Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jen namátkou:

1. "Média se snaží protestující levičáky, kteří proměnili hamburské ulice v bojiště, vykreslit jako alternativně smýšlející idealisty..." - Pod pojem média se dá skrýt leccos. Která konkrétně + příklad, jinak je to lživá generalizace.

2. "Protože média jsou však sama o sobě v rukou lidí podobně zaměřených, jako jsou ti (...) co zapalovali auta.." - není pravda, ideologická dojmologie, kterou autor nemůže prokázat.

3. "...protestují odpůrci kapitalismu a neoliberalismu..." - to snad není pravda? Ti magoři, co tam dělali bordel nejsou odpůrci kapitalismu a neoliberalismu? Následující dedukce to neosvětlují; naopak: "...o spor (...) ve skutečnosti nejde. Leda by si zastánci kapitalismu postavili svoje vlastní barikády" - to je argumentační nonsens.

4. "Kapitalismus je všeobecně pokládaný..." - není pravda, autor ventiluje svoje dojmy založené na konfirmačním zkreslení. __ Dál se mi to podrobně rozebírat nechce... Stejně by to bylo zbytečné. To jsou pak jen žvásty o multikulturalistickém fašismu a jak nás spasí Ayn Rand (bez ironie Atlas Shrugged všem doporučuju k přečtení). No zase se moc nepovedlo, autore. Chce to víc číst něco jiného, než stranickou doporučenou literaturu...

0 2
možnosti
Foto

Řekl jste: libertariánství se potácí v jakémsi zmateném morálním relativismu, z něhož se snaží najít cestu formulací tzv. "principu nenásilí" a "vlastnictví sebe samého". Pro oba ideové směry platí, že jejich hlavním tématem není rozum a nemají tedy šanci svobodu řádně obhájit.

Zdroj: http://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=613367

Myslím, že jste právě, v tomto svém tvrzení, popřel rozumovou stránku na které si tolik zakládáte, protože princip nenásilí a vlastnictví sebe sama jsou vyústěním rozumové úvahy o existenci člověka fungujícího ve složité společnosti. Jde o robusní principy, které vycházejí z jednání člověka, tak jak je popsal a zdůvodnil Ludvig von Mises ve svém díle Human Action. To, že lze tyto principy obhájit i eticky na základě hodnotových soudů je jen třešnička na dortu.

1 0
možnosti

Osobně považuji politiku za ekvivalent vyšetření u proktologa - radši bych ho nepodstoupil, ale občas není zbytí a na lidi co v něm mají zalíbení je třeba si dávat bacha.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS