Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jestliže stát jedná nemorálně, potom čím nemorálnější je, tím méně důvodů pro jeho obranu lze nalézt.

Zdroj: http://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=582503

************************************************

V tom s Vámi tedy nesouhlasím. Dnešní mladí muži jsou většinou takoví počítačoví sedátoři, kteří by v době ohrožení buď utekli nebo by skončili jako oběti útoku, protože neumí vzít zbraň do ruky. Taky fyzička šla u mládeže z kopce. Vojna dělala z kluků chlapy. Dneska je to samý mamánek. A důvod bránit svůj stát by měl být samozřejmostí. Jak můžete říct, že kvůli nemorálnímu chování politiků není důvod svůj stát bránit? Každý tu má své rodiče, děti, ženy atd.. to není důvod je bránit? Politici vezmou v případě ohrožení do zaječích, ale co ostatní lidi? Ty by jste nechal bez jakékoliv ochrany? A kde se mají mladí muži tu obranu naučit? Na počítači, nebo z návodu použití, když budou muset vzít zbraň do ruky? To už je pozdě.

5 4
možnosti

R^Ano vše povinné je špatné. Levicoví intelektuálové vždy dovedou zemi k povinnostem ve všech oblastech lidského života. Výchovou lenochů dříve či později dospějí k veřejným zákonným povinnostem nikoliv k národu, ale k falešně populistické vlastní neschopnosti pro boj za udržení levicových chátrajících revolučních výdobytků.

3 0
možnosti

usmevne jak tu je spousta tech co by misto jit do boje se nechali radsi zariznout jak ovce. :-)

7 1
možnosti

Boje? Jakeho boje, pro co, za koho? To jsou otazky ktere clanek predklada k zamysleni. Otazky, ktere tu nikdo z pohledu soucasnosti nepriblizil.

Ale je jich tu dost co se jeste ani neklepli kladivkem do prstu a uz se hrnou do valecne vravy.

1 2
možnosti

R34a15d85e50k 36J93a18r85o26š

24. 1. 2017 18:15

Tento článek mě jen utvrzuje v přesvědčení, že Svobodní, coby v podstatě pravicoví anarchisté jsou skoro stejně nebezpeční jako ti levicoví (Zelení, Piráti, část socdemáků, aj.)

7 7
možnosti
Foto

K63a26r82e75l 32C20a13c95h

24. 1. 2017 17:48

Neskutečná snůška hloupých argumentů, kterou nemá cenu ani rozebírat. Největší neomalenost je ale dávat si podmínky, za kterých bych byl ochoten se zúčastnit obrany své vlasti. Moje vlast je přece moje vlast bez ohledu na to, kdo v ní právě vládne a zdali se mi jeho způsob vládnutí líbí, či nelíbí. Uhájíme-li si ji, tak můžeme pracovat i na tom, aby nám vyhovovali i ti, kteří ji řídí. Dnes máme demokracii. Je to sice velmi blbý a nepružný způsob řízení státu, ale máme jistotu, že v příštích volbách se opět projeví v jaké náladě jsou voliči. Pokud jde o vztah občan a připravenost k obraně vlasti, jednoznačně bych byl pro švýcarský model. Ten totiž ukládá povinnosti i těm, co se z nějakých důvodů ze základního a průběžného vojenského výcviku vyčlenili.

18 5
možnosti

Vlast, stat a narod jsou pro EU prezitkem. Takze co ted s tim pro obhajce podoby a smerovani EU? K cemu specificky ceskou armadu.

4 0
možnosti

Konkretni priklad a obecne zamysleni. Vlastne dobre zamysleni na vztahem stat a obcan, nad tim co stat v tomto pripade predstavuje, jakou podobu ma, kym je politicky reprezentovan a jak odrazi predstavy obcanu na jejich zivot. Karma.

6 3
možnosti
Foto

Sloboda je spojená so zodpovednosťou, aj povinnosťami. Obnova ZVS v takej podobe, aká existovala v minulosti je podľa mňa zbytočná. Na druhej strane povinné absolvovanie vojenského výcviku až tak "od veci" nie je. Štát tvoria občania a vedú ho poliici, ktorých si tí istí občania volia. Takže by som to určite neoddeľoval tak, ako Vy. Zaistenie bezpečnosti a obrany je základnou funkciou štátu. Ak sa občania na tom nechcú podieľať, nezaslúžia si slobodu.

12 1
možnosti
Foto

Státní armáda tu nikdy nebyla, není a nebude, aby ochránila vaši, naši svobodu. Armáda je tu pro potřebu těch co vládnou, často i proti těm kterým vládnou a z jejich peněz je armáda budována.

9 2
možnosti

P82e79t57r 30J15í19l46e35k

24. 1. 2017 16:11

Pane autore, prožil jsem si na vojně dva roky, nenáviděl jsem to, neboť sloužit bolševikovi - potažmo Rusku , neb jsme byli okupovanou zemí, mi bylo proti srsti.

Ale dnes je je situace jiná a vidím na mladých generacích jak by byla vojna pro ně potřebná..

Pracoval jsem s dnešními vojáky na povodních, jsou fyzicky i psychicky odolní, ale v pro případ rozsáhlé katastrofy jich je málo. A nedej Bože v pro případ války. Ovládat účinnou zbraň by měl umět každý pořádný chlap.

17 2
možnosti

M33i94l54o97š 91B56é88m

24. 1. 2017 16:14

Mně by zas bylo proti srsti sloužit Zemanovi, Burešovi, Čunkovi a všem těm dalším socialistům... takže děkuji, nechci.

4 2
možnosti
Foto

Vždy jsme měli bojeschopnou armádu, ale nikdy jsme sami nerozhodovali o jejim použití.

Když se šlo o obranu našeho státu, nemohli jsme ji využít, protože jiné státy jednaly o nás, bez nás.

Tedy v tomto případě žádný přínos a vytvořit ji pro výchovu mladých chlapců, to by byl nákladný záměr.

Je třeba se uvědomit, že vše bylo rozprodáno, zbouráno a vyřazeno. Takový špás by vyšel na více peněz, jako církevní restituce. Tedy další zářez v našem státním dluhu.Rv

3 3
možnosti
Foto

Bojeschopností naší armády před rokem 1989 bych si nebyl zcela jistý, vzhledem k tomu, že v rámci Varšavské smlouvy byla pro případný válečný konflikt její životnost navržena tuším na jeden týden, než by se stihly přesunout na toto území další jednotky VS . :-(

3 0
možnosti
Foto

A63l61e21š 72M33e37r59t50a

24. 1. 2017 15:56

Italské republiky dojely na to, že je zlenivělí občané nechtěli bránit a raději si platili žoldáky, kteří to měli dělat za ně. Jak vidíme na příkladu Izraele tak jen všelidová armáda se kterou se občané ztotožní je zárukou přežití státu v nepřátelském prostředí. Žoldáky můžeme vysílat na mise do zahraničí, ale pro opravdovou záruku obrany státu naší velikosti je dle mě lepší izraelský, nebo švýcarský model armády.

14 0
možnosti
Foto

nenazýval bych naše profesionální vojáky slovem "žoldáci". narozdíl od Vás si jich vážím.

2 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.