Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hejtmani žádají o prodloužení NS, protože ví jaká je situace ve špitálech a jak ji rozvolnění zhorsi , ale jejich partajní kolegové v parlamentu si jedou pořád svého antibabiše.

1 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
1 0
možnosti
Foto

Když zástupci těch samých stran, které ve sněmovně ve čtvrtek nouzový stav zamítly, žádají premiéra obratem o to, aby ho zavedl okamžitě zpět, působí to jako škemrání. A obě strany se bojí:

- hejtmané odpovědnosti

- premiér toho, že zrušením nouzového stavu by se nic nezměnilo

1 0
možnosti

P76e68t97r 84Č29e40j68k74a

15. 2. 2021 19:22

Já si myslím, že rozdíl je jednoduchý - je rozdíl být v pozici výkonné moci (pod což spadají i hejtmani) a je rozdíl být v pozici zákonodárce, který tu odpovědnost za výkonnou moc (a tedy momentální akutní řešení situace) nenese - zato jí může velmi snadno ostřelovat a nahánět na tom politické bodíky.

O co jde se vcelku jasně ukázalo v jednom ze závěrečných projevů ve sněmovně k nouzovému stavu, který tam předvedl Michálek za Piráty, když prohlásil, že "země nouzový stav potřebuje" - že ho potřebují nemocnice, zdravotníci apod. , ale že (ve zkratce) pro něj jako opoziční politik prostě hlasovat nebude, protože Babiš je šílený, vláda je diletantská apod...... Já nevím, jestli tohle není ubohé politikaření, tak co jiného ano.... Říct "země nouzový stav potřebuje" a pak (z jakéhokoliv důvodu) hlasovat proti je nesmyslné - pokud vám jde opravdu o věc jako takovou.

1 0
možnosti
Foto

Už jsem to psal jinde, kdy Babiš nouzový stav potřeboval, spojil by to s hlasováním o důvěře vládě. A jak se ukazuje, opravdu hlasování o nouzovém stavu nepotřeboval a udělal ze sebe ještě zachránce a mučedníka, který teď bude trpět za to, že jej na objednávku hejtmanů navzdory parlamentu vyhlásil. Před lety jsem Babiše nazval politikem druhé generace, se kterým ti politici první generace nemůžou rovnocenně soupeřit a to stále platí. Když se kouknu, kde dnes ANO politicky stojí na místě ČSSD, má dobrý koaliční potenciál jak pro dvojblok, tak i pro trojblok.

P.S. Parlamentní strany neřeší pravou podstatu problému - teď místo kovidu nouzový stav, před tím třeba Lex Babiš místo rušení dotací. Už je krátce před volbami a měly místo hlasování o nouzovém stavu hlasovat o důvěře vládě a avizovat další kroky pro převzetí iniciativy - děti do škol za těchto podmínek, očkovat jen seniory, ... Místo toho přesčas ve sněmovně o ničem.

2 0
možnosti
Foto

Nynější situace ukázala pravdu v Celé své nahote: tzv. demokratická opozice je tvořena zbytečnými lidmi, pobírajicimi zcela zbytečně tučně platy a vykazujícimi naprosto zbytečné az směšné aktivity. Buďme rádi, že tento stát vede dospělý člověk a ne hlupa, nevycvalana pirátská děcka nebo zvanil politolog a experti na fsecko Rv

2 7
možnosti

Tvrdí jeden naprosto zbytečný kolotočář!;-)

5 0
možnosti

Vypadla vám ještě jedna možnost a dle Occamovy břitvy velice pravděpodobná možnost. Totiž odmítnutí nebylo podepřeno žádnou kalkulací nikdo nezjišťoval jaká bude situace bez nouzového stavu. Odmítnutí bylo jen součástí politiky antibabiš tedy chce to Babiš musíme to zamítnout. A než se začalo slavit tak někdo schopnější nastínil následky a totálně zazdil oslavu vítězství.

3 0
možnosti

Pravicová opozice trpí objím.

Schizofrenií i zbabělostí a neví jak dál, protože její mantra antibabiš nezafungovala tak, jak předpokládala.

;-(;-(;-(

3 8
možnosti

Určitě, proto jí volební preference celé měsíce jen rostou a rostou a Babišovi klesaj. ;-)

3 1
možnosti

To se to kritizuje, když vám místo některé ze stran je vhod jen jakási neuskutečnitelná chiméra, podobně jako byl v marxistických spisech komunismus.

1 1
možnosti

Zda pan autor vyhlíží nějakou chiméru, to je věcí názoru, ale v tomto blogu kritizuje konkrétní kroky konkrétních stran. Takže je možné s ním souhlasit, nebo mu oponovat právě na tato konkrétní témata, která on nadhazuje.

A to jste zatím nepředvedl.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS