Diskuse

Nový článek

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

Aleš Hodina

27. 8. 2012 23:30
Díky za rozumný článek

R^

1 0
možnosti
AB

Arthur B.

27. 8. 2012 22:34
...

Pokud pořídím majetek zatížený nějakým závazkem, tak je snad mojí povinností onen závazek plnit, ne? Nebo je v pořádku, když si koupím lacinou chalupu - lacinou pro to, že tam má babka břemeno práva na dožití a vzápětí jí vezmu za flígr a vyrazím na ulici, protože dle vašich slov: " Jedno malé omezení nakládat s právoplatně nabytým majetkem znamená

popřít vlastnictví jako celek." a "...práva jednotlivce

dovolují majiteli nakládat se svým majetkem dle libosti."?

4 0
možnosti

Obyčejný člobrda

27. 8. 2012 22:21
Píšete hlouposti

Vlastnictví není a nikdy nebylo absolutní. Při Vaší interpretaci byste nevystrčil ani nos z bytu, protože chodíte a jezdíte po pozemcích někoho jiného. Pijete vodu, která napršela na cizí pozemky, dýcháte vzduch, který Váš soused nemůže libovolně znečišťovat atd. Od doby, kdy lidé žijí ve společnosti, má tato právo ukládat jim povinnosti a omezení a také to vždy dělala. Samozřejmě to musí na demokratickém základě, ale to je jiné téma. A zrovna tak máme my spotřebitelé právo Matonku bojkotovat. Ať si ji svobodně vypijí sami!

7 0
možnosti
VM

vmlich

13. 9. 2012 13:46
Na tomto příspěvku je vidět, jak rozsáhlé škody napáchalo 40

Na tomto příspěvku je vidět, jak rozsáhlé škody napáchalo 40 let socialismu v lidech. Mám co dělat, abych se ubránil zoufalství, že se z toho snad nikdy nedostanem.

0 0
možnosti
PV

pavsson

27. 8. 2012 21:57
Bojkot

Jednoduché jak facka. Dokud Mattoni nezačne Kyselku opravovat, nekupuji její produkty. Bojkot je tisíckrát účinnější, než všechny kampaně celebrit.

0 0
možnosti
P

petr____22

27. 8. 2012 22:05
Re: Bojkot

Ucinnejsi je, kdyz se ho nekdo zucastni. Jenze na ty rozpadle budovy v tom studenem udoli u silnice cca 99% zakazniku co koupuje mattonky nezajima.

0 0
možnosti
JK

Josefkl

27. 8. 2012 18:59
Dobrý den pane

Mattoni,daří se?

1 0
možnosti
P

petr____22

27. 8. 2012 22:05
Re: Dobrý den pane

Mattoni uz neniiiii

0 0
možnosti
RC

cubebike

27. 8. 2012 18:54
Jsme v prdeli, pokud budeme věřit takovéto masáži

ne nadarmo to Koller zpívá v jiné souvislosti.

1 0
možnosti
ZC

Zefram Cochrane

27. 8. 2012 18:50
a že vy pracujete pro Mattoni?

protože takhle naivní článěk a tak namyšlené "o autorovi" by tomu odpovídalo.

Firma prostě něco koupila a stará se jen o to jak vyrabovat co nejvíce nerostného bohatsví s maximální minimalizací nákladů. Prostě jednou koupili něco s nějakou kulturní hodnotou a jsou povini se o to starat. Hdo koupí hrad či zámek o něj také musí pečovat a udržovat ho a nedostane nádavkem pramen věčného mládí.

Firma Mattoni rve miliardy (za ta léta) do propagačních ptákovin jako Miss apod. a hraje si velkého mecenáše a nedokáže se postarat ani o zachování koupeného majetku. Proč to tedy koupili?

Míval jsem minerálky s tím znakem rád, ale Mattoni už není. RIP duchu pana Mattoniho

7 0
možnosti
VS

qwerty.cz

27. 8. 2012 20:29
Re: a že vy pracujete pro Mattoni?

Vy jste tu argumentaci vůbec nečetl. Vůbec.

0 0
možnosti
N

nechteny.diskuter1

27. 8. 2012 18:38
Směšné...

Váš článek je leda tak směšný... Pokud zobecním vaše názory - není tedy nespravedlivé vůči jednotlivci a omezující jeho vlastnická práva a svobody i to, že si vlastník domu v Nerudově ulici v Praze nemůže tento dle svého uvážení zbourat a postavit si místo něj libovolně něco pro něj mnohem praktičtějšího? Třeba sklad na uložení palet s minerálkou? Ale naopak, že musí ve veřejném zájmu, v zájmu společnosti tento historicky chráněný dům udržovat a navíc veškerou jeho údržbu si nechávat schválit od nějakých protivných úředníků? Nebo snad neměříte všude stejným metrem? Vaše poznámka o tom, proč lidé angažující se za záchranu Kyselku objekty nevykoupí, neuspořádají sbírku a neopraví sami pramení jen s hlouposti a neznalosti problému. Společnost Mattoni totiž nemá naprosto žádný zájem objekty prodat, protože by je musela prodat i s velmi cennými pozemky pod nimi, o které velmi stojí. A aby je mohla využít tak jak potřebuje je nejdříve nutné nechat spadnout na nich stojící objekty.

5 0
možnosti

mamina2

28. 8. 2012 10:31
Re: Směšné...

Problém je, že památková ochrana u nás je strašně široká, Protože mezi renesančním domem v Nerudovce a rozpadlým něco přes sto let starým domem blízko Karlových Varů je dost velký rozdíl.

0 0
možnosti
VDT

Von der Tann

27. 8. 2012 15:32
Čekal jsem fundovaný článek

ale našel jen změť rádoby jasných názorů a polopravd.

Co takhle zamyslet se nad skutečnou příčinou, že ukradený majetek nikomu štěstí (dříve nebo později) nepřinese?

A přidat pár odkazů jak kdysi významné lázně Gießhübl-Sauerbrunn vypadaly a fungovaly..:-P

2 0
možnosti
T

twin

27. 8. 2012 14:48
Na názor máte právo,

ale pokud by skutečně měla platit ničím neomezená práva jednotlivce, pak lidská společnost nemůže vůbec fungovat.

Zajímavé je, že takto radikální názory na neomezenou osobní svobodu vyznávají jedinci jen tak dlouho, dokud nezjistí, že společnost z nějakých důvodů potřebují. V případě Kyselky se domnívám, že společenský zájem na existenci této památky je významný a je dán i osobností zakladatele lázní Jindřicha Mattoniho, jehož značku vlastně současný majitel zneužívá. Já sám proto veškeré produkty Karlovarských minerálních pramenů již několik let cíleně bojkotuji.

Vážím si těch podnikatelů, kteří také něco dělají pro společnost: pokud bychom měli více Hlávků, Baťů, byla by situace v této zemi určitě radostnější.

5 0
možnosti
LZ

generallz

27. 8. 2012 14:54
Re: Na názor máte právo,

Neexistuje nic jako společenský zájem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.