Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Máme právo být svobodní, ale ne na úkor svobody těch druhých. Třeba covid pas pro cesty do zahraničí mi přijde rozumný, nikdo nemá právo vyžadovat po občanech jiné země, aby se o něj postarali, a potom by třeba neměli zdravotnické kapacity pro vlastní občany, protože někdo považuje očkování za zásah do do svých práv. Psa, který není očkovaný proti vzteklině, přece taky nemůžete jen tak vozit po světě, i když je to váš majetek a neznám nikoho, kdo by si to ve jméně svobody risknul.

2 0
možnosti
Foto

Daňový farmáři s námi opravdu zachází, jako farmář se svým dobytkem. Smutné je, že mnohým se to zdá správné. Jenže my jsme lidé, ne dobytek.

1 0
možnosti
PK

Dělení na levici a pravici v minulosti převažovalo, jenže si pane autore uvědomte jednu věc, a to že dnešní doba čím dál víc ustupuje té postmoderní a nyní je takové dělení nejednoznačné a zastaralé, bohužel.. a navíc se zásahem populismu radikálně změnila osa politického života. Dříve byla vodorovná a kurzor se na ní vychyloval někdy doprava, jindy doleva. Nyní je vertikální a proti sobě staví ty „nahoře“ a ty „dole“, tedy politické elity a finanční oligarchii proti širokým vrstvám a upadající střední třídě.

A co praví kritika o nás o konzervách, pravé straně spektra dnes? Prý máme nepopiratelné zásluhy, jenže není vždy docela jasné, co toužíme konzervovat. Našim útočištěm je je dost nejasná a idealizovaná minulost, přičemž se mylně domníváme, že se lze vrátit do nějaké starší fáze historického vývoje......tak co s tím ?

BTW, přečetl jsem vše, ale přece jenom, radostněji bych přečetl o pár řádek méně a vaše myšlenka by se nevytratila...(ale jen můj názor), karma za blogR^

2 0
možnosti
Foto

Lidé jsou přitahováni k jednomu ze dvou pólů. K vládnutí a ke svobodě.

Ti co jsou přitahováni k vládnutí chtějí, aby lidé žili tak, jak si představují a proto podporují většinu regulací a státních omezeních. Ti kdo jsou nakloněni ke svobodě, chtějí, aby je ti druzí nechali na pokoji, tak jak oni nechávají na pokoji je.

0 0
možnosti
JL

Máte právo být k*rva bohatí.

1 0
možnosti
Foto

ale ne zbohatnout pomocí dotací ;-)

5 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.