Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J86a65n 64R62á94ž

10. 9. 2020 11:36

Když někdo vezme v MHD nůž a sám se s ním podřízne, je mi to naprosto jedno, ale jestliže v MHD bude s nožem mávat kolem sebe a bude tak ohrožovat ostatní, tak to už mne zajímat musí. A tak je to s rouškami.

Např. Cestujícím v autobuse nemůže být jedno, když někdo nakažený a jestli nakažený je, mnohdy ani sám roznašeč koronaviru neví, koronavirus bez roušky šíří. Takže nošení roušky tam, kde není možné se jinak riziku nákazy vyhnout, smysl má. Mluvit o tom, jak o ohrožení svobody, je ptákovina.

PS. Když ten, kdo účinnost nošení roušek zpochybňuje argumentuje stovkami vyjádření nezpochybnitelných odborných autorit, tak je jisté, že oponent najde stovky vyjádření stejně nezpochybnitelných autorit, kteří mají názor opačný. Takže diskuze na téma preventivní účinnosti roušky mezi laiky postrádá smysl.

0 0
možnosti
PC

S článkem souhlasím na 50%.

V čem nesouhlasím? V tom, že se nejedná o nekompetentnost, lži, agresivitu a osekávání svobody a práv lidí pouze u nás, tedy naší vládou, ale jde zcela evidentně o CELOSVĚTOVĚ řízenou demolici lidských vztahů, lidského zdraví, vzdělání a ekonomiky. Včetně likvidace základních lidských práv a svobod!!!

7 0
možnosti
Foto

Není to tak dávno, co Karviná a FM byli nejhorší v republice. Hygiena to utla s okamžitou platností a dnes nejsme na semaforu vidět. A Holušová řvala jak pominutá.

6 0
možnosti
PC

Ano, pane Bárto,

byl jsem v Jeseníkách v červenci/srpnu na léčení mé chronické plicní nemoci. V Bruntále prý 1 (nebo 2?) hospitalizovaní - a rázem, z hodiny na hodinu, vyhlásila ta hysterka restrikce pro celý Moravskoslezský kraj.

1 0
možnosti
MP

Já tedy nechápu, proč má někdo neustálou potřebu spojovat protiepidemická opatření s nějakou pofidérní "ztrátou svobody". Všichni přece chceme, aby vláda a úřady dělaly opatření na ochranu zdraví obyvatelstva (předpokládám, že nikdo nechce, aby nám tu volně pobíhali po ulicích lidé se žloutenkou, ebolou nebo čímkoliv infekčním a nikdo proti tomu nezasahoval), tak je zase nesmysl tato opatření pokládat za nějaké svévolné omezování svobody. Jistě, covid není ebola, ale i tak dovede napáchat škody. U argumentů s chřipkou bych se rád zeptal, proč při chřipkových epidemiích nejsou naše JIPky zahlceny pacienty na umělé plicní ventilaci, jako se to děje u covidu v zemích, kde nemoc nechali volně propuknout (Itálie, Španělsko, USA). Když nebudeme dělat nic, tak dopadneme úplně stejně.

A co se proti tomu dá dělat? Zdravý rozum by řekl, že zcela bezpečně lze infekci vymýtit, pokud se uzavřou hermeticky hranice a všichni lidé se na 2 týdny zavřou doma a nikdo po celou dobu nevyleze, ideálně ještě každý ve svém pokoji. To je drastické, ale funkční. Chodit venku s rouškami je takové poloviční řešení - také omezí šíření, ale neuvězňuje lidi zcela doma.

Nebo Vy nechcete, aby úřady něco dělaly a máme nemoc nechat volně proměřovat obyvatelstvo?

A ještě poznámka: na počátku epidemie jsme viděli záběry z Jižní Koreje a z Japonska, jak tam všichni nosí způsobně roušky, a bylo to velmi adorováno, jak tam jsou lidé disciplinovaní a rozumní, a bylo nám to dáváno za vzor. A když to máme teď dělat také, tak najednou tu máme hlásání o nesvobodě a totalitě. Nevšiml jsem si, že by někdo kritizoval Jihokorejce, že jsou hloupí a nošením roušek se podrobují totalitě...

12 5
možnosti
MK

Já nechci aby se vláda starala o mé zdraví. Chci se o něj postarat sám a od vlády chci, aby mi v tom nebránila.

4 3
možnosti
KV

To, že se corona vládám nebo řekněme "mocným" velice hodí je zjevné. Možnost ovládat, řídit, rozhodovat je základní atribut všech "mocných" bez rozdílu politického zřízení. Potvrzuje to skutečně "blesková" reakce v podstatě všech vlád, na virus který svou nebezpečností zdaleka nedosahuje epidemií už proběhlých i v nedávné historii. Na druhou stranu nijak nepodceňuji jeho nebezpečnost ve srovnání třeba s chřipkou.

Druhá otázka jsou opatření k potlačení jeho vlivu ve vztahu k osobním svobodám. Osobní svoboda jednotlivce končí tam kde začíná svoboda druhého. A že styk z nakaženým vede k osobnímu ohrožení je myslím bez diskuze. Styky mezi lidmi jistě nejde na dlouho omezit, to jsme konec konců viděli, takže zbývá riziko styku pokud možno minimalizovat. Roušky jistě nejsou všelék ale jejich vliv na šíření viru je neoddiskutovatelný, to je prostá fyzika.

Takže tvrdit, že nošení roušky je politikum se mi zdá poněkud hodně úzký pohled na svět.

2 2
možnosti
PR

Děkuji za váš blog, alespoň vím koho určitě nevolit.

2 3
možnosti
PR

Mám snad volit ty kteří nejvíc nadávají na vládu? To je volební program?

0 0
možnosti
OU
MM

Semafor na křižovatce je také symbol nesvobody. :-(

9 1
možnosti
Foto

Fascinuje mě, kolik lidí pokládá skutečnost, zda budou muset pár týdnů nosit hadr na tváři, za otázku svobody. Přijde mi to stejně "logické", jako by obyvatel Floridy pokládal za útok na svou svobodu fakt, že se k jeho domovině blíží hurikán...

11 7
možnosti
Foto

Každého fascinuje něco jiného. Já také nemohu pochopit, když se někdo zastává autorit při jejich útocích na svobodu.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS