Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FB

"...přál si násilí..." moc bych poprosil o konkrétní citát z Marxova díla, který tenhle výrok dokazuje. To jen tak, aby řeč nestála...

1 0
možnosti
PB

Naprosto excelentně vyjádřeno. Čtu vás rád a osobně si myslím, že jste jeden z předních blogerů názoru, faktu a argumentu, možná snad i primus mezi námi. Karma a palec nahoru.

6 0
možnosti
TT

Výborně shrnuto, chapeau! R^R^

Naštěstí naše evropská filozofie nevychází jen z Platóna.

2 0
možnosti
JR

J47a18n 10R56á76ž

9. 5. 2018 19:01

Marx jako první literárně (Kapitál a Komunistický manifest) zpracoval filozofii násilné (revoluční) změny společenských i majetkových vztahů. Tím dal legalitu násilnému převzetí politické moci i násilnému potlačování všeho, co by takovým změnám bránilo.

Zločiny kterých se dopustili zejména Stalin, Hitler, či Mao ć Tung , byly jen výslednicí uvádění jeho myšlenek do praxe.

Juncker a spol. adorováním Marxe, jako významné postavy evropských dějin, jen potvrdili , že jimi aplikovaná ideologie "Nové Evropy" vychází z marxismu.

PS. Ještě že se Hitler narodil v Rakousku a tam nehrozí,že by mu postavili pomník.

9 0
možnosti
KT

A co Ayn Randová?

Nebyla taky de facto marxistka?

Atlasova vzpoura je dílko skrz naskrz marxistické

0 3
možnosti
Foto

Z Marxe si opáčko už dát nemůžeme, protože víme spolu s Řeky, že nelze dvakrát vstoupit do téže řeky.

0 4
možnosti
FB

Můžeme od Leonarda Peikoffa čekat věcnou analýzu Marxova díla (vzhledem k tomu, že to je ortodoxní randovský prominent objektivistického nesmyslu), nebo se můžeme těšit na argumentační brilanci typu "Jméno Karla Marxe je modlou pro každého, kdo se snaží..." či "...vyvinit svůj idol..."? :-) Just askin'...

0 3
možnosti
DS

Víte, celý tenhle text se snaží říkat, co si "ti druzí" myslí a jací jsou to vrazi, násilníci a podobně. Jenže jak se říká, výjimka pravidlo nepotvrzuje, ale vyvrací. Já se za takovou výjimku považuji. Myslím si, že dva lidi dokáží víc, jak jeden. Myslím si, že člověk, který pracuje, by se měl mít dobře, ať dělá jakoukoli práci, a že finanční systém, který řídí někdo jiný, mu v tom nepomůže. To mě řadí právě mezi marxisty.

Nesouhlasím se zabíjením a nesouhlasím s válkami. Vím, co mí předchůdci dělali, a vím, že já to dělat nebudu. Nelíbí se mi, že mě považujete za špatného člověka jen proto, že mám jiný názor na chod společnosti. Měl bych já považovat za špatného člověka Vás? Nevím. Vzhledem k tomu, že já dokážu s opačným politickým spektrem komunikovat a polemizovat, nepovažuji se za hrozbu této společnosti. otázka je, jestli dokážete Vy to samé.

Ta stať tomu nenasvědčuje.

0 5
možnosti
Foto

Mnoho špatných věcí začalo tak, že si někdo myslel, že ví, jak mají druzí lidé žít a směňovat plody své práce a skrze stát se tyto své "dobré" myšlenky snažil prosadit.

Nejde o to zda jste dobrý nebo špatný člověk, jde o to zda máte pravdu, nebo se mýlíte. I mnoho fašistů bylo dobrými lidmi, přesto se mýlili.

Existuje jednoduché pravidlo: Vše co je založeno na dobrovolnosti je většinou správné a vše co je založeno na donucení je většinou špatné.

7 0
možnosti
RH

Je to hodně přehnané. Samozřejmě je Juncker hlupák, který Marxe nechápe, a který nechápe, že s ním spojujeme ve střední Evropě bolševickou totalitu. Je to ovšem vícevrstevný problém. Marx byl politicky mimo a faktické politické náboženství, které vyhlásil, vykazovalo od počátku protimluvy a logické chyby. Ale lidské bádání a zkoumání je podmínkou vývoje lidstva a podmínkou vývoje jsou i slepé cesty bádání. Marx přinejmenším přinesl zajímavé otázky do sociologie a politické filosofie. Nakonec jeho teorie selhala a což v důsledku vedlo k potvrzení liberální demokracie jako aktuálně nejlepší formy vlády.

1 1
možnosti
Foto

proč myslíte, že ho nechápe?

0 0
možnosti
Foto

Socha sem, socha tam, doufám, že ji někdo nabarví na rudo. Ale to, že jeho myšlenky stále žijí v myslích mnoha lidí a tito lidé nám je pak servírují skrz demokracii, je opravdu hodně zvrácené.

8 0
možnosti
SB

Proti těmto lidem a proti tomuto servírování v podstatě nic udělat nelze.

Ale proti instalaci nevhodné sochy by obrana existovala: prostě ji tam neinstalovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.