Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každý se musí umět vyrovnat s tím, že ČT a další jsou a musí být nástrojem propagandy. Ta je ostatně krátkodobě účinná jen v případech, když si sladí noty se soukromoprávními médii. Ale jsem rád, že můžu mít k dispozici pouze zpravodajské kanály bez reklam, pokud neexistuje možnost exkluzivity jak na straně hlasatele, tak i příjemce. Ale navíc je pohodlnější platit koncesionářský poplatek, než uzavírat a vypovídat smlouvy.

0 0
možnosti

Byt ten clanek pravda, vlajka strasidelne fasisticke CT se uz takovych deset let line placa nad hradem

0 0
možnosti
Foto

Píšete, že od ČT že může fungovat stát bez daní a dokládaáte to dílem Ayn Randové.

Mohl byst tedy uvést kde jeji tze byly v praxi uplatněny a fungovaly?

Já o žádném státu, který by fungoval bez daní nevím tedy mohl byste úvést příklad?

0 4
možnosti
Foto

Kdysi neexistoval žádný stát bez otroků, pak nevolníků. To co uvádíte není argument.

5 1
možnosti
PT

P79e17t33r 20T54o31m57e69k

22. 3. 2018 20:07

"Jediným čistým řešením, které by dokonale pročistilo vztahy a odhalilo vazby, a hlavně by Českou televizi postavilo na roveň ostatním médiím, je však pouze důsledná privatizace." Tím jistě myslíte Babišizace. Bravo.

2 5
možnosti
Foto

Privatizací ČT musíme zároveň chápat volný vstup kohokoliv do šíření informací pomocí všesměrového vysílání.

6 0
možnosti
JL

Televize je a bude propagansticky nastroj. Zde neni jine vychodisko. (stejne rozhlas). Na to prisli statni instituce jiz na zacatku jejich vzniku. Nasleduji tisk naprosto stejne. Pred tim byli "hlasne trouby" urcujici vuli panovnika a slechty. To je minulost.

Dnes nam jen chybi kompetice techto instituci s moznosti obcanum se rozhodnout. Pri koncesionarskych platbach, obcan by mel mit moznost se rozhodnout komu jeho penize pujdou. Take vnitrni organizace techto instituci MUSI byt bez vlivu statu. Postavena na korporativni zaklad. (kazdy obcan muze vlastnit akcie techto korporaci)

Toto je muj postoj k reseni. Veskere "kecani" a "kritika" obcana, od prezidenta az po babicku z Tvrdonic ci Ase je dnes zbytecna. Jeste jednou. Mit KOMPETICi je jedina cesta.

1 0
možnosti
MC
DB

problémem není jestli mít či nemít veřejnoprávní televizi a další veřejnoprávní média..odpověď je jednoduchá.....ANO je nutné je mít.............jen musí odvádět pořádnou práci, což bohužel naše veřejnoprávní média nečiní...........jsou velmi jednostranná a poplatná..............a to pochopitelně několika lidem vadí.........mně tato situace také vadí, ale mám možnost sledovat i jiná než česká média, a tam se člověk dozví více a fakta blíže pravdě...........než právě jen v ČT...............

4 0
možnosti
LB

V první řadě bych řekla, že nechápete smysl a poslání veřejnoprávních institucí, kterými jsou nejen Česká televize a Český rozhlas, ale i Akademie věd, Národní divadlo, Národní muzeum atp.

Samozřejmě, že politici usilují dostat média veřejné služby pod kontrolu, osedlat si je tak, aby sloužila jim, ne občanům. Velký zájem na likvidaci České televize mají i někteří mediální podnikatelé jako barrandovský Soukup. Jemu by se hodili jak diváci televize veřejné služby, tak její finance a zejména vysílací práva na sportovní přenosy.

Stačí si vzpomenout, jak vypadal závěr prezidentské volební kampaně, jaký propastný rozdíl byl mezi úrovní pořadů soukromých televizí a volební debatou ČT moderovanou paní Wittovskou.

Také lze porovnat Otázky Václava Moravce (které sleduje pravidelně více než půl milionu diváků) s Arénou J. Soukupa na Barrandově. Tento týden jsem u ní vydržela asi 15 minut a viděla jsem trapného amatéra pobíhajícího zmateně po studiu, který sice mával rukama ostošest, ale pozvané hosty ani publikum chvílemi vůbec nezvládal.

Není těžké si domyslet, jak by mediální krajina vypadala po likvidaci veřejnoprávních médií: pravdu by měl ten, kdo by si ji koupil. Tak to v soukromých médiích chodí...

Autore, hrajete si s ohněm, o jehož důsledcích nemáte zjevně ánunk, anebo je vám to jedno. Těžko říci, co je horší!

5 10
možnosti
Foto

Myslím, že autor chápe nesmyslnost instituce veřejnoprávních médií. To, že vy je potřebujete ještě neznamená, že je potřebují ostatní. Je nemravné skrze stát nutit ostatní lidi, aby financovali to, co vy považujete za správné.

5 2
možnosti
MC

R^ Kéž by bylo tolik zodpovědných a mravních lidí, jako je autor. Bohužel tací lidé dostanou snad příležitost pouze po válce. Pokud ji ovšem přežijí. KARMAR^. Podepisuji každou větu!

4 1
možnosti
Foto

Líbí se mi spousta myšlenek Svobodných a ČT považuji za propagandistickou. Jsem však zároveň nechutným etatistou. Přečetl jsem si pár teorií, jak by totálně svobodná společnost mohla fungovat. Nevěřím tomu, že by v době obřích korporací vznikla takto "dokonalá společnost". "Zrušením" státu bychom se přehoupli do doby "korporatismu".

6 0
možnosti
Foto

ale my nechceme zrušit stát. nejsme stranou anarchokapitalistů. já sám jsem zastáncem minimálního státu.

15 1
možnosti
JH

J86i97ř46í 38H61o69r23á34k

22. 3. 2018 14:26

Nejdříve ekonomické nástroje: Sloučit s rozhlasem tak, jak je to kupříkladu na Slovensku. Stejné informace, stejný ředitel, stejná mzdová účtárna, jeden barák. Kontrola NKÚ, hloubková a pořádná. Zveřejňování všech smluv. Už těmito momenty by se ušetřilo a Dvořák a spol. by neměli čas a chuť na lumpárny a kradení.

10 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS