Diskuse

Pane Dienstbiere, dnes si proberme pojem solidarita

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Já tady nemůžu upřímně napsat, co si o Dientsbierovi myslím, bylo by to plýtvání "dukáty", ale každopádně Vám děkuji za výstižný blog.

2 0
možnosti
Foto

Výstižně řečeno. R^ Stát má chránit své občany a jejich ekonomické aktivity a tím jím umožnit být solidární tam, kde to uznají za vhodné.

Ale holt pro socialisty svoboda zůstane jen "poznanou nutností" :-/

4 0
možnosti
JZ

Dřív mě lidé jako Dienstbier iritovali, ale časem jsem si uvědomil, že tito nepřátelé nejen logiky, ale i zdravého rozumu existují prostě proto, že v dnešní době můžou. Oni jsou důsledek, nikoliv příčina. (Ne že by je to tedy omlouvalo.)

2 0
možnosti
Foto

Pane Zálome, daně nejsou krádež, ale platba za služby státu občanům a tedy i Vám.

Na obranu, na policii, na soudy, věznice, veřejné školství pro všechny nadané děti, podporu kultury a zachování jedinečných kulturních památek, záchranné sbory atd. atd.

Jiná je otázka, jak s vybranými daněmi státní orgány a státní byrokraté hospodaří.

Proto je třeba, aby byli pod přísnou a trvalou kontrolou veřejnosti. Nikoli jen parlamentem korupčnických partají, ale občanů, formami přímé demokracie.

2 6
možnosti
MB

M68i67l24o63š 10B92é90m

30. 5. 2017 22:34

Já si nic neobjednal a peníze z výplaty mi kradou i tak. :-(

3 0
možnosti
Foto

Existuje jistý problém, toliko ve společenství o více než pěti stech jedinců se rodí přibližně stejný počet děvčat a chlapců, což je zcela jistě garancí přežití daného společenství do další generace. To znamená, že pouze ta společenství, která zvolila strategii přežití, garantující příslušnou velikost společenství, jsou a mohou být považována za historicky úspěšná. Jinak řečeno, lidé mohou přežit toliko jako altruisté, kteří jednají ve prospěch společenského dobra, tj. přežití společenství jako celku.

0 0
možnosti
JB

Altruismus ovšem neznamená daně. Navíc to není pravda, ne jako čistě altruisté, ale v určité rovnováze mezi sobectvím a altruismem.

0 0
možnosti
ZH

Pivní sluha Dienstbier nikdy nepracoval, stačilo být vlivným Havloidem a peníze se mu hrnuly. Tato nula nemá právo rozdávat rozumy neb žádný nemá. Normálním lidem škodí, to je jeho práce.

14 0
možnosti
VV

Co je to prosim pivni sluha?

0 5
možnosti
ZJ

..R^ ...a karma!!! Mám ale pane autore vážné obavy,že Vámi výše uvedené teze jsou pro našeho milého a oblíbeného exministra NAPROSTO NEPOCHOPITELNÉ ;-D

10 0
možnosti
MZ

Clanek pěkný,všechno pěkné, lidé souhlasí, karma bude vysoká,čtenost také. Tím to končí, počkejte po volbách, jakou levici si zvolíme..Je jedno zda to bude ano,cssd, top,ODS.. a pak zase bude nářků, já nechtěl daně vyšší, já nechtěl EET,já nechtěl EEL (elektronická evidence lidí). A tak pořád dokola..

S pozdravem

MZ

3 0
možnosti
MN

Dienstbier je zástupce čím dál početnější skupiny intelektuálů, kteří hlásají, že "válka je mír". Pokud by někdo chtěl vidět jak vypadá lidská hloupost, tak nemusí jít do historie. Děje se to právě teď a tady. Skutečnost, že někdo tyhle lidi poslouchá, podporuje nebo volí, je důkazem, že některé věci jsou opravdu nekonečné.

23 0
možnosti
AM

Žádný levičák nikdy nouzi nepovažoval za metafyzickou danost...

0 0
možnosti