Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Cynyc_

23. 9. 2011 10:47
Od objektivistů nikdo nečeká velké duševní výkony,

ale tenhle článek je mimořádně pitomý i na jejich poměry. Pan Zálom nemá rád ekologisty (přesněji, správný objektivista nemá rád nikoho kromě sebe, ale je přímo nenávidí) a hromadné akce (opět jako objektivista, který uznává jen individualitu). Tak je pěkně propojil, a že to s realitou nemá nic společného, ho - stejně jako jeho guru Randovou při psaní jejích "románů" - vůbec nezajímá. Na webu cyklojízd není o ekologické motivaci ani slovo a ekologisté ze stavby cyklostezek nejsou nijak nadšeni, ale proč se takovými drobnostmi trápit? Když vytváříme obraz veřejného nepřítele, nesmíme se nechat zmást fakty. I zbytek je v duchu objektivistického uvažování - individuum je sice nejvyšší hodnotou, ale na své názory nemá právo, ať je otázka toho, co je morální, nebo preference kola před autem. Také je zajímavé, že příznivec ideologie akcentující vlastnická práva upírá majiteli (státu) právo disponovat svým majetkem (ulicemi, které propůjčí ke konání cyklojízdy).

0 0
možnosti

Viashino

22. 9. 2011 22:31
Masakr

Ukazovat svaly na kole je nebezpečné, protože auto je silnější. Viz podobná akce jinde - http://www.youtube.com/watch?v=MvUHPUMA3s4

0 0
možnosti

xychteen

22. 9. 2011 18:32
Vzhledem k tomu, že mám dvě hnusný silný auta a tři kola...

...tak si ten den sám nafackuju před zrcadlem a pak si půjdu klidně lehnout

:-)

Osobně si myslím, že má každá věc nějaké výhody a nevýhody a největší chybou je něco buď přehnaně adorovat nebo přehnaně hanět.

1 0
možnosti

Rusy

22. 9. 2011 17:24
Máte naprosto jednostranný pohled

Používám kombinovanou dopravu, tedy na okraj Prahy autem, zaparkovat, vyndat kolo a dál na kole. Takže jsem motorista i cyklista. A mohu Vás ujistit, že nemusím na cyklojízdu, abych si užil pocit "auta stojí, kola jedou." Cyklojízdy mají určitě smysl. Celá infrastruktura je postavená pro automobilový provoz a teď se cyklostesky a cyklopruhy pouze vecpávají, kam se vejdou. A že je automobilisté nerespektují, o tom mám dokladů jen z dneška dost. Takže cyklojízdy mají upozornit na snížení nerovnoměrnosti investic do jednotlivých typů komunikací a úprav. A poměr automobilové a cyklo dopravy s tím nemá co do činění, protože jde o poměr determinovaný charakterem infrastruktury.

0 0
možnosti

Smrť

22. 9. 2011 16:22
Asi jste tu akci nepochopil

Nejsem z Prahy, jakýmkoliv hromadným akcím se důsledně vyhýbám, když to jde a kde to jde jezdím na kole, což mi nijak nebrání nechápavě vrtět hlavou nad bezohledným a sebevražedným chováním značné části cyklistů. Blokovat Prahu kvůli cyklistů je nesmysl, ale rozhodně si nemyslím, že je vede nenávist k autům a řidičům. Napadlo Vás, že ti lidi prostě jen chtějí čistější vzduch a klidnější prostředí?

1 0
možnosti

vioš

22. 9. 2011 15:33
slátanina

Cyklojízda je normální věc. Jednuduše se projedou aniž by je rušili magoři v autech. Aspoň jeden den tak bude tišší a ekologičtější.

To bych pak mohl označit za fašistu každého vlastníka silného a velkého auta. Jen vytahuje svaly a může mít přece normální levný sedan ne? Bezohledný motorista je samozřejmě nebezpečnější než stejný cyklista, zamyslete se. Takoví Zálomové by postavili mrakodrapy snad i místo Pražského hradu. Hlavně, že máme volný trh bez  omezení.

3 0
možnosti

generallz

22. 9. 2011 16:03
Re: slátanina

No, a motoristi by pak v neděli mohli udělat jízdu po stezkách, že?

2 0
možnosti

Josef II

22. 9. 2011 15:15
Nenavist x opovrzeni .

Jestli ze strany cyklistu je to nenavist, tak ze strany motoristu je to hluboke opovrzeni se sockami na bicyklech nebo v metru. Tak si vyberte. Idealni stav by byl takovy jako je v holandskych nebo danskych mestech ale i cinskych mestech. Co je efektivniho na mestech zablokovanych solidne automobily bez pasazeru, vypoustejicich nezdrave plyny a hledajicich cele hodiny nejake parkovani ?? Dobre by bylo take zpoplatnit vjezd do mest, tak jako je to v Londyne. Predvadet pak by se tak mohli v centru je opravdovi snobove a nejenom ti radoby.

2 0
možnosti

petrph

22. 9. 2011 15:09
ach jo zase ty neštastné Klausovi ismy

Před nedávnem měli v Praze festivalový pochod homosexuálové a to že prý je to nátlaková akce musel pan Bátora ventilovat až na americký ambasádě. Teď se má konat hromadná cyklojízda a ono už zase hup a prý politická akce. Vy to máte v té Praze opravdu těžké že vás pořád někdo  utlačuje. Člověk aby se bál do matičky Prahy jezdit aby jste ho hned jako odlišnou osobu hned nezavřeli i.

A pokud se týká fungování tržního principu  - na sport (i na cyklistiku) byly státem určeny vysoké a přitom stabilní prostředky ze Sazky, a ty jsou teď, slušně řečeno v.....nějak vám ta neviditelná ruka trhu nefunguje ......

:-)

1 0
možnosti

Josef II

22. 9. 2011 15:24
Re: ach jo zase ty neštastné Klausovi ismy

Sazka prispivala pouze na Sazku arenu a nikoli na cykisty ! Cykliste to vyhraji, protoze je jich vice na  metr2 mestskeho povrchu. Takova uz je demokracie. Kolik hlasu ma ulice zacpana prazdnymi auty ??

0 0
možnosti

košťálka

22. 9. 2011 14:45
Brno

Dnes je to u nás v Brně-nejsem piciglista ani automobilista, ale osobně mě víc vadí piciglisti

2 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.