Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Fašistická Británie, fašistické Irsko a jiné fašistické státy, kde je hulení poid nos jiným zakázáno. Fašisti mě omezují v mé závislosti, protože já sám jsem slabej s ní něco udělat. Jsou to hitlerovci.;-(

4 3
možnosti
KB

K17a61r81e97l 35B76o24č10e97k

10. 12. 2016 8:15

Všichni jsou to fašisté, jenom Svobodní jsou ti největší demokraté. Chtějí přeci absolutní svobodu! Počkat, není náhodou absolutní svoboda a nezávislost vlastně anarchie, kdy si každý dělá to, co chce? :-P

2 1
možnosti
JZ

Tenhle článek je jedním z vašich lepších příspěvků. Zdůraznil bych hlavně to, že nic jako veřejný zájem doopravdy neexistuje (leda bychom takto označili každé demokratické rozhodnutí). Naopak větu "mohou začít zakazovat kouření na ulici" jste měl raději vypustit.

2 0
možnosti
VK

Opravdu veřejný zájem neexistuje? Vzdělanost, zdraví, kvalita života, bezpečnost....

1 1
možnosti
Foto

Ještě bych dodal, že ti, kteří chrochtají blahem, si neuvědomují, že spravedlivý zákon je spravedlivý nikoli proto, že jim vyhovuje, nýbrž proto, že je spravedlivý.

9 1
možnosti
Foto

Záporné hodnocení Radek Polický 61314

Že mě to u někoho, kdo se štítí pravdy, ale zbaběle se vyhne diskusi, vůbec překvapuje. Vždyť je to docela obyčejný minusovací troll.

0 0
možnosti
PT

P38e56t58r 53T21o77m85e39k

10. 12. 2016 0:31

Vy jste zjevně tím fašizmem posedlý. Že vy byste rád ? Ale nebojte se, nedočkáte se ho. Jenom si už v restauraci nezahulíte.

1 10
možnosti
Foto

Další nevzdělanec s velkým ústním otvorem...Rv

Račte se dovzdělat. Pan Děták o něco níže napsal:

..

http://www.reformy.cz/zpravy/opravdu-vite-co-je-to-fasismus-je-totiz-vsude-kolem-nas/

Fašismus jako takový byl postaven na principech státu, který ekonomicky, nařízeními, regulacemi a policejně řídil celou společnost. To je, byť zjednodušená, podstata této ideologie. Tato ideologie vznikla v Itálii a za svůj znak si její protagonisté vybrali starořímské fasces – jílmové pruty svázané červenou páskou s vyčnívající vetknutou sekyrou. A víte, koho to byl znak v době starého Říma? Úředníků...

..

Můžete to rozporovat, nebo se umíte jen velkohubě rozkřikovat?

Navíc jste buď negramot, nebo sprostý lhář, když autorovi podsouváte touhu po fašismu. On si ho nepřeje. To vy si ho přejete.

6 3
možnosti
MP

Skvěle napsáno. Možná bych ještě trochu víc zdůraznil, že se jedná o symptom jednoho z největších problémů dneška, a sice ztráty schopnosti rozlišit veřejné a soukromé. Až nám začnou zabavovat děti za to, že je vychováváme k některým "ideologicky nesprávným" názorům, vzpomeňme si, že tento zákaz byl jedním z krůčků k takovému stavu...

(týká se nás mladších - např. mě jako zatím bezdětného).

16 3
možnosti
PT

P13e60t69r 59T46o33m76e94k

10. 12. 2016 0:29

Vy musíte mít hodně smutný život. To musí být nervy. A víte co ? Dobře vám tak, s těmito názory.

1 11
možnosti
Foto

Další velkohubý plk bez jakéhokoli argumentu. Nejste vy opilý?

4 2
možnosti
BN

Vážený pane Zálome,

díky za za přesný komentář (za tohle karma...a bez debat). Sám bych to asi (určitě) nesvedl napsat lépe. Nicméně, po přečtení několika (cca desítek) příspěvků v diskusi je mi Vás až skoro trochu líto. Tady asi nikdo (až na pár výjimek) nepochopil, že Váš blog není o kouření či nekouření, ale o něčem úplně jiném. Řekl bych o svobodě. O té svobodě, po které jsme tak toužili a teď si ji znovu (pokolikáté už) zase necháme (dobrovolně) brát.

Nechápu (přiznám se, že vůbec ani netuším), kde se neustále berou lidé (lidé?), kteří si nárokují právo rozhodovat o tom, co je či není správné a tvářit se při tom, že jedinou jejich starostí (povinností) je péče o moje dobro. A vůbec jim nevadí, že já o tom všem mám úplně jinou představu (upřímně... na tohle se mě nikdo nikdy neptal, takže to vlastně ani vědět nemusí). A tak mi před očima vyskakují desítky... stovky... tisíce zanícených úředníků (hlavně těch nejrůznějších vedoucích odborů, referátů všech podúřadů, úřadů a nadúřadů), kteří každou nesmyslnou směrnici rozloží na prvočinitele a následně složí do svého výkladu a vyzbrojeni kulatými razítky (minimální počet doporučovaných razítek je 3) vyráží mezi nás (prostý lid) konat dobro. A to za každou cenu. A je dost smutné, že téměř po třiceti letech budování rozvinuté socialistické... (promiňte, síla zvyku), tedy opravuji, po třiceti letech budování rozvinuté svobodné společnosti jsme se dostali někam, kde jsme být nechtěli (a ani být nechceme... nebo ano?). V žádném případě nechci tvrdit, že jsme ve fázi Orwellova 1984, ale "Velký bratr" musí být zcela určitě spokojen, že jsme k tomuto ideálu zase o kus blíž.

Ne, nejsem pesimista, jen mě to už trochu unavuje. Nicméně, je fajn vědět, že jsou stále lidé, jako např. Vy, kteří mají podobné (neodvážil jsem se napsat shodné) názory a pohled na svět jako já a navíc, nebojí se tyto názory prezentovat formou, jakou jste to učinil Vy.

Takže díky, a nenechte se otrávit.

Přeji hezký den,

Novák

28 1
možnosti
PH

P56a77v28e61l 28H13o59r63á21k

10. 12. 2016 0:31

Přečtěte si knihy Petra Hájka, tam se o tom "konání Dobra" hovoří velmi jasně.

1 0
možnosti
Foto

Těšme se opět na argumentaci spoluobčanů, kteří se nenaučili ve školních letech zabalit si svačinu na cesty a nyní mají po vzoru filosofie dojmologismu ten dojem, že mají nezadatelné právo hladoví vpadnout do soukromého podniku a tam mít čistý vzduch. To stát přeci ještě umí zařídit, ne? V EU už je to normální!

Začnu počítat..

19 1
možnosti
IM

I74v26a94n 68M17i51n98á23ř

9. 12. 2016 22:23

Top 09 nás nejen - jako socani - zbavuje svobody .. ale navíc je ještě proislámská !!

13 0
možnosti
JK

J60o92s49e56f 85K58l34a67t

9. 12. 2016 20:57

Od roku 2020 bude kouření zakázáno na celém Novém Zélandu.Považujete Nový Zéland za fašistický stát ?

1 1
možnosti
Foto

a já jsem napsal, že ČR je fašistická země? napsal jsem, že jsme dosáhli dalšího kroku, abychom se fašistickou zemí dříve nebo později stali.

18 2
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.