Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Každá státní armáda se stává v rukách politiků velmi nebezpečným nástrojem. To platí i o profesionální armádě. Myslím si, že obrana by se měla budovat na bázi dobrovolné domobrany a dobrovolných příspěvků. Domobrana se jen těžce dá zneužít politickým rozhodnutím, aby například bránila demokracii tisíce kilometrů od svého domova.

4 2
možnosti
PJ

P65e23t50r 28J49í34l84e71k

24. 1. 2017 16:26

Pokud myslíte onu dnešní 'domobranu' tak ta nezávislá není, ale slouží věrně politickým cílům svých zakladatelů.

0 0
možnosti
MH

Většinou si vaše články s chutí přečtu, pravidelně dávám i karmu, ale tady nesouhlasím. Nemyslím, že by se měla vracet socialistická dvouletá vojna, ale kratší (2-6 měsíců) povinný vojenský výcvik, ovládání zbraní, přežití v přírodě, atd. případně nahraditelný delší civilní službou se mi nezdá úplně nesmyslný. Naše miniaturní profi armáda nás v případě potřeby neubrání, a branci bez jakéhokoliv výcviku to nezachrání. Ale je to na delší diskuzi, určitě bych odpírače nezavíral do vězení, spíš bych hledal jak zvýhodnit/ocenit ty, co to absolvují.

9 4
možnosti
Foto

A proč tam musíte mít tu povinnost?

Nestačila by dost kvalitní motivace ze strany státu? Já věřím tomu, že existuje mnoho mladých lidí, kteří by si to rádi zkusili. Ať je stát motivuje - a to třeba i finančně (např. úhrada ušlého příjmu pro ty, kteří pracují)

2 0
možnosti
Foto

Píšete:

O svobodu bychom měli usilovat bez ohledu na to, zda ji zároveň uznává i stát, nebo zda ji stát sám pošlapává. A bránit stát, který je sám jednou z hlavních hrozeb pro naši svobodu, nedává automaticky smysl.

Zdroj: http://zalom.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=582503

Dále píšete, že dvoboda je absence inicializace násilí.

Na jednu stranu tvrdíte, že není prioritou bránit stát a na druhou chcete uzavřít naše hranice, bránit v příchodu migrantům....

Každá forma ochrany hranice automaticky inicializuje násilí proti tomu kdo by k nám chtěl přijít-pokud tedy ochrana státu nemá mít prioritu před ochranou svobody je ochrana hranic sama projevem násilí vůči příchozím

Sám sobě odporujete:-/Rv

Musíte si vybrat -buď chcete přednostně hájit práva jednotlivých osob nebo práva státu-často je to v rozporu.

0 0
možnosti
Foto

Uzavřít hranice a bránit příchodu migrantů jsou dvě věci.

Ano, jsem pro zamezení vstupu muslimským migrantům.

Iniciace násilí to není, protože stát je naší institucí, má pracovat pro nás, a my jako občané nemáme žádný závazek vůči jakýmkoliv migrantům. Neexistuje nic jako právo vstoupit na cizí území.

3 1
možnosti
Foto

Těším se na výkřiky generace odvedené na povinných SEDMSETPĚTAPADESÁT, která se naučila na vojně bezvadně zašívat, krást z kantýny, buzerovat slabší a poslouchat gumy, že to byly jejich dva nejlepší roky života, aniž by domysleli, komu posluhovali tehdy a komu budou ti příští násilím odvedení mladí posluhovat příště.

Skutečně na tu vojnu odcházeli mladí mužové s nadšením pro hájení svobody?Skutečně?

6 1
možnosti
Foto

zhnusený a otrávený jsem přečkal ty odporné dva roky buzerace a blbnutí.

2 0
možnosti
JL

Angličani, Američani a určitě i Rusové si ještě dnes myslí: Co je to za národ, když nebojuje za svoji svobodu? Nezaslouží si jí. - Takže bránit se nemusíme, ale až přijde zas na lámání chleba, nemůžeme se divit, že nás někdo jako obvykle okupuje a přivtělí ke své říši - viz Rakousko, Německo, Rusko....

4 0
možnosti
Foto

Vy jste ten článek nečetl, přiznejte se.

Píšu tam zcela jasně, že za svobodu máme bojovat a proti agresi se máme bránit! ;-O To už dneska lidi neuměj' číst???

Nikoliv povinnou vojnu, ale povinné kurzy čtení by to chtělo ;-D

2 3
možnosti
Foto

Co kdybyste se místo toho co dle vás dlají špatně ostatní někdy věnoval tomu co chce vaše politická strana.

Třeba v oblasti Armády a ochrany hranic jak si to představujete vy.

Kde po vystoupení z EU a zavedení ostrahy hranic vezmete desítky tisíc pohraničníků, kteří by k efektivní ostraze hranic byli potřeba a z čeho je zaplatíte.

1 0
možnosti
Foto

co to píšete? proč do toho motáte EU a mícháte to s ostrahou hranic? EU nemá na obranu vůbec žádný vliv (naštěstí), naše obrana se odvíjí od našeho členství v NATO.

a Vy jste ten článek nejspíš vůbec nečetl - přiznejte se. ;-O

protože na vaše argumenty o tom, "kde vezmeme desítky tisíc vojáků", a "z čeho je zaplatíte" tam reaguji.

stejně tak tam píšu snad jasně, jak si to představuji: profesionální armádu placenou alespoň tak, jak nás zavazuje členství v NATO.

2 3
možnosti
JR

J60a98n 56R24á26ž

24. 1. 2017 15:03

Branná povinnost je jedním ze základních atributů vztahu občanů a státu. Ideální je švýcarský systém. Povinný výcvik a zbraně doma k okamžitému použití. Pokus o zrušení branné povinnosti učiněný ve Švýcarsku koalicí socialistů, zelených a feministek byl odmítnut v referendu 73%hlasů.

Jaká jiná povinnost občana, než bránit svůj stát, má vyšší důležitost?

5 2
možnosti
Foto

svůj stát??? vy nějaký vlastníte? Jsem Čech a českou zem pokládám za rodné území. Co tady však žiju a je to už pěkných pár desítek let, tak mi ještě žádný stát nepřipadal jako můj. Snad krátce po Vítězném listopadu, když se ti noví politici teprve otrkávali. Stejně jako mi byli protivní komunističtí papaláši, leze mi na nervy i tahle nová banda.

2 1
možnosti
RJ

R57a55d63e11k 78J83a64r80o41š

24. 1. 2017 14:59

Má jí Izrael a Švýcarsko. Jsem pro, aby byla i u nás.

6 3
možnosti
MK

Koho by bránila silná profesionální armáda? Bandu srabů a potencionálnch migrantů....je mi smutno,když tady čtu výlevy "takyobčanů" ČR.

1 2
možnosti
Foto

Domníváte se, že kdo neprošel vojenským výcvikem je automaticky srab?

Hmm, a co ty zástupy srabů, na nichž spočíval komunistický režim? Ti přece vojenským výcvikem v ČSLA prošli! Přesto to byla ve své podstatě tupá, knedlíkovitá masa, se kterou si režim mohl dělat, co chtěl.

Ve skutečnosti není žádný rovnítko mezi službou v armádě a nabytím nějakých pozitivních morálních kvalit.

Pokud soudíte podle sebe, a domníváte se, že byste bez vojenského výcviku byl srab a potenciální (tak se to píše správně, víte?) migrant, tak svou reakcí formulujete spíše obžalobu sám nad sebou.

2 0
možnosti
Foto

Ač p. Čunka až tak nemusím, v tomto s ním souhlasím. ,,Mladejm" by vojna neuškodila. Naopak. Mnozí by jí potřebovali jak čuník drbání. Pochopení ,,autorit", ani PLNĚNÍ POVINNOSTÍ není omezením svobody. Naopak. Může jí toliko posílit. Ovšem vojna nikoli na dva roky a bez politic. gulášků. Branná povinnost je stále ze zákona platná, ovšem bez výcviku jsou branci k ničemu. Jinak, autor článku si hřeje jednoznačně svou polívčičku coby ,,angažovaný politik";-)

5 5
možnosti
Foto

A Vy jste na vojně byl nebo nebyl?

1 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.