Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je snadné tvrdit, že za střelbu může Trump.

Ale stejně snadné je tvrdit, že za střelbu nemůže.

To že jste napsal dlouhodobý vývoj americké společnosti, která se zradikazovala, nijak nevyvrátí vinu Donalda Trumpa, který měl v pozici prezidenta prostor, příležitost a hlavně moc tuto společnost stmelit, nebo aspoň nasměrovat od radikalismu.

Jak ten čas v pozici prezidenta využil?

0 0
možnosti

Tohle všechno jsou projevy odvržení rozumu a jeho nahrazení projevy emocí nepřipouštějícíCH jakoukoliv diskuzi. ;-)

1 0
možnosti
Foto

Absolutní souhlas. A projevuje se to i zde v diskuzi.;-)

0 0
možnosti

"Je velmi snadné tvrdit, že za střelbu před americkým Kongresem může Donald Trump. Jenomže představu, že jestliže se nám v politice něco nelíbí a něco nejde podle našich představ, je násilí přijatelná cesta, jak dosáhnout svého, rozhodně do amerického prostředí nevnesl Trump!"

Samozřejmě, například takoví Abraham Lincoln a John Fitzerald Kenedy by na to vsadili i život.;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Trump se tímto definitivně historicky znemožnil, byl to on, který na demonstraci přímo vyzval na cestu ke kongresu. Ukázal se jako buran, který neumí prohrát. Jeho manželka a část jeho dětí ho hned po volbách vyzývala, aby uznal svou porážku...stejně tak mnoho významných republikánů. Ale on ne - nakonec zůstal jako kůl v plotě a vejde do dějin jako ten nejtrapnější americký prezident. Jen si to srovnejte s ubrečenou Clintonovou, jak dokázala uznat svou těsnou porážku. Nebo ještě dříve se skvělým MacCainem...Je zajímavé pozorovat, kdo Trumpovi fandí u nás - kovaný bolševik Petřík(viz, níže), pak tzv. "pravičácí", kteří chtějí rozbít EU, odmítají roušky a opatření proti oteplování a obdivují Putina....

3 2
možnosti
Foto

J33a75n 91Š54i10k

7. 1. 2021 20:35

Určitě nesledují situaci USA jako Vy pane Zálome a tudíž ani takové znalosti, jaké prezentujete ve svém článku. Přesto si myslím, že věci jsou často jednodušší než se zdají. Vidím jen nadutého a arogantního vůdce bez pokory, který není přijmout porážku. Kdyby se tak stalo, situace by se zklidnila a nehrotila. I kdyby mu bylo jakkoliv ublíženo, prohrál a měl ji s pokorou přijmout. Teď už je to všechno jedno, protože od něj dají ruce pryč i jeho vlastní lidé a jeho prohra bude o to víc potupnější. Hezký den

1 6
možnosti

Právě proto,že situaci nesledujete, tak jste pouze konzumentem toho, co Vám předkládají média. Není Vám divné, že celou dobu slyšíte názory pouze jedné strany?

6 0
možnosti
Foto

Dívám se na naši ČT, kde "demokratičtí" cenzoři zablokovali jakékoliv jiné názory než jejich současná propaganda. Radikální bolševici by se od nich měli čemu učit.

Trumpa už pro jistotu zablokovali všude, aby se k ničemu nemohl svobodně vyjádřit a do médií pustí pouze zcenzurované úryvky jeho projevu.

6 3
možnosti

Nepopletla se vam pismenka? CT si u vas nedovedu predstaviat, ale RT, to je vas favorit. ;-D;-D;-D;-D;-D

1 2
možnosti

Čím více informační prostředky ohýbají pravdu k tomu aby dosáhli toho co si má oslovená skupina myslet, čím více volí extrémní výrazivo, tím více se část lidí ztrácí v emocích a další část je ještě více otrlejší a nevšímavější anebo je už natolik znechucena trendem, že odmítá vzít jakékoliv mediálně sdělené stanovisko na vědomí a pátrá na vlastní pěst. Tam vidím já podstatu vzniklého jevu. Nedůvěryhodnost masových informačních prostředků, podněcování a umlčování.

13 1
možnosti

Řekla bych to jednodušeji, p. Trump poněkud zešílel ze své funkce, rozhodl se, že se jí nevzdá dobrovolně, zcela rezignoval na ústavu, navíc podnítil vynucování jeho domněnek (že volby nebyly fér, ale bez důkazů, viz soudy) násilím; ukázal, že už nemá na funkci, že by se nejspíš měl poradit s psychiatrem, zavání to taky trest. činem podněcování násilí na úřední instituce vel. významu. Americ. demokracie naštěstí zatím vyřešila mnoho velkých problémů, pomohla výrazně vyhrát i 2. sv. válku.

5 10
možnosti

R50a52d98e33k 18S50e68m28a

7. 1. 2021 17:26

nemůžete všechno házet na Trumpa. jako se to tady v médiích dělá už několik let. autor má pravdu.

14 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.