nemocnice, ale bude vyšší zdravotní pojištění".Podobně,i  školné na VŠ byli ochotni přijmout,jen kdyby mezitím neviděli kolik se jen utratilo třeba jen na státních maturitách.Kolik by za ně mohlo být peněz na kvalitu ZŠ a SŠ?

Neboli,lidé  chápou dobře,jen pravicoví politici si zvykli na to že ve vládě mohou nejen krást ale i podvádět.A teď kvičí  že je lidé nechtějí volit a nefunguje ani strašení,komunistama ani Řeckem

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.