Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Pregnantně řečeno. Nemám co víc bych dodal. Tři karmy.

0 0
možnosti
Foto

K45a61r17e72l 37C23a62c56h

2. 7. 2018 21:30

Kdo není ochoten v případě ohrožení bránit republiku, neměl by mít právo požívat výhod plynoucích ze státního občanství. Je opravdu velice iluzorní, že by tuto občanskou povinnost byl schopen splnit někdo bez základního výcviku. Proto zrušení povinné ZVS považuji za chybu. Filosofické diskuse kolem tohoto problému vedou ze starší generace obvykle modroknížkaři, aby ze své vyč... sti udělali odboj proti režimu. Mladí co povinný základní výcvik nezažili a o vojně nic praktického neví, za své tápání nemohou. V Izraeli procházejí vojenským výcvikem i ženy. Je to dáno stupněm ohrožení státu. Pro muže by to měla být samozřejmost všude. Nedělejme si iluze, že bude někdy světu vládnout mír, když historie lidstva se píše podle válek. Pravdou je, že nyní ohrožují Evropu migranti - islámští nejvíce. Může se z toho vyvinout leccos. I občanské války v regionech, kde lidem dojde trpělivost s neschopnými politickými reprezentacemi, které je proti teroru nebudou schopny ochránit. My se můžeme bránit tomu, aby se to nepřelilo na naše území. A v případě potřeby i se zbraní v ruce. Nevím, jak si to představuje Macron, ale ve Švýcarsku to dělají dlouhodobě dobře. U nás jsme to vzali za špatný konec.

3 1
možnosti
Foto

souhlasím s vámi, ale s jednou velkou výhradou: bráníme svoji svobodu. svoboda je jediný myšlenkový rámec, od něhož lze odvíjet legitimitu nějakého státního útvaru. vše ostatní je jen určitá míra despocie či tyranie.

takže ano: pokud bychom byli svobodní občané, máme morální povinnost takovou republiku bránit.

uznávám i to, že máme morální povinnost bránit naši zemi a současný náš systém před barbarismem islámu.

problém je v tom, že naše politické vedení vůbec neuznává, že bychom se před takovým barbarismem měli bránit - právě naopak. naše politické vedení funguje jako pátá kolona. (ano, sami jsme si tuto pátou kolonu zvolili)

já jsem pro to, abychom se bránili. a jsem pro to, abychom měli výborně vybavenou a vyzbrojenou a financovanou profesionální armádu. podle pravidel NATO máme dávat na armádu 2 % HDP. tolik však zdaleka nedáváme - tak ať mi nikdo nepovídá, že je nutné zavést povinnou ZVS! náš stát raději rozhazuje peníze kde to jen jde, ale na obranu peníze vynaložit nechce. má to snad zachránit povinná ZVS? to je absurdní.

jsem pro to, aby stát motivovat mladé lidi (např. čerstvé absolventy střednich škol), aby si šli zkusit vojenský výcvik. ať jim zaplatí, ať jim dá zbraň domů, ať jim dá bonus k nějakému spoření nebo k penzi - prostě ať je motivuje a profi vojáky ať královsky platí. ať je práce v armádě nejprestižnějším povoláním. ale ať je to vše založené na dobrovolnosti, nikoliv na donucení.

mimochodem (a bylo by to klidně na samostatný, velmi dlouhý článek), na nějakou smysluplnou, cílevědomou obranu před islámským způsobem boje je vám pravidelná branecká armáda úplně k ničemu. (viz Fourth-generation warfare)

1 0
možnosti
DR

"Mnoho lidí by něco takového uvítalo i v České republice."

Jistě a není se také čemu divit. Ovšem to neznamená že si musíme brát příklad z nějakého Macrona s tím jeho asi největším nesmyslem a to je nástupem od 16 let. A ani bych tomu neříkal vojna, bohatě by totiž stačil nějaký dvou či tříměsíční základní kurz.

1 1
možnosti
Foto

Pořád by šlo o otroctví.

2 0
možnosti
MK

Podle zákona je u nás nejvyšším velitelem armády prezident republiky. Dokud tento úřad zastává putinův poskok, nikdy nebudu s povinnou službou v armádě souhlasit.

2 1
možnosti
Foto

S povinnou službou v armádě se nedá souhlasit nikdy. Je to svým způsobem stejné jako souhlasit s otroctvím.

6 1
možnosti
ŠM

Jaký ohýbání? režim, disciplína a umění se postarat sám o sebe i o kamarády....na vojně prostě chlapci opravdu dospěli a hlavně zjistili,že den začíná v 6 hodin ráno ;-)

1 4
možnosti
JT

J46i44r34i 71T54i80c37h52y

2. 7. 2018 17:44

Zrejme jste neslouzila v ceskoslovenske komunisticke armade. Bezne vojenske jednotky naprosto neschopne a nepripravene pro vojenskou akci, Denni buzerace, zmarene dva roky pro vetsinu mladiku, Ano nekteri se dostali ven z domova poprve v zivote, coz trochu poslouzilo jejich samostatnosti, za cenu propadnuti koureni a chlastani piva, na coz neni treba dvou let. Pokud neni extremni situace (valka), profesionalni, dobrovolna armada je spravna odpoved.

3 0
možnosti
MK

M57i58l98a42n 54K92e17s20l

2. 7. 2018 15:19

Nejvážnější bezpečnostní hrozbou pro nás je islámská mocenská hegenomie.S tím se dá bez výhrad souhlasit.Jenom nechápu jak této hrozbě budeme čelit vypiplanými radary nebo stíhačkami Gripen.Helikoptery , bojová vozidla a silná policie to ano.Kdyby se EU rozpadla a po rozpadu by se státy začaly navzájem napadat- na to bych se nepřipravoval.My bychom byli schopni se mlátit akorát se Slováky a Rakušany a ti jsou na tom stejně jako my,Poláci a Němci už se o nás pokoušeli , tak by to asi opakovali a my bychom neodolali ani s třicetisícovou armádou složenou převážně z vyšších oficírů.

0 0
možnosti
TP

Syrové popsání situace v Evropě hovoří o tom, že příští válku v Evropě vyhrají šutry a kudly.

0 0
možnosti
JH

A kde na to vzít kačky ?

0 0
možnosti
Foto

Na co? Na braneckou armádu? Nebo na efektivní profi armádu?

0 0
možnosti
MP

Zcela zcestná úvaha.

1 2
možnosti
Foto

Dobře napsáno! R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.