Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J98a26n 27K45a56r42a35s40e43k

25. 8. 2019 21:32

[...] V německém Durynsku vyzvali lesníci školáky, studenty a všechny klimatické aktivisty, aby jim každý pátek pomohli sázet lesní stromy. [...]

Jestlize jsou ty stromy skutecne tak dulezite, tak pak je to celospolecenska zalezitost a skutecne nechapu, proc by to nemeli delat vsichni? Proc jenom aktiviste? Nebo studenti?

Protoze se dovolili otevrit usta?

0 0
možnosti
JM

J81a91n 10M98o85r27á66v98e85k

21. 8. 2019 14:47

Naprosto s panem Robejškem souhlasím. :-)

0 0
možnosti
JS

Osobně jsem také pro, aby se dělaly smysluplné kroky pro ochranu přírody i klimatu, ale chci vidět argumentaci a výpočty nákladů a úspor a tím nákladů a úspor myslím nejen ekonomických, ale i těch ekologických, aby nás úspora v CO2 jinde nestála ještě větší ekologickou škodu, než to ušetřené CO2 a podobně.

No a k těm záškolákům snad nemá cenu se ani vyjadřovat, záškoláctví by mělo vést ke kázeňskému postihu. A ředitelé škol, kteří to trpí bych odvolal z funkcí, není možné abychom ze svých daní podporovali něco tak nesmyslného. Je dostatek prostoru k protestům i k jiným ekologickým aktivitám mimo vyučování, dnes mládež nemá povinnosti jako jsme měli my, kdy jsem měl na starosti doma slepice, králíky a ještě pěstování od mrkve až po brambory a stihli jsme i my vystudovat školy bez záškoláctví, takže jistě jde zvládnout i ty protesty bez záškoláctví a pokud ředitel školy použije ředitelské volno na protestní akci, tak je to v pořádku, ale těch může udělit jen omezené množství a nikoli každý pátek.

12 0
možnosti
JV

J36a76n 53V46a72i47s39h41a10r

20. 8. 2019 12:13

Stačilo by ekonomických, kdybychom dokázali správně ocenit externality.

0 0
možnosti
VM

Už několik studí poukazuje na to, že problém není v emisích CO2, ale v našem přístupu k přírodě.

https://www.lidovky.cz/domov/biolog-pokorny-vetsina-starych-civilizaci-vyschla-meli-bychom-se-podivat-na-to-proc.A190426_220457_ln_domov_vag?utm_source=SolarniExperti&utm_medium=PR&utm_content=Facebook

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozpalena-australie-se-chce-ochladit-vysadi-miliardu-stromu/r~ae6eebd2344111e98854ac1f6b220ee8/?redirected=1557743275

https://www.etrend.sk/ekonomika/planetu-treba-rychlo-zalesnit-tvrdia-vedci-ucinne-to-spomali-zmeny-klimy.html

https://www.euportal.cz/Articles/21438-oteplovani-nezpusobuje-clovek-ale-zvysene-kosmicke-zareni-tvrdi-nova-studie-finskych-a-japonskych-vedcu-i-dalsi-vedci-odhaluji-ze-teorie-o-co2-je-podvod-hladinu-tohoto-plynu-ovlivnuje-teplota-nikoli-naopak.aspx?fbclid=IwAR3KjFPs4UmqGf0bVqL9N8zhDuIhV3NOrnlksBzHbOdYKLiwdpUxRNGAlAk

Tedy okamžitě přestat ničit lesy a zeleń a začít je obnovovat. Vsakovat dešťovou vodu, neodvádět ji kanalizací. A přestat stavět montovny a sklady na orné půdě. Najděte si na mapě třeba spojku Jirny- Mstetice na Praze-východ a otevřete si snímek z roku 2003 a současný. A věřte, že situace je dnes zase o něco horčí. Ty haly a zpevněné plochy jsou jenom zářiče tepla. A položme si otázku. Potřebujeme tolik překladišť? Potřebujeme tolik montoven? Zboží bylo dost i bez překladišť a montoven je tolik, že už tam nemá kdo dělat. Tedy přebíráme na sebe ekologickou zátěž za někoho jiného.

10 0
možnosti
JB

J53a60n 70B26u46r25i61a25n

20. 8. 2019 11:27

No skoro je to na to, abych Vám dal mínus - ten odkaz z euportalu je totiž IMHO totální blbost, kterou si někdo vycucal z prstu a žádný vědec to nebyl. Nebo můžete sehnat zdroj na tu studii? Díky.

0 2
možnosti
TK

Hošani vypadají, že na holky nebudou, a tak se realizují jinak..

4 0
možnosti
Foto

V německém Durynsku vyzvali lesníci školáky, studenty a všechny klimatické aktivisty, aby jim každý pátek pomohli sázet lesní stromy.

Ředitel jedné tamnější lesácké firmy udělal školákům, studentům a všem klimatickým aktivistům zajímavou nabídku. Ti, kterým klimatická změna připravuje bezesné noci, by mohli každý pátek místo na náměstí vyrazit do lesa. Pod vedením lesníků a učitelů tam mohou sázet stromky a dokonce o ně i trvale pečovat. Dirk Meisgeier říká, že Fridays for Forest je lepší než Fridays for Future. Svou myšlenku považuje za celospolečenskou úlohu budoucnosti.

V Německu mají stejné problémy s kůrovcem jako u nás, takže by se páteční sázení stromků hodilo nejenom v Durynsku. Lesní stromy se vysazují buď v dubnu, anebo od října do listopadu. Tenhle termín by se dal stihnout a klimatičtí školáci tak dostali nabídku, která se neodmítá.

Ale spíše ano. Lesáci totiž aktivistům zákeřně vpadli do zad. A to doslova. Sázení stromků je pro zádové svalstvo podstatně namáhavější než skandování požadavků, co všechno mají ti ostatní OKAMŽITĚ udělat. Takže asi většinu klimatiků nejspíše napadne, že v pátek vlastně mají školu a ředitelé je na sázení stromků neuvolní. A co o víkendu? Ach ne, ten už je rozplánovaný. Každý? Ano, každý.

A také jsem zvědavý, jestli o návrhu durynského lesáka Meisgeiera budou informovat naše média. Klima je přece jejich téma číslo jedna a o Eko-Grétě se „just in time“ dozvídáme i to, co vůbec nechceme slyšet.

23 0
možnosti

Myslím, že se lze dohodnout. Ředitelé škol pustí žáky každý pátek ve 13:00 na ekologickou demonstraci. Ti si tam kromě řešení celosvětových problémů dohodnou, kam konkrétně půjdou v sobotu ráno sázet stromky (procvičí si záda, prospějí klimatu i svému zdraví a dokáží, že to myslí vážně). Do toho lesa i zpět mohou jít navíc pěšky - kvůli uhlíkové stopě.

Návrh dávám zcela zdarma a nechci být známá ani jako Greta ani jako Meisgeier :-))

5 0
možnosti
JZ

Že mají studenti zájem se angažovat, na tom není nic špatného, přestože na to zákonitě ve svém věku nemají. V normální době by se na to pohlíželo jako na roztomilou hru na život, která je může pomoci připravit na život reálný (dospělý). V dnešní době, kdy ale jeden nejmenovaný názorový proud by udělal doslova cokoliv, aby si prosadil svou, jsme svědky toho, jak jsou náležitě indoktrinovaní studenti používání jako přední linie mocenského boje a jak je médii jejich názorům přikládán absurdní význam. Musím se ale přiznat, že mi doteď nedošlo, jaký je v tom záměr, vždyť i (dospělým) lidem v ideologicky již mohutně zpracované západní populaci musí být naprosto zřejmé, jaká nebetyčná opičárna celá ta záležitost kolem Grety a spol je. Leda že by to mířilo čistě právě na její vrstevníky, tedy dorůstající generaci voličů...

7 1
možnosti
AM

Takže studenti mají obrovskou moc, všechny nás zotročí, jejich moc je dokonce tak velká, že dokážou zničit celou civilizaci.

To se podívejme.

A já hloupý myslel, že světu vládne kapitál a oligarchie stojící nad zákony....,.

-----------------------

No nic, sháním samopal a budu studentíky na potkání střílet jako nebezpečnou škodnou...

6 13
možnosti
Foto

Pro jistotu u nás ve škole zaminuji všechny chodby... konec prázdnin se blíží a já říkám:NEPROJDOU!!:-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.