Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

V říjnu máme zas po 4 letech šanci něco změnit. Nevolme strany, které již selhaly: KSČM, KDU, ČSSD, ODS, TOP09. Je potřeba vyměnit poslance a vyčistit ten Augiášův chlév.

4 0
možnosti
Foto

Je bezvadné hledat příčiny v historii, ve filosofii či v náboženství a zkoumat duševní pohnutky agresorů. Ale to nás před dalšími mrtvými nezachrání.

Semknout se a nenechat se zastrašit neúčinkuje - oni potenciální útočníci zjevně nejsou filosofové.

Také můžeme sami sebe přesvědčovat, že pouhý zlomek lidí, pocházejících z naprosto nekompatibilní civilizace, jsou lumpové a vrazi a tudíž v duchu humanismu je uplatňování kolektivní viny nesprávné.

Nesprávné možná, ale zatím vždy to bylo nesmírně účinné a obvykle jediné možné řešení. Naši předkové to věděli a hlubokými filosofickými úvahami se moc nezabývali. Ani nám v zájmu přežití nic jiného nezbyde.

11 0
možnosti

I33v51o 41B43o52u31š27e

18. 8. 2017 22:45

Už vidím, jak kráčíte po Berouně s kolty proklatě nízko. Tedy až po tom vystoupení z EU, že?

4 5
možnosti

Islám není náboženství - je to ideologie - a ve své teroristické odnoži je to jenom válečný manuál. Vše okolo jsou kecy. A ideologie není jenom to co je psáno - ale to, jak je to v praxi realizováno. Dobro*eři vše vidí přes růžové brýle.

19 0
možnosti

Vase tendencni clanky odmitam cist. Ale k nadpisu, asi ti, kteri jsou za ten prisun odpovedni. Ti kteri bombarduji bez prestani mesta na strednim vychode, nici domovy rodin. Nelze se pak divit jejich nenavisti, Bohuzel, tito lide nevi, ze pricinou jejich nestesti je jisty plukovnik KGB.

4 25
možnosti

Vazne tehle bajce verite nebo se jen tak tvarite? To neni zadny dusledek, to je vymluva, kterou jste si vy pseudohumaniste vymysleli. Pravdy je v ni minimum, je-li vubec nejaka.

17 2
možnosti

V zásadě souhlasím, mám však několik připomínek, z nichž uvedu aspoň jednu, protože dlouhé povídání mnoho čtenářů ignoruje. Jde o otázku individuality, která je stěžejním znakem euroamerické civilizace. Nemyslím si, že tuto západní hodnotu je třeba propagovat až natolik, že se stane brzdou pokroku, že kvůli ní přestávají lidé myslet na jiné a na důsledky svých činů, že si vlastně pěstujeme sobectví, bezohlednost, obstavujeme se bariérou soukromí a ve vztahu k okolí bariérou izolovanosti. To má pak nepříjemné následky v podobě atomizace společnosti, nerozumíme si navzájem, osud jiných je nám lhostejný, v lepším případě se prostě distancujeme, abychom se nějak "nenamočili" atd. Tím se stává společnost konglomerátem individuí, která žijí zcela nezávisle a na vlastní pěst, čímž se z neformální pospolitosti uznávající stejné hodnoty, stává formální, anonymní společnost vyznačující se vypočítavostí, rozbitím společných cílů, sociálními neduhy, odcizením či žijeme podle sloganu - co tě nepálí, nehas! Dál pokračovat nemůžu, spoléhám na chápavého čtenáře, který pochopil, oč mi jde a jaké důsledky může takový vývoj přinést.

6 0
možnosti

az na to, ze reslit je jina - mame mnoho prikladu toho, ze lide se o sebe navzajem staraji i nestaraji. zas tak cernobile to neni. neni duvod si myslet, ze spolecnost je bezohledna, sobeckaa odcizena. stejne tak si lze tezjo predstavit spolecnost presne opacnou. nekteri lide jsou takovi, jini makovi.

3 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS