Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Dovolte, abych níže diskutující upozornil, že si pletou veřejný s veřejně přístupným prostorem. Veřejný prostor jsou ulice, veřejně přístupný prostor hospody, obchody a facebook a musí tam platit pravidla na ochranu vstupujících. Taktéž se veřejně přístupný prostor může kdykoliv zrušit ukončením činnosti.

0 0
možnosti
Foto

Otázkou je, jestli to ml. VK myslel vážně, či to mělo být jen jakési celospolečenské vyvolání diskuse. V každém případě otcovské poplácání po ramenou určitě nebylo.

1 0
možnosti
JZ

Vynikající rozbor, a souhlasím. Jsem proti tomu, kdyby někdo zakazoval druhým šířit jejich názory a dokonce je za ti trestal. To je špatné. Ovšem nemohu soukromému vlastníkovi sociální sítě nebo média nařizovat, co smí nebo nesmí publikovat.

4 2
možnosti
Foto

Ale můžete, tak jako můžete přikázat zákonem bankám, jakým způsobem smějí nakládat s Vašimi účty, na nichž je uložen Váš majetek. Vy jste občanem, určujícím zákon. A vy jste vlastníkem účtu a prostředků na něm uložených.

1 0
možnosti
LB

Svoboda slova je zaručena Listinnou základních práv a svobod. Existují všechny možné zákony o významné tržní síle, na regulaci lobbingu, kartelů, nekalé konkurence a podobně, a nemá existovat zákonná úprava zaručující svobodu slova, je-li tato ohrožena?

Je logické, že máme-li zákony upravující provoz pošty a telekomunikací, má k nim ve shodě s technickým vývojem přibýt i zákon upravující sociální sítě, protože sítě jako je Facebook a Twitter jednoznačně splňují kritérium masovosti a všeobecného dosahu.

3 0
možnosti
RS

Nikdo nemá povinnost zveřejňovat ve svém soukromém prostoru něčí bláboly, to platí jak pro noviny, tak telekomunikace, tak pro sociální sítě.

3 3
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.