Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J69a37n 22R72á65ž

23. 9. 2021 19:45

Jednou z dobrých zásad sociálního státu, aby zůstal státem prosperujícím je, že stát nemá nechat bez prostředku zajišťujícím občanu slušnou životní úroveň jen tomu, kdo si z objektivních příčin nemůže tato prostředky obstarat sám. Pdle mne je objektivní příčinou, kdy stát občanovi musí(!!) pomoci jen invalidita, dlouhodobá nemoc a stáří. Rozhodně není pro pomoc státu důvodem sociální nepřizpůsobivost, příslušnost k etnické minoritě nebo neodpovědný rozpad rodiny.

Jinak: To, že například někdo v automatech prohrál byt nebo dům, popřípadě se neodpovědně zadlužil tak, že o byt, či dům přišel a proto je na ulici, rozhodně není důvodem k tomu, aby mu stát nějak pomáhal. Pomoc takovým je vždy doménou privátní nebo církevní charity, nikoliv státu.

PS. Znal jsem člověka, kterému se rozpadla rodina a on propadl démonu alkoholu. Ocitl se na ulici, ale pak si uvědomil co se stalo, vyhledal odbornou pomoc a už nebydlí ani v ubytovně, ale má pronajatý byt a jako řemeslník si dost vydělává.

Ano, souhlasím s názorem, že být na ulici není ostudou, ale tragickou ostudou je, tam být dlouho.

0 0
možnosti
Foto

Takové jehovistické myšlení, jen oni používají místo slova svoboda - Ježíš.

1 0
možnosti

G48e32o82r61g93e 67H76o37l96y

21. 9. 2021 16:21

Podobny problem je i v Severni Americe...zde jsiu clanky o bezdomovcich v Toronte, Kanada:

https://globalnews.ca/tag/toronto-homelessness/

2 0
možnosti
Foto

Protože jsem s bezdomovci přicházel hodně do styku, tak mohu uvést, že většina z nich odmítá pomoc a tento způsob života si zvolila a považuje jej za to nejlepší. Bezdomovci byli i v době komunismu. Buď se zavřeli do blázince a od 80 let je již VB nechával být. U nás v zimě stáli dole v přízemí v Prioru a ohřívali se u topení a protože za chvíli byl kolem nich smrad, jak v ratejně přijela, VB a vyhodila. Pak spávali v domech určených k demolici a nebo zalezli v panelácích dolu do sklepa. Prozradil je smrad a opět přijela VB a vyhodila je. Někteří z nich se živili sběrem.

4 0
možnosti

Pokud chceme mít hodně bezdomovců, je potřeba následovat příkladu USA, ti jsou v tom fakt dobří.

3 0
možnosti

P20e97t78r 15B93u16r78i96a75n

21. 9. 2021 11:31

Není ostudou ocitnout se na ulici, ostudou je tam zůstat.

Můžeme si vymýšlet a uvádět různé příklady kterak se tam člověk dostal a jak nemůže ven, např. ztráta zdraví bez kompenzace ze strany státu, ale obecně vždy platí, že bezdomovectví je životní styl a lidé takto přežívající si jej dobrovolně zvolili z více alternativ.

10 0
možnosti

P92e92t10r 24M35o33o78s

21. 9. 2021 11:57

Přesně tak. Toto by si měli přečíst všichni, kdo se neustále snaží organizovat různé programy na PLOŠNOU pomoc v bezdomovectví. Plošná sociální pomoc je důkazem naprostého nepochopení situace, protože absolutně nepočítá s jednotlivcem, ale se skupinou, kde je jednotlivec pod rozlišovací schopnost "pomáhajícího" úředníka.

Jakákoliv pomoc má být dobrovolná, zacílená na konkrétního jednotlivce a hlavně - dotyčný o tu pomoc musí stát. Třeba tím, že sám přijde a o tu pomoc požádá.

9 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.