Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PN

Cituji: "Národní socialismus, etnická kritéria, kmenová příslušnost - to všechno jsou důvody iracionální, nemorální a neobhajitelné." To je nesmysl a lze to ukázat velmi jednoduše. Rizikovost jakékoliv změny lze posoudit podle toho, jak těžké, nákladné a nebezpečné je tuto změnu zvrátit. Už jen z toho plyne, že etnické kritérium je prioritní. Politický režim lze v České republice měnit relativně snadno. Jsou pro to historické příklady. Komunisté se v roce 1948 dostali k moci za jeden týden a naopak v roce 1989 tuto moc za pár týdnů zase ztratili. Na to, aby padla Nečasova vláda, stačilo pár státních zástupců a policajtů. Dnes je pro mnoho lidí velké téma Andrej Babiš. Proč proboha? Není o moc mladší, než Zeman a je to jen člověk. Dříve nebo později tu nebude a bez něj je ANO jen spolkem kariéristů bez ideologie i bez holdingu. Jiná věc je vystoupení z EU. Už víme, že se potáhne roky a nebude to nic jednoduchého, ovšem pořád jde sice o nákladný, ale představitelný projekt. Czexit není nic triviálního, ale stále jde o úkol zvladatelný celkem běžnými prostředky, analogicky s ustavením ČSR v roce 1918 a s rozpadem ČSFR v roce 1992. Naproti tomu zvrátit etnickou změnu je nejen velmi nákladné, ale především velmi nebezpečné a velmi, velmi, velmi ošklivé. Existuje prakticky jen jeden vyzkoušený způsob a říká se mu genocida. Takže jaký je můj závěr? Pokud chci, aby moji vnuci žili v zemi se zhruba stejným rasovým a národnostním složením, jaké tu máme dnes, je Czexit priorita bez ohledu na to, jestli ho provede strana více demokratická, méně demokratická, anebo úplně nedemokratická.

0 0
možnosti
PN

Čistě hypoteticky by Czexit nebyl nutný v případě, že by EU, resp. její klíčoví hráči, začali bezohledně bránit vnější hranice a migrace do EU by byla významně snížena. Ovšem to je sci-fi, to se prakticky jistě nestane, protože na přílivu migrantů do EU mají zájem shodně nová levice i velkokapitál. Jedni potřebují hlasy, druzí levnou pracovní sílu. I ten Babiš nakonec zaměstnává cizince a omezení migrace není v jeho zájmu, ať už si na plakáty vylepí cokoliv, papír snese všechno. Etnické kvóty typu deset Ukrajinců na jednoho Nigerijce, tak jak to měly USA do roku 1965 před Hart-Celler Act, to už se dneska nesmí, to je vyloučené z debaty s odkazem na rasizmus, takže EU svou náruč Asii a Africe ponechá otevřenou i do budoucna.

0 0
možnosti
JP

Domnívám se, že jsme zcela suverénní stát. V polovině našeho předsednictví v EU jsme si pod vedením V. Klause a J. Paroubka suverénně shodili vládu, přičemž tehdy se suverénně ČSSD neměla k tomu, aby se ujala vlády. Suverénně jsme si dvakrát zvolili za prezidenta suverénního hulváta, také Putinova a čínského lokaje a v poslední době suverénního dealera nejbohatšího Čecha. Nyní jsme suverénně ve stadiu normalizace pod vedením estébáka, podvodníka a sedmilháře. To je náš suverénní národní úpadek. Kecy o tom, že bez EU bychom se osvobodili od útlaku, jsou hloupé. Sami si svou svobodu likvidujeme a sami si útlak od dvou grázlů v nejvyšších funkcích necháváme líbit.

4 1
možnosti
JP

Myslím, že nejsme suverénní. Co je to například za komedii v našem parlamentu, kdy se HLASUJE o směrnicích EU, které jsme POVINNI přijmout?

0 0
možnosti
Foto

Nikdo vám nebránil nikdy seznámit se s historii evropské integrace, a to i v československé odborném i masovém tisku, z niž jasně plynulo, že EHS je od samotného počátku federalistický projekt.

0 0
možnosti
ZV

Může mi někdo polopatě vysvětlit, proč není poptávka od lidí a hlavně politiků na zrušení Lisabonské smlouvy místo vystoupení z EU? Tedy návrat do stavu před Lisabon, prostě do té EU, do které jsme vstupovali. Čekám, že hned ozve řev o tom, že to nejde. Chápu, že technicky by to byl problém, těžko může EU fungovat tak, že někdo si jede postaru a někdo podle Lisabonu. Navíc hráči jako Nemecko a Francie by byli proti a kapři z Bruselu si rybník sami nevypustí.

0 0
možnosti
Foto

Návrat před Lisabon by znamenal i nutnost nápravy jeho důsledků, a tedy něco, co lze nazvat určitou reformou. Problém je v tom, že každý špatný politický systém, když se pokusí sám sebe zreformovat, má tendenci se rozpadnout. Vůdci Evropské unie to vědí a nechtějí riskovat, že nakonec skončí jako Gorbačov se Sovětským svazem. Žádná bruselská přestavba nikdy nenastane.

2 0
možnosti
KT

Oklešťování svobody...

Co je to vlastně ta svoboda?

1 0
možnosti
Foto

Absence iniciace násilí.

2 0
možnosti
JT

J31i63r40i 85T77i53c25h79y

3. 5. 2019 16:26

Silny souhlas. Nicmene, Cesko nema silu Anglie, aby mohlo z EU vystoupit, Budeme muset cekat na obrodu EU (nepravdepodobne), nebo jeji rozpad.

2 0
možnosti
JV

Já vám doporučují vice malovat a jezdit na kole . Rv

EU[>-]EU JV... Příznivec EU!

2 4
možnosti
VS

Připomínat devadesátky, jako krásnou dobu podnikání je víc než směšné. To byla doba tunelování a totálního právního bezvládí8-o

6 7
možnosti
IB

I15v27o 30B82o54u29š66e

3. 5. 2019 14:09

Jasne, pryc s regulacemi. Kazdy necht vyrabi zavity libovolne velikosti.

5 3
možnosti
VV

Ja bych doporucoval i aby kazda elektrarna dodavala jine napeti o jinem kmitoctu.

A benzin ci naftu by mohla take kazda pumpa mit jiny. A leky sprcielne pro priznivce brexitu by mohly byt jakekoliv proti cemukoliv se stejnym nazvem. ;-D

3 5
možnosti
MK

Ani to nebudu oslavovat, ani to pro mě není smutným milníkem. Osobně si totiž myslím, že být součástí nějakého většího ekonomického a politického celku je nutností.

Nicméně, i když jsem nevolil ani tak, ani onak, protože jsem zde nežil, tak jsme vstupovali do jiné EU než je dnes. Je zde více byrokracie, více snahy o centralizaci EU pod patronátem bruselské komise a de facto pod taktovkou toho co si přeje Německo a Francie. Podle mého EU potřebujeme jako ekonomický prostor a částečně jako politický prostor, kde platí demokracie a lidská práva, ale zahraniční a vnitřní politika je věcí každého státu. Ne evropská komise, ale jako vrcholný orgán by mělo být setkávání předsedů vlád a vzájemný konsenzus a v otázce ekonomiky naprostá liberalizace nesvázaná zájmy jednotlivých zemí

3 0
možnosti
IB

I80v53o 29B17o46u71š40e

3. 5. 2019 14:13

Vsechno se nejak vyviji. A na tom vyvoji EU ma CR take svuj podil. Mimochodem - evropska komise muze jenom navrhovat, schvaluje parlament a v konecnem dusledku rada ministru. Tedy vlastne se deje to co si prejete.;-D

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS