Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

věc je čistá jako lesní studánka,

pokud je to problém pro většinu, tak si většina zvolí takovou politickou stranu/poslance, za rok , kteří prosadí kouření všude, jo zítra se bude kouřit všude,

pokud většina je spokojená s prací svých poslanců, no tak , je to v pořádku a hulit se v hospodách nebude,

jo demokracie v praxi ;-D

2 3
možnosti
AK

Zdaleka ne všechno má být předmětem demokratického rozhodování. Poznáte to, až jednou budou tři "mladíci" hlasovat někde v temném průjezdu o osudu vaší peněženky.

8 1
možnosti
RH

Kdyby měli kuřáci dostatek ohledů na své okolí, tak není potřeba to řešit ze strany státu.

3 6
možnosti
MK

Kdo nutí chodit nekuřáky do restaurací, kde se kouří? Nezlobte se na mě, ale jako nekuřák nepůjdu do hospody kde je nahuleno a půjdu tam, kde se nekouří.

9 1
možnosti
AK

Velmi dobře, autorovi tleskám.

Jenže, takových článků už byla tuna, a nemění se stejně nic. Jediná parlamentní strana, kde se lze spolehnout, že pro tyto blbosti hlasovat nebude, je v současnosti ODS. Z neparlamentních SSO a možná teď ještě nově Robejšek. Jenže ti mají dohromady s bídou 10 %, zbylých 90 % národa volí KSČSSD, nebo soft levici jako je ANO a TOP 09. A pak ještě nadávají na netu...

15 5
možnosti
Foto

Zožná si lidé potřebují nějakou pořádně tuhou nesvobodu, která se nevyhnutelně dříve či později odrazí na jejich vlastní prosperitě a kvalitě života, znovu zažít. A pak se poučí. (I když asi ne na dlouho)

Otázka je, jak k tomu přijdeme my ostatní.

Pokud by zastánci socialismu odcestovali na pár let do Venezuely, a poznali to na vlastní kůži, udělali by lépe. Protože oni si tu Venezuelu zaslouží.

10 0
možnosti
Foto

Stát má plné právo stanovit podmínky za kterých můžete podnikat.

Například, že v restauracích můžete podávat jen zdravotně nezávadné jídlo, v lékárnách jen odzkoušené léky, že pro výkon povolání lékaře musíte mít určité vzdělání, že musíte zákazníkům poskytnout záruku, že nesmíte používat DDT na pole......... Všechny tyto omezení slouží k ochraně spotřebitelů či občanů obecně před hloupostí druhých a zároveň chrání stát před vynakládáním prostředků na napravování těch hloupostí

Stát mimo jiné dávno zavedl pravidlo, že ve veřejně přístupných uzavřených prostorech se nesmí kouřit-takže se nesmí kouřit v obchodech, divdadlech, autobusových nádražích, v čekárně u lékaře....

Tento zákon jen narovná pravidla a ruší vyjímku, která kouření v restauracích umožňovalaˇ, chrání občany před hloupostí druhých a chrání stát před prostředky vynakládanými na odstraňování škod (léčba pasivních kuřáků)

Z tohoto pohledu je zákaz kouření zcela rozumné pravidlo pro podnikání.

PS. Vynakládáte stejné úsilí i na to aby lékaři nemuseli mít vzdělání, léky nemusely být otestovány, na pole s mohly sypat jedy co přechází do vody,.....?

5 16
možnosti
AK

Vedle jak ta jedle. Službu "závadné jídlo" sotva někdo bude poptávat. Zatímco o kuřácké restaurace je zájem značný. Říkám to už dlouho a řeknu to zas: Pokud je kouření skutečně takový problém, tak zakažte cigarety. Ale jestli na to nemáte koule, pak nemáte co kecat hospodskému do toho, když se rozhodne provozovat službu "kuřácká restaurace".

19 1
možnosti
Foto

...hřebíček se zatluka. Zatnuť možeš pěsti, zaťat možeš sekeru. Ale to su lingvistycke detaily, jinak souhlas R^

12 1
možnosti
Foto

Kristepane, už ty stálé nářky o omezování svobody nemohu číst. Máme svobody

ažaž. Nesvobodu jsem zažila.

11 18
možnosti
Foto

Tím je to smutnější, že si svobody nevážíte. :-/

12 2
možnosti
IM

I33v97o 22M20i38l10d78a

9. 12. 2016 16:17

může vůbec takovou pitomost napsat normální člověk?

nemůže!!!

normální je nekouřit a právě kvůli takovým, jako je autor článku, se toto NORMÁLNÍ chování prostě a bohužel VYNUTIT!!!!!

pane a vám podobní, kuřte si co se do vás vejde, nekuřte a nepáchněte ale nikomu jinému, žádnému normálnímu slušnému člověku.

10 20
možnosti
Foto

To máte jako s auty. Pokud budete s autem vozit rodinku na výlety nebo se svým autem budete provozovat taxislužbu, tak se na Vás bude, nebo alespoň by se měly, vztahovat jiné předpisy. Pro taxislužbu samozřejmě přísnější.

A pokud si doma uspořádáte mejdan, sezvete do svého bytu 40 kamarádů, kuřáků a tam si vyudíte plíce, tak to je Vaše věc. Ale hospoda ne.

11 13
možnosti
Foto

Proč? Protože to rozhodl Parlament nebo to říkala maminka?

11 0
možnosti
MK

Tento zákon spolehlivě zlikviduje ty venkovské hospody, které přežijí EET.Jö, koho jste si zvolili toho máte. Odteď bude jen hůř a hůř.

10 3
možnosti
Foto

Nikde kde zákaz kouření prosadili-a je to většina zemí-venkovské hospody nezanikly.

2 3
možnosti
LC

socialismus byla pohodička, cíga za 0,90 halířů potom za 4 ká, kouřilo se i ve vlaku, kouřová přestávka byla neofiko-ofiko, jo demokrati , ne jak teď meta k ......

0 3
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.