Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Volit do Rady ČT někoho, kdo má zájem veřejnoprávní média zrušit nebo nechápe jejich existenci, je naprosto absurdní. Tam má sedět někdo, kdo dbá o nejlepší možný chod dané instituce...

A pak je zapotřebí oddělit dva typy diváků a sice člověka, který TV z principu nesleduje a pak někoho, kdo sleduje výhradně komerční kanály. V prvním bodě je možné říci, že nelze vyloučit, že časem význam TV coby média citelně oslabí. (Pak se ovšem problém vyřeší sám.) V druhém případě nelze hovořit o nějakém znaku vytříbenosti a dobrého vkusu s odkazem na tezi, že funkci veřejnoprávní ČT hravě zastanou komerční média. Oblíbená mantra, která už v jiných podobách stokrát vzala za své a přesto se neustále opakuje. Stačí se podívat, jak to dopadlo např. s privatizací vodárenství... Jen naprostá neinformovanost a neznalost může způsobit, že hlasatelé uvedeného si vůbec nepovšimli, že ČT např. vysílá i zcela okrajové sportovní přenosy, o které nikdy komerční stanice neměly zájem, protože náš trh je na uvedené kratochvíle příliš malý, doporučuji též občasně zabrousit na ČT2 nebo ČTart čistě pro informaci. V oblasti původní domácí tvorby je již ukazatel kvality jednoznačně na straně ČT (nebavíme se teď o HBO nebo Netflixu, což jsou zase trochu jiná média, ale Nově, Primě atd.) nemluvě o podpoře českého filmu, na který do kina chodí i ti, kteří ČT nesledují.

Nelíbí se mi publicistické pořady ČT, ale rozlišuji mezi zpravodajstvím a publicistikou. Nicméně pokud srovnám tuto oblast s komerčními stanicemi, nezbývá se než pousmát... Představa, že vrcholem této činnosti bude např. hlavní zpravodajská relace na Nově, končím s TV nadobro.

Nelze také nevzpomenout bývalého TV guru V. Železného, který operoval zhruba stejným slovníkem jako p. Lipovská. Jenže tato doba je již dávno pryč. Okouzlení z komerčních stanic pominulo a dnes nic zajímavého a nového nenabízí. Jsou spíše důvodem proč se na TV nedívat vůbec.

0 0
možnosti

Ale rada ČT má přeci vyjadřovat veřejný zájem, nikoli hájit nějaký "nejlepší" chod instituce.

0 0
možnosti
PP

ČT by si měl platit ten, kdo se na ni dívá. Proč platí lidé, kteří ČT z nejrůznějších důvodů nesledují? Toto lze dnes zařídit - ale právě bojovníci za "veřejnoprávní TV" se adresných plateb bojí nejvíce, pak by se totiž ukázalo, kdo doopravdy má zájem ČT sledovat.

0 0
možnosti
MK

Tak jo, veřejnoprávno ČT nepotřebujeme, tak ji zprivatizujeme. Ale cizí majitele moc nechceme, tak se ideálně o ty čtyři frekvence podělí pan Kellner a pan Babiš.

Místo zpravodajství budeme reprízovat Ordinaci v růžové zahradě a Majora Zemana. Ale jo: i to zpravodajství tam necháme: bouračky, znásilnění, tajfuny a krádeže. Hezky vyváženě.

4 0
možnosti
Foto

Jen bych připomněl, že ing. Lipovská pracovala v letech 2015 až 2019 v Institutu Václava Klause. Nevím, nevím, jestli je to přijatelné. Soudný člověk do takového spolku neleze.

4 9
možnosti
JC

J62i17r22i 22C51e14e

5. 2. 2020 10:38

Bakalův Aspen institut by byl lepší? Nebo Sorosův OSF?

1 1
možnosti
VN

Vůči České televizi mám milion výhrad. Nelíbí se mi komerční pořady typu Stardance na ČT1. Nelíbí se mi, že na rozpočet ČT jsou napojeny různé zájmové skupiny, jejichž práce je vidět v tom , že se zde utápí miliardy, které nejsou nikde vidět. Kroutil jsem hlavou, když jsem četl příběh mladého scénáristy Štěpána Hulíka, který napsal špičkový scénář "Hořící keř" o Janu Palachovi. Vzhledem k tomu, že Palach není moc komerční téma, nabídl jej v první řadě České televizi. A byl vyhozen.Zastání našel u komerční HBO, která s minisérií natočenou dle tohoto scénáře slavila obrovský úspěch i za hranicemi naší země. Zase na druhou stranu. Jak fungují česká média ? Všechna jsou soukromá a patří konkrétním subjektům. Tyto subjekty s jejich vlastnictvím sledující nějaký cíl. Buď vydělat anebo šířit zájmy svého vlastníka. Anebo obojí. Český trh je malý. Vydělat lze pouze na bulváru.Nikoliv na kvalitní novinářské práci.Tím se lišíme od USA, Německa , Velké Británie a dalších velkých zemí. A proto jsem hrozně rád, že zde v této zemi máme médium, které nepatří ani Bakalovi, ani Babišovi ani žádným západním mediálním skupinám.Dále...na ČT lze občas narazit na kvalitní původní tvorbu, což u zdejších neplacených komerčních televizí nelze. U HBO je původní česká tvorba zastoupena dost sporadicky. Dobře je vidět i pozitivní úloha ČT v podpoře tvorby filmů při vyhlašování soutěží Český lev. Průměrný film natočený s podporou ČT je po kvalitativní stránce někde jinde než firmy natočené s podporou Novy či Primy. Takže zachovejme veřejnoprávní ČT, ale reformujme ji. Jinak s paní Lipovskou problém nemám. Nemám problém s někým, kdo má jiný názor než já. Ale přál bych si, aby v RČT nebyly zastoupeny pouze názory této paní , ale aby tam byli zvoleni lidé širokého názorového spektra.

4 2
možnosti
ZS

Pane Baráku, brzděte už s tou svou sebepropagací. Přes vás už skoro není vidět na jiný příspěvky, člověče. A ano - chápu, že je vám líto, že k vám na kafe nezajdeme.

2 2
možnosti
VB

Víte, blog používám jako elektronický archiv článků. Odkazuji na něj, protože nevím, proč bych měl něco znovu psát, když jsem to už napsal a promyslel. Stačí překopírovat.

A teď Vy, napsala jste někdy něco kromě vzkazu na WC nebo štěku někde v diskusi?

1 1
možnosti
ZS

jasně a jednoznačně karma, díky Luboši

3 4
možnosti
KK

K48a85r53e83l 88K91á34š

4. 2. 2020 16:53

To jsou oni. Demokrati-Miroslav Adámek (Šumperk), Miroslav Balatka (Sokolov), Mikuláš Bek (Brno – město), Alena Dernerová (Most), Jiří Dientsbier (Kladno), Tomáš Goláň (Zlín), Marek Hilšer (Praha 2), Jan Horník (Karlovy Vary), Václav Chaloupek (Plzeň – město), Ladislav Kos (Praha 11), Václav Láska (Praha 5), Miroslav Nenutil (Cheb), Petr Orel (Nový Jičín), Zdeněk Papoušek (Brno – město), Přemysl Rabas (Chomutov), David Smoljak (Praha 9), Jan Sobotka (Trutnov), Jiří Vosecký (Česká Lípa) a Lukáš Wagenknecht (Praha 8).

6 6
možnosti
VB

Seznamy nepohodlných?

3 0
možnosti
KK

K18a23r71e49l 14K60á69š

4. 2. 2020 16:49

Ta drzost 19 senátorů je obrovská. Mohou jí nevoli, ale vymáhat to, aby byla stažena její kandidatura je chucpe. Ukazuje to ovšem především na jejich demokratické smýšlení. Fuj a hanba jim.

11 4
možnosti
MK

Vy byste je zřejmě demokraticky zastřelil na úsvitu.

2 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS