Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BB

baggerfuhrer

30. 3. 2012 16:35
:(

Slunce je zlatou skobou na vobloze přibitý, pod sluncem sedlo kožený, pod sedlem kůň, pod koněm moje nohy rozbitý

a starý ruce sedřený.

Pryč odtud jít s tou karavanou mraků, kde tichej dům a pušky rezaví, orat a sít od rána do soumraku a nechat zapomenout srdce bolavý.

0 0
možnosti
D

Dita_1

29. 3. 2012 12:05
*

Libertarianisums je stejná utopie jako komunismus - v praxi může přinést jen neštěstí a zmatek.

1 0
možnosti
PZ

PeTaX

29. 3. 2012 12:23
Re: *

Pouze citujete mantru bez jediného argumentu.

3 0
možnosti
H

Halfunx

29. 3. 2012 11:16
Já s obsahem souhlasím

Rozbor co je stát a co společnost je opravdu na dlouho. Ve skutečnosti obojí tvoří jednotlivci, jedni berou (zvolení zástupci) a druzí dávají. To co se jedněm sebere, následně se přerozdělí a druhým zase dá. Vynechám dluhovou past jako komplikaci a jen zjednoduším. V současném systému nejsme schopni ovlivnit, kolik a komu naši zástupci naše peníze dají a jen málo umíme ovlivnit, kolik si od nást zástupci vyberou. (V praxi to ukazuje Kalousek). Vychází mi z toho že daně a zejména volení zástupci jsou zbyteční a jsou zátěž u které zmizí značná část našich daní nenávratně.

Změna systému je nutná, já jako jedinec požaduji služby od města státu evropy. Tyto služby si zaplatím a vím u koho ty peníze skončí. Kacířské, ale logické. Žádní zastupitelé parlament senát a fůra příživníků (úsporu si typněte sami).

1 0
možnosti
P

parquin

29. 3. 2012 9:06
Tak to

musí být hustej matroš.... Toto nemůže napsat někdo vybavený něčím aspoň vzdáleně podobným mozku8-oRv

3 0
možnosti

Tramp_007

29. 3. 2012 10:49
Re: Tak to

Mozek neni potreba. Staci odkaz velkych "myslitelu".

0 0
možnosti
K

krllo2

29. 3. 2012 8:48
Klausův, Matějkův, M. Krausové a Zieglerův klon.

Macha a Rudlu Polaneckého jsem zapomněl.;-D

1 0
možnosti
PD

dolep9am

29. 3. 2012 1:46
pro Matějky, Zálomy a jiné dutohlavce homolovité

Kolegové, zaměřte své úsilí jinam (sport, ženy, apod.), ale hlavně se nesnažte myslet. Prospějete tím sobě, svému okolí i celé společnosti. Nejste výjimeční v ničem jiném, než v hlouposti. Jestli jste měli dominantní matinky, následkem čehož se svoboda jednotlivce stala středobodem vašich světů, navštěvujte raději nějaké psychoterapie a nedělejte si je z blogů. Tady vám někdo pomůže jen těžko.

3 0
možnosti
LZ

generallz

29. 3. 2012 2:02
Re: pro Matějky, Zálomy a jiné dutohlavce homolovité

Ayn Randová, Ludwig von Mises, Murray Rothbard, Frederic Bastiat.... To jen namátkou, z jakých myšlenek vycházím. Pověděl byste Ludwigu von Misesovi, aby se raději nesnažil myslet? Jste ovce.

2 0
možnosti
PD

dolep9am

29. 3. 2012 1:38
To je směšné

Cituji: "...stát používal násilí pouze na obranu práv občanů před zloději nebo podvodníky." O jakých právech píšete? Ta práva jsou také společenskou smlouvou, stejně jako to, že si vyděláváte a prostřednictvím jakýchsi papírků se pak účastníte směny. To vše jsou jen a jen společenské smlouvy. Vy žijete v jakémsi bludu, že váš příjem je dán přírodními zákony o nichž se nediskutuje, zatímco daně a vše co je na nich závislé, jsou jakousi společenskou smlouvou, která vás jen dusí. Jenže tak to pochopitelně není. I to, že máte nějaký příjem a můžete si za něj něco pořídit je postaveno na společenské smlouvě. Ten stát, který tak nesnášíte nemůže jen vymáhat práva, musí je také vytvářet. Vaše svoboda by skončila revolucí a vy byste nakonec buď visel na kandelábru, nebo chcípnul na mor, který by se znovu objevil. Ony mrtvoly hnijící na ulicích nejsou žádná krása, ale hygienické stanice by nebyly, očkováno by bylo jen pár nejbohatších a ten kdo by nekradl a nepodváděl ve velkém, by byl chudý.

3 0
možnosti
LZ

generallz

29. 3. 2012 2:00
Re: To je směšné

Jestliže stát vytváří práva, pak tedy podle Vás nebylo vraždění Židů v nacistickém Německu žádné pošlapání práv jednotlivce, protože tehdejší tamní stát prostě rozhodl, že Židé práva nemají.

To je absurdní!

Práva vyplývají z objektivní reality, a stát je může buď respektovat nebo nerespektovat.

Stejně jako gravitace nevznikla tím, že někdo tento jev objevil a popsal.

A mrtvoly hnijící na ulicích: zajímavé, že mrtvoly hnily na ulicích (nbo spíše v koncentračních táborech a vězeních) tam, ke stát práva jedntlivce nerespektoval (SSSR, Německo), a tam, kde se stát téměř přiblížil ideálu, nastal největší rozkvět v historii (průmyslová Amerika v 19. století). Pokud platí, co tvrdíte, pak čím více svobody a méně státu, tím více mrtvol. To samozřejmě neplatí. Naopak: čím více svobody a méně státu, tím více blahobytu a méně mrtvol na ulicích. (a nesnažte se sem tahat Somálsko, to je jiný případ!!!)

0 0
možnosti
FM

František Matějka

29. 3. 2012 1:15
.

R^

0 0
možnosti
EZ

Emiliano Zapata I

28. 3. 2012 21:12
Příspěvek hodný hospodské debaty.

Z čeho by ten stát asi financoval důchody, hasiče, policii, učitele? Stejný rozum jako ti komunisté. Ať se stát postará.

0 0
možnosti
LZ

generallz

28. 3. 2012 21:29
Re: Příspěvek hodný hospodské debaty.

Vy jste ten článek nečetl, přiznejte se.

0 0
možnosti
K

krllo2

28. 3. 2012 19:17
Co to je za nesmyslný příspěvek a ještě tak dlouhý.

V roce 2010 živnostníci zaplatili na daních z příjmu celkem 3 miliardy Kč . Slovy tři miliardy. To vychází na jednoho živnostníka na cca 3000,- Kč za rok. Ano za rok.

NKÚ zjistil, že poslední tři roky se nevybraly daně celkem ve výši 400 miliard korun a to hlavně v případě dovozů.:-(

0 0
možnosti
LZ

generallz

28. 3. 2012 20:22
Re: Co to je za nesmyslný příspěvek a ještě tak dlouhý.

tak to jsou živnostníci. hm, a co zaměstnanci? ti zaplatili kolik?

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.