Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Obávám se, že ten propagandistický pořad je součástí palebné příprava před zdražení,.

2 0
možnosti
VV

Ano,

nenechte se opit lacinou propagandou tech svobodnych.

1 3
možnosti
Foto

Vše souvisí se vším a v tomto socialistickém projektu může každý mluvit do života druhých lidí, právě pro propojenost skrze daně. Umravňovat lidské jednání které nikomu neubližuje je špatné a socializovat následky špatného chování je také špatné.

Žij a nech žít, ale ohrazuj se proti každému, který chce skrze zákony umožni druhým lidem žít hříšný a zahálčivý život na tvůj účet.

2 0
možnosti
Foto

R^souhlas a karma-alkohol stejně jako tabák nezačalo lidstvo užívat před padesáti ani sto lety-jestliže narůstá nebezpečí rakoviny bude to možná i jinými vlivy-znečištění prostředí umělé přídavky v potravinách odlišťující způsob existence který působí stres ....prodlužujeme délku života ale ne jeho kvalitu-což takhle třeba místo trestání kuřáků sankcionovat ty kteří na produkci tabáku či alkoholu nechutně zbohatli ??? Proč stát chce dál vydělávat na daních z prodeje cigaret či alkoholu a nevaruje lidi před cholesterolem který je podobný možná ne-li horší zabiják než nikotin a alkohol?

4 0
možnosti
PB

P26e26t24r 15B91u21r58i22a93n

11. 3. 2019 14:14

Naprosto dobře vyjádřeno, karma.

2 0
možnosti
JZ

Varujete před propagandou, ale nepodáváte žádný nástroj k jejímu rozeznání. Já jsem sice daný pořad neviděl, ovšem z toho, jak jej popisujete, se mi zdá, že uváděl víceméně pravdivé informace. Naopak se mi zdá, že Vaší kritice objektivní fakta scházejí a je založena spíše na vytváření souhlasu na základě nějakého zdánlivě obecném dojmu, například o tom, jestli jsme rozumní, jestli seveřané nejsou apod.

Především byste měl, pokud nesouhlasíte se stupněm vysoké nebezpečnosti popíjení u nás, nějak vysvětlit, na základě čeho konkrétně hodnotíte české pití jako bezpečné. Uváděná fakta a statistiky považujete za nedůvěryhodné, měl byste tedy nějak konkretizovat skutečný stav pití, poskytnout čísla, nějaký ten výzkum a srovnání. Protože to je nejlepší protiargument na vyvrácení jiných čísel a hodnot. Měl byste taky nějak zdůvodnit, jak a podle čeho hodnotíte nějaké národní pití za nebezpečné a jaká spotřeba nebo kolik alkoholiků o tom svědčí. To by mělo asi trochu větší váhu, než nadávání na kritiky a přesvědčování, že jsme v podstatě rozumní pijáci kteří znají míru a není třeba nás kritizovat (zřejmě se to týká i jídla, kouření apod.).

Jinak ještě poznámka k domu, co jste označil argumentačním faulem - že alkohol má zásadní podíl na násilí a autonehodách... - podle mě to faul není. Spíše jste vzápětí dodal argumentační faul Vy tím, že jste pijáky rozdělil na rozumné a nerozumné a vinu jste přisoudil jen těm nerozumným, což se vám zdá jasnozřivě logické.... Ono to vlastně logické není. Protože u člověka nelze rozlišit něco jako rozumné a nerozumné pití v souvislosti s nějakým jednáním. Je totiž zjevné, že i rozumný piják se může nerozumně chovat a nerozumný piják se zase může chovat rozumně. Tudíž nelze rozlišit, jestli se proviňují jen ti nerozumní. Kdybychom totiž skutečně vzali vážně logiku toho, že chybují jen ti nerozumní, pak bychom museli říci, že rozumní pijáci se nemohou dopustit chyby nebo špatných rozhodnutí, což je evidentně neplatný výrok.

4 6
možnosti
PB

P16e31t94r 62B46u69r98i87a25n

11. 3. 2019 14:24

Jinak ještě poznámka k domu, co jste označil argumentačním faulem - že alkohol má zásadní podíl na násilí a autonehodách..

Naopak, pravdu nemáte vy ani ti demagogové v pořadu, nýbrž ji má autor blogu. Alkohol pouze uvolňuje zábrany. Nenutí nikoho řídit pod vlivem, či dokonce mlátit ženské. Tedy ten, kdo řídí opilý ze své podstaty klidně porušuje předpisy a je jedno, jestli mu ony zábrany uvolní alkohol, drogy, či románek s náctletou. Riziko alkoholu za volantem už bylo dokázáno a vyřešeno zákazem alkoholu při řízení, tedy pokračovat v něm zákazem (omezením) alkoholu všeobecně je jako zakázat prodávat nože kvůli vraždám. Doufám, že jste se hlouposti západní Evropy taky od srdce zasmál, ale tady propagujete naprosto to stejné! Násilník potom vždy zůstane násilníkem z podstaty a omezit mu alkohol je pouze záměr skrýt jeho veřejné projevy a nechat je naakumulovat na později. Koneckonců každá poradna proti týrání žen vám řekne to stejné: pokud se násilník omlouvá alkoholem, nevěřte mu a prchejte od něj. Ten byl pouhým krátkodobým spouštěčem.

7 0
možnosti
SN

:-)........Máte plnou pravdu! Pije se od nepaměti, už Kristus v Káni Galilejské, udělal zázrak a změnil vodu na víno, když svatebčanům došlo!

Piju uměřeně celý život a narodil jsem se před druhou světovou. Víte, co mých kamarádů, podstatně mladších, kteří žili téměř asketickým životem, je už na druhém břehu. Na to prostě není recept.....ale říkám.....kdo tomu nerozumí ať se do toho nepouští.

Já respektuji rady prof. Šamánka a kardiochiruga Pirka....i když to množství doporučené, denně pravidelně překračuji, funguje to spolehlivě. Jen mám strach aby mě ve stovce nemuseli dotloukat, abych tu ještě nestrašil! R^R^R^

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS