Diskuse

Den Země: Den nenávisti vůči lidstvu

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Myslím, že nejdůležitější větou z vašeho článku je, že jediné co máme na přežití je náš rozum. Já to pro ty jednodušší rozepíšu polopatě: nemáme drápy ani zuby, které bychom zaryli do protivníka, nemáme dostatečnou rychlost, abychom utekli před predátorem, nemáme srst, která by nás v zimě zahřála. Vše musíme řešit svým rozumem. A já věřím, že až se vypořádáme s úzkou hrstkou hyperbohatých oligarchů, kteří na sebe váží obrovské množství zdrojů a sedí na prameni dalšího technologického rozvoje zejména v oblasti energií, tak se dokážeme vyvinout v civilizaci, která bude získávat energii čistě (a nemám na mysli slepou uličku solárních elektráren a větrníků) a zátěž přírody z technologií se bude postupně zmenšovat.

0 0
možnosti

Prima. Jenom potvrzujete, že SSO je naprosto nevolitelná. Spolek materialistických, rádoby liberárních zmetků. A palec od emeritního agenta StB Hemánka je taková třešnička na dortu.

2 6
možnosti

Zasnu, autor razi heslo po nas potopa. Tak se snad nechovala ani ta vedouci strana podle ustavy z roku 1960.

1 5
možnosti
Foto

Vy byste si tohle tvrzení dokázal vydedukovat i z pohádky o Budulínkovi. Stačilo by, aby ho napsal někdo ze Svobodných ;-D

6 0
možnosti

Někde se uklízelo, dříve akce Z?

Mladíče, akce Z? To se malinko pletete. Jejich obsahem bylo něco jiného, většinou budování. Asi si to pletete třeba s akcí Brontosaurus, což bylo něco diametrálně odlišného.

A jinak letos asi deset dětí nasbíralo kolem naší vísky cca 15 pytlů odpadků, které nebyly na první pohled vidět. No, nikdo jiný by to za ně asi neudělal.

3 0
možnosti

Jsou tzv. ekologové, některé jste citoval a vypadá to, jako by je někdo nastrčil, aby dělali co největší ostudu tomuto hnutí. Pak je velká masa lidí, kteří se snaží o rovnováhu a je za nimi úctyhodný kus práce. Také jsou hlasitě povykující technokrati, kteří nehledí absolutně na nic jiného, než na svůj bezbřehý zisk, na své technické hračky, ať to přírodu stojí, co to stojí, ale zároveň je velké množství lidí docela zodpovědných. Extrémy jsou extrémy, to je vše.

5 1
možnosti
Foto

Stačí si přečíst knihu Skeptický ekolog a člověk zjistí, že to není tak hrozné, jak to environmentalisté předkládají. R^

2 1
možnosti

Naprosto s vámi souhlasím, máme jen dvě možnosti -- tuhle planetu využívat, nebo zemřít.

Problém je, že my ji nevyužíváme, ale drancujeme.

Kdysi to možná nebyl problém, ale s našimi dnešními možnostmi to problém je. A velký.

Jeden z názorných příkladů je např. lov tuňáků. Za posledních 50 let jsme vyhubili 90% populace téhle nádherné ryby. Oceány křižují obrovská plovoucí jatka následovaná obrovskými plovoucími mrazáky. Známe jejich migrační trasy, hejna jsou hledána ze vzduchu letecky, jejich přesná pozice díky satelitnímu měření předávána lodím, které hejno obtočí kruhovou sítí ze syntetických materiálů ze které není úniku............

A výlov rok od roku stoupá a nejde to nijak v konkurenčním prostředí bez pravidel zastavit.

V Česku tuňáka žerou psi.

Vy nemáte tušení, co se děje. Jen jste si vybral pár nejradikálnějších enviromentalistů, které plodí poměrně zoufalá ekologická situace ve světě, a skrze ně jste předvedl svou ideologickou exhibici.

Blahopřeji.

2 4
možnosti
Foto

Mluvte za sebe, já planetu Zem nedrancuju.

2 0
možnosti

Teprve až pokácíte poslední strom, až otrávíte poslední řeku, až ulovíte poslední rybu, přijdete na to, že se peníze nedají jíst.

(proroctví indiánského kmene Cree)

2 8
možnosti
Foto

a proč bychom měli pokácet poslední strom, otrávit poslední řeku nebo ulovit poslední rybu? 8-o

7 0
možnosti