Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

J68i84r70i 55D17v76o19r18a55k

29. 5. 2020 16:32

No, je fakt, ze porady a reportaze CT spolu s Redaktory jsou silne tendencni. Ani porady, kde se neutralita vyzaduje, je neexistujici. Drzim palce, at se to aspon trochu zmeni[>-]

0 0
možnosti
VB

Abych parafrázoval Foresta Gumpa : „Pro lháře, všichni lháři“. Nabízí se však způsob, jak se dobrat absolutně objektivní veřejnoprávní televize a rozhlasu. Co tak počet sekund v roce vydělit počtem voličů. Následně by si každý vylosoval čas a datum v roce, kdy by si mohl říkat tu svoji pravdu. A bylo by možné alespoň po dvaadvacáté hodině mlčky vystrkovat na spoluobčany zadek? Blbci se spoléhají na korektnost a ohleduplnost ostatních. Tedy přesně na to, čeho si neváží a čím pohrdají. Požadují, aby se s jejich blbými názory zacházelo vyváženě, když už je díky svobodě slova mohou říkat, stejně jako s názory moudrými. Chtějí je slyšet v médiích a získat pro ně zastoupení v reálné politice. A to ve smyslu „musíte ctít a naslouchat argumentům pana Kohna, i pana Hitlera“. A tak by konstruktéři perpetuum mobile, vyznavači akupunktury či homeopatie chtěli publikovat ve špičkových vědeckých časopisech a řídit ministerstvo zdravotnictví. Političtí hlupáci se zase dobývají do médií veřejné služby. Blogy, konspirační internetové stránky a okrajové televizní stanice pro ně ve skutečnosti mnoho neznamenají. Dobře vědí, že informace získávají prestiž, až když se dostanou do veřejnoprávních médií.

https://vilembarak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=702980

2 0
možnosti
JR

J14a94n 11R77i31c12h79t33e96r

29. 5. 2020 11:58

Dobrovolné koncesionářské poplatky žádnou zpětnou vazbu nepřinesou. Spousta lidí si totiž (nic si nenamlouvejme) řekne: "Když je ta televize státní, tak ať ji platí stát" a nepošlou nikomu nic, ani kdyby u ní seděli od rána do večera.

2 0
možnosti
Foto

I státní aparáty, pokud se hlásí k činnostem, které jim nepřísluší (čti: ekonomická činnost), mají možnost využít marketingu a do vysílání vkládat připomínku, že jestli se uživatelé dívají a chtěli by organizaci podpořit, tak mohou přispět na Patreonu nebo vyplnit složenku. Děkujeme, moc si toho vážíme.

0 0
možnosti
JP

J88a93n 97P91a91l20i33a98n

29. 5. 2020 10:17

Tak snad se nějaká práce v zákulisí pro Wollnera a Fridrichovou najde, aby nemuseli hned na pracák.

1 0
možnosti
JM

Za kritiku Bureše co? To se neodpouští, hezky po bolševicku.

0 3
možnosti
Foto

No, ta současná televizni rada moc dlouho nevydrží. Dopafne to stejně, jako v Rakousku koalice lidovců a svobodných. Ten Kurz nakonwc priznal, že se snazil svobodné ukocirovat, ale že to nešlo.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rakouskem-otrasa-skandal-strache-si-za-protisluzbu-domlouval/r~ec141c4678e311e998d70cc47ab5f122/

0 0
možnosti
RK

Jen stručně: ČT samozřejmě vyvážená není. Na klasické zpravodajství se v jakékoliv TV nedívám, ale pokud bych musel, byla by to ČT. Myslím tím hlavní zpravodajskou relaci a nikoliv OVM, Události, Reportéry nebo Máte slovo.

Je něco jiného přinést do rady nové proudy a něco jiného přijít s nápadem ČT zrušit nebo privatizovat.

Jestli v mediálním prostoru vzniklo v posledních letech něco kvalitního, bylo to na ČT. Jmenoval bych např. Historie.cs, Artmix, pravidelné relace o designu, architektuře, umění atd. a myslím, že se povedly i některé seriály nebo inscenace.

Pokud budou koncesionářské poplatky dobrovolné, nebudou je samozřejmě platit i mnozí z těch, kteří se na ČT občasně nebo dokonce stabilně dívají. Lidé to zkrátka mají v povaze. Je to podobné jako s některými ideály komunismu, lidé se zkrátka nebudou chovat uvědoměle jen tak sami z podstaty, protože lidé dokonalí nejsou a nikdy nebudou. Nelze nám to vyčítat, ale nelze na to ani spoléhat...

1 0
možnosti
RK

oprava: nikoliv Události, ale Události, komentáře

0 0
možnosti
Foto

Tak především se o kvalitě televize rozhoduje u televizoru. Buď se lidí dívají, nebo ne. Podle toho si pak televize vydělají peníze. Ano, dokonce i ČT má reklamy a tak se dá kvalita snadno poznat pohledem do účetní uzávěrky.

1 0
možnosti
Foto

Váš příspěvek zásadně rozporuji. Přečtěte si, prosím, nejprve mou obsáhlou odpověď, pak se zamyslete nad tím, co jste napsal. Budete-li mít potřebu, můžete mi vynadat, ale daleko vděčnější budu za protiargument, bude-li jej zapotřebí. Nuže:

O kvalitě A) nelze rozhodovat demokraticky, ale B) ani v demokratické zemi není možné ji shora definovat, protože:

A) „Na tom lejnu něco je; stamiliony much to dennodenně potvrzují.“

B) „Demokraticky zvolení zastupitelé nemohou rozsoudit (ne)kvalitu (vlastně totéž co bod A).“

..

O kvalitě (pokud opravdu není zjevná) rozhodnou až následující generace, neřkuli následující staletí (jednoho z největších velikánů světové hudby – J. S. Bacha [*1685] – vyhrabal z popela až Felix Mendelssohn Bartholdy [* 1809]). Nadto mnoho vynikajících umělců, jejichž jména a dílo si dodnes připomínáme, shnili v bídě a dočasném zapomnění. Řada vynikajících autorů z pradávné historie má jméno na začátku abecedy – Anonym.

..

A ještě jeden (můj) pohled: Mnoho lidí kupuje Blesk a podobné plátky, kde se píše „kolik kdo komu“, „kdo čím do které“... A lidi to kupují, čtou, uslintávají, jsou za to vděční... Kdo to bude byť jen za 5 let se zájmem číst? Čapkovy články jsou namnoze čtivé dodnes, ale koho bude zajímat náš současný bulvár? Shakespeara, Bacha... takové si bude připomínat bezpočet dalších generací.

A naopak – už jen humoristické časopisy z 1, republiky působí podivně; nepochopitelný „humor“, prapodivné zápletky; vždyť jen povídky Šimka a Grossmana (60. léta 20. století), kterých tolik napsali, nemají ve valné většině současníkovi co říct, ač jsou mezi nimi nadčasové perly, které si v poslední době pouštím čím dál častěji.

The END

0 0
možnosti
TK

Bohužel, dosažení objektivní ČT je fikce. Je tu spousta vlivových organizací, zpravidla (podporovaných ze zahraničí, prorostlých do státní správy i do managementu velkých společností a často i přisátých na státní cecík, tedy si je platíme) a jejich směřování je většinou prounijní, prosluníčkové, pro LGBT, pro "otevřenou společnost" atd.. To je principielní věc, aktivistické organizace vznikají, když nějaké skupiny lidí chtějí něco změnit, ne když něco změnit nechtějí. Takové organizace by byly označeny za zpátečnické, nacionalistické, xenofobní, homofobní, ptotidemokratické, šířící předsudky, v horším případě za teroristické, proruské, pročínské = za esenci čistého zla.

Tedy ČT (a nejen ČT, ale i vláda, státní správa, soudnictví, školství..) je a bude pod trvalým tlakem těchto sil a prostou pasivní obranou na lokální české úrovni je nezastavíte, přitom zaútočit nesmíte, protože oni se prezentují jako ochránci lidkých práv, kteří jsou na straně "dobra".

5 1
možnosti
MS

Můj návrh reformy ČT spočívá v tom, že dva kanály budou předány po jednom ruské a čínské státní televizi, aby tvořily protiváhu propagandě USA na Prima CNN. Další programy budou privatizovány významným podnikatelským uskupením podporujícím zdravé politické síly v naší společnosti (PPF, Agrofert, skupina Jaroslava Strnada atd.). Jediný program ČT1 zůstane státu a bude na něj dohlížet rada, v níž budou mít většinu předtavitelé vlasteneckých stran.

2 4
možnosti
VP

čt už několik měsíců jela na udržovací program a ve sportu nebylo co vysílat. Nikde jsem nezaznamenal,že zaměstnanci přijdou o část platu což většina firem učinila.

1 1
možnosti
JM

Myslíte, že zaměstnanci třeba na ministerstvech o něco příjdou. Proč proti tomu také neprotestujete? Ale televize je vidět co?

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.