Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

R^Karma. Ano vaše naprosto jasné a srozumitelné stanovisko podepisuji. Je jen škodou pro Česko, že lidé nechtějí být opravu svobodnými a zodpovědnými občany naší země. Pokud by tomu tak bylo museli by vzít v úvahu rozum Svobodných. Pokud volí současné hnutí ANO či skomírající stranu ČSSD a KSČM, je naše svoboda opět stržena do propasti.

0 0
možnosti
Foto

Ještě snad k Vašemu článku z toho co vyšlo na iDNES to opravdu nevypadá, že GB udělá nějaké velké štěstí s Čínou:

Značka Jaguar Land Rover pak mimo jiné i kvůli nedostatečné poptávce z Číny bude propouštět čtyři a půl tisíce svých zaměstnanců, pracujících převážně ve Velké Británii.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ekonomika/zahranicni/cina-ekonomika-rust-hdp-zpomaleni.A190111_140413_eko-zahranicni_svob

0 0
možnosti

Láďa Hruška Sedláček je taková komická postavička levicové scény, brouk Pytlík, co jen vykřikuje že všemu rozumí - přitom mluví z cesty

4 0
možnosti

Není snad největším výmyslem o EU, že je to diktatura srovnatelná tu s nacismem, tu se Sovětským svazem...? ;-)

3 1
možnosti

Země, které zmiňujete, přeskočí USA jen z toho důvodu, že mají hodně obyvatel. Když máte sto lidí a každý vydělá tisíc korun, tak máte dohromady sto tisíc. Když máte miliardu lidí a každý vydělá korunu, máte miliardu. Takže země s miliardou korun je na tom lépe. Taková je v tom logika.

1 0
možnosti
Foto

Píšete

Snese evropský trh srovnání s ekonomickými ukazateli Číny nebo Indie, s velikostí jejich trhů a potenciálem růstu?

Zdroj: https://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=697083

Jistěže snese a to bez problémů. EU má dnes HDP řádově kolem 16 000 mld dolarů a Čína kolem 9 000mld dolarů, Idie pak má menší HDP než například Italie.

Jsou to sice obrovské země, ale problém pro obchodní spolupráci GB s nimi tkví mimo jiné ve vysoké ceně výrobků z GB respektive ve velmi nízké kupní síle tamních obyvatel, ve vzdálenosti atd. Ale hlavním problémem je, že zejména Čína je zvyklá jednat z pozice síly a je zvyklá porušovat doj ́hody a obchodní zvyklosti. Právě u zemí jako je Čína je pro jednání podstatná síla--tu samotná Britanie prostě mít nebude.

Pan Sedláček má naprostou pravdu, ať se to někomu líbí nebo ne tak EU je poměrně slušně výkonné uskupení, je podstatně výkonější než USA, které funguje ode zdi ke zdi dle toho kdo je zrovna prezidentem a je jednoznačně nejefektivnějším demokratickým uskupením.

Čína je pak relativně efektivnější, ale i tam tempo růstu klesá a klesat bude už jen proto, že am stárne populace a hlavně proto, že i Číňané totiž přestávají "držet hubu a krok" a chtějí postupně ten růst poznat i ve svém životě-jak v otázce ekonomické tak v otázce socialních výhod-zdravotní péče, dovolené, důchody,...

1 2
možnosti

Evropa je výkonné uskupení, nikoli EU. O podílu EU se dá pouze spekulovat

1 1
možnosti

"Další výmysly o Evropské unii?"

To už asi nikoho neprekvapí, mikro Strana Svobodných tých výmyslov o EU vymyslela až-až

Pán autor, ešte stále doma svietite edisonkami?;-D;-D;-D

4 6
možnosti
Foto

A co vy? Ještě dojíždíte louče?

2 0
možnosti

Pan Sedláček se už zbláznil z vlastní "slávy" a jeho výplody jsou čím dál tím odtrženější od reality. Toho už nejde brát vážně.

7 1
možnosti

J90i85r43i 11V55r76a35b28e21c

19. 1. 2019 14:31

Já zase fandím a doufám, že EU prezident se stane Manfred Weber.

2 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS