Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

Takže, podle vás, vlády mohou tlačit na potlačování svobody slova, ale vytvořit zákon, kterým by se to zakázalo je špatně? A zakazovat kouření v soukromých hospodách je v pořádku? A spousta dalších podobnych buzerací? Vychazí mi z toho jediné - jste zastáncem těchto jednostranných omezování a tento blog je snahou hájit neobhajitelné!

0 0
možnosti

Otázkou je, zda by byl přípustný takový zásah, který by umožňoval stanovit si zcela libovolná pravidla pro mazání, vynucoval by ale dodržování zveřejněných pravidel.

0 0
možnosti
PP

P58a24v53e49l 82P24o40n32e17c

11. 9. 2018 13:25

> nařídit jim zákonem, co smějí a co nesmějí mazat, je nepřípustným zásahem do práva na majetek

Podpůrné algoritmy cenzury jsou drahé a silně pochybuji, že to provozovatelé implementují jen pro svoji radost. Pravděpodobnější příčinu vidím v nátlaku mocenských skupin (čínská vláda, Evropská komise) výměnou za "nějaké protislužby". Odbourání takového vlivu by byl krok správným směrem.

3 0
možnosti
Foto

jistě, ale ten vliv se musí odbourávat změnou v politice, nikoliv zaváděním regulací.

0 0
možnosti
JK

Základní pochybení člověka je v tom, že se domnívá, že selekcí se dá něco řídit. Umělou selekcí lze pouze přibrzdit selekci přirozenou, tedy evoluci. Je pravdou, že takto přibrzdit vývoj se dá i na celkem dlouhou dobu, z pohledu člověka, což nám komunisti 40 let ukazovali. Doba se zrychluje a dnes stačí když to vydrží aspoň jedno volební období.

U selekce na internetu je to obdobně, jak velké bude to zpoždění nevíme a odpověď poznáme až zpětně, pohledem dalších generací. Člověk je ovšem zatížen vizí, že ví jak na to a lidstvo jedinci, kteří se to snaží i prosadit.

Teď mě napadá, zda to brždění člověkem způsobené není také součástí evoluce, ale to už zní skoro jako myšlenka Artura C. Clarka, nebo nějakého Sókratése a na tyhle dva si opravdu netroufám. ;-)

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma.R^:-) Tohle je naprosto perfektní rozbor. Ať se nám to líbí nebo ne, Facebook je soukromá firma, která má právo sama si určovat, jaké bude tolerovat příspěvky. Já na FB nyní dostal zaracha na třicet dnů, ale nebudu tady kvůli tomu brečet a vykřikovat něco o cenzuře. Respektuji právo majitele FB na tento krok. Řešením je buď odejít z FB a jít na jinou sociální síť nebo si založit třeba nějakou svoji nebo respektovat pravidla FB.

Václav Klaus mladší se v tomhle případě těžce mýlí a navrhuje typické levičácké řešení, jestliže se nám něco nelíbí, tak nařídíme podnikateli, že to musí dělat jinak a de facto omezíme jeho podnikatelskou svobodu.

Takže ještě jednou a jasně. FB je soukromým médiem nikoliv veřejnoprávním.

1 2
možnosti
Foto

Nemá, musí dodržovat ústavu, zákony a autorské právo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.