Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

www.mises.cz

27. 2. 2011 15:15
Článek výborný, ovšem s jednou chybou

Pane Zálome, článek jako obvykle je výborný, ale jako jinde, i v tomto článku, nejste myšlenkově konzistentní coby zastánce svobody jednotlivce.

Cituji z Vašeho článku:

"Proto jeho aktivity (státu), aby nebyly namířené proti svobodě jednotlivce, musejí být pouze odpovědí na iniciaci násilí vůči jeho občanům. Stát, který by plně respektoval svobodu jednotlivce, by ve svých rukách držel pouze policii, armádu a justici - nic víc."

A pokračuji:

Stát nemůže objektivně rozhodnout, co je iniciací násilí nějakého občana proti jinému občanovi. O tom může objektivně rozhodnout pouze trh. Co je a co není iniciace násilí musí být někde definováno - v nějakém právním řádu a tedy pokud by stát stát držel ve svých rukách justici - byl by to tedy státní právní řád - tedy takový řád, který byl občanům vnucen násilím a který tedy občané nepřijali dobrovolně, jako by se jinak stalo na volném trhu. Když to vyženu do extrému - i stát, který by držel v rukou "jen" tyto 3 věci by klidně mohl být totalitní!

0 0
možnosti
JS

Jan Suda

15. 2. 2011 17:31
Sčítání lidu 2012 2/2

..pokračování předchozího příspěvku ...

- i přestože efekt pro komerční sféru není jistě hlavním základem Sčítání, firmy by měly prosperovat, aby dávaly občanům práci, což je pro trh práce i ekonomiku státu dost důležité.

- Vaše paranoia o negativních důsledcích sčítání je obdivuhodná. Zajímalo by mně, proč v žádném případě nevěříte, že může pomoci, když se stát dozví více o svých občanech

- ČSÚ vysvětluje důležitost sčítání a nevyhrožuje trestem proto, že sčítání opravdu pomáhá lidem aby se jim ve státě lépe žilo a ví, že pokud se na to lidé podívají pořádně, jsou schopni pochopit hlavní výhody, které sčítání má

- to opravdu máte pocit, že vyplnění jednoho formuláře, který anonymně zjistí migraci obyvatel, jejich počet, rodinný stav, jazyk, vzdělání apod. vám vezme svobodu? Nebo spíše možnost žít svobodně přidá díky tomu, že budou podmínky života v této zemi lépe přizpůsobené tomu jak lidé žijí?

0 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

16. 2. 2011 10:48
Re: Sčítání lidu 2012 2/2

My jsme velmi dobře pochopili, jaké "výhody" to vaše sčítání má. Je to způsob, jak zbytečně vyhodit dvě miliardy daňových poplatníků a přihrát je kamarádům a kamarádům kamarádů. Způsob, jak zjistit, co se ještě lidem dá efektivně sebrat.

V této zemi nikoho nezajímá, jak lidé žijí - politici se starají jen o naplnění svých penězovodů - toto je jeden ze způsobů - a nějací lidé jsou jim naprosto ukradeni.

Vaše úřednické ptydepe si strčte za klobouk, nebo kamkoli jinam.Rv

Hezký den.

0 0
možnosti
JS

Jan Suda

15. 2. 2011 17:31
Sčítání lidu 2011 1/1

Dovolte abych zareagoval na několik nesmyslů, které jsou v článku uvedeny. Předesílám, že mám na starosti vyvracení dezinformací, které se v diskusích objevují:

- informace si statistici zjistit jinak nemohou - sám jste uvedl existenci zákona na ochranu informací. Zároveň, některé informace se prostě jinak než ze sčítání zjistit nedají.

- nejedná se o násilí a prozrazování osobních informací. Vaše přirovnání daní ke krádeži a násilí je poněkud přitažené za vlasy, i přestože daně nejsou nic příjemného pro každého z nás. Bohužel Vám pak dovoluje vymýšlet dosti nesmyslná spojení typu "parky a hřiště jsou zaplacené ukradenými penězi".

- ad peníze z EU - takže je lepší je tam nechat ležet?

 .. pokračování v dalším příspěvku...

0 0
možnosti
MD

Mr. Dalby

16. 2. 2011 10:50
Re: Sčítání lidu 2011 1/1

Spíš máte na starosti šíření dezinformací a zamlžování skutečností.

Daně jsou krádeží, stát je organizované násilí vládnoucích. Pod článek pana Záloma se podepisuji.

Ještě něco k tématu?

0 0
možnosti
PJVND

Pravda je víc než dukáty

14. 2. 2011 10:05
Zcela souhlasím

Dobře jste to napsal. Taktéž se nezúčastním. Ani tu pokutu ze mě tak snadno nedostanou. Stačí, že tomuhle státu odevzdávám skoro 200 kKč ročně a mám toho plný zuby. ;-€EURv

0 0
možnosti
Í

í-mejlka

14. 2. 2011 8:55
Jsem připravena.

Já jsem připravena odpovědět naprosto pravdivě na všechny položené otázky, ovšem - k některým budu potřebovat doplnění. Například otázka c)18 - dočasně přítomné osoby. Nevím, jak je přesně stanovena jednotka dočasnosti (za dob komančů v souvislosti s pobytem spřátelených armád se říkalo: jednotka dočasnosti = jeden "furt") a také nevím, zda se jedná o soby fyzické nebo právnické.

Nebo otázka c) 5.2 - obytné místnosti s plochou 4 až 7,9 m2. Platná CSN stanoví, že obytná místnost je místnost o rozměru nad 8 m2. Nikdo tedy nemůže mít obytnou místnost podle uvedeného dotazu. A tak to mám připravené otázku po otázce.

0 0
možnosti
MT

ToMiSoft

14. 2. 2011 9:33
Re: Jsem připravena.

A bylo by možné tuto "přípravu" někde zveřejnit? Jsem velice zvědavý a možná bych to použil i jako argumenty :)

0 0
možnosti
DM

DaM

14. 2. 2011 8:54
Dekuji ...

... za pekny clanek. Davam karmu a ujistuji vas, ze ze mne CSU zadna relevantni data nedostane. 10k mam pro jistotu pripravenych...

0 0
možnosti
H

hafusak2

14. 2. 2011 8:32
Všichni tihle "zastánci svobody"

mi zatraceně připomínají naše "nepřizpůsobivé" tím, jaké mají shodné myšlení: JÁ chci všechna práva, JÁ chci všechny svobody, JÁ nemíním nikoho poslouchat, JÁ všemu rozumím nejlépe, JÁ nechci být ničím omezován atd atd atd. Co je výhoda, toho by nejraději po údernicku využívali na 200%, ale jakmile něco zavání povinností, tak jsou hned proti, hned jsou utiskovaní, hned jim je v něčem bráněno, svou pro společnost v podstatě bezvýznamnou osobnost staví kdovíjak vysoko a snaží se hrát roli "pana Důležitého", ačkoliv se píše jedná o příznaky zastydlé puberty.Rv

0 0
možnosti
VS

qwerty.cz

14. 2. 2011 8:55
Re: Všichni tihle "zastánci svobody"

Zůstaňte tedy "panem Nedůležitým" a nechte se sečíst. Blahopřeji Vám k tomu.

0 0
možnosti
R

roman036

14. 2. 2011 7:39
Dalo by se s tím souhlasit, ale.......

čím to je, že vždycky o zneužívání "citlivých" dat nejvíc pindají lidé, kteří se na internetu všem představí, ukáží svoje fotky, napíšou kde žijí, kolik jim je, jaké mají vzdělání (kde studovali),koho volí, kam za posledních 10 let jeli na dovolenou, kdo jsou jejich přátelé, kde pracují, kde pracovali dřív, jaké mají koníčky, jakou poslouchjí hudbu, jaké se jim líbí filmy, atd. Rv

0 0
možnosti
VS

qwerty.cz

14. 2. 2011 8:54
Re: Dalo by se s tím souhlasit, ale.......

Protože to dělají dobrovolně a s takovými údaji, s jakými uznají sami za vhodné. Tedy svobodně.

0 0
možnosti
PP

Pavel Pátek

14. 2. 2011 7:28
Není co dodat.

Velmi dobře napsáno, KARMA!

Argumentace vycházející z filosofie objektivismu Ayn Rand mne vždy potěší, když se objeví. Obvzlášť na tomto blogu. Souhlasím zcela s Ayn Rand, že současný svět může vyléčit jen filosofie. Jeho problémem je etika=morálka (objektivismus zde správně klade rovnítko). Zatímco se lidstvo honí za technickými recepty ekonomie a jiných exaktních věd, řešení má před očima, ale není si ho ještě dostatečně vědomo. Řešení je v každém z nás, jen najít odvahu podívat se pravdě do očí. Je to poněkud namáhavé, a tak pro mnohé bolestivé. Ale nejde s tím nic jiného dělat, než nechat oči zavřené a snít svůj virtuální svět dál nebo to přádně prozkoumat. Sakra, lidi, co to s náma je? Tak co, modrou pilulku nebo červenou?

0 0
možnosti
JK

krcmar

14. 2. 2011 0:05
Důvody

jedním z důvodů nesmyslného sčítání je také potřeba budit zdání, že ty tisíce úředníků ze statistickém úřadu budou v dalších několika letech zase něco dělat.

0 0
možnosti

oldiess

14. 2. 2011 0:13
Re: Důvody

Však je taky soudruh Fischer něco naučil;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.