Diskuse

Stát krade!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

Líbí se mi co jste napsal a souhlasím s tím .R^

7 2
možnosti
PB

P35e17t37r 27B51r39o98ž

1. 12. 2016 20:16

R^Tesat do kamene !

6 2
možnosti
ZH

Tedy je hezky si precist něco od komunistu o socialismu/komunismu a na to opacny extrem od libertarianu o dokonale anarchii. Nastesti a doufam, oboje zustane tam kde je. Jeden extrem v hrobe, druhy tu sanci snad nikdy nedostane. Jinak tu knihu, s kterou tu mavate, tu jsem cet, ostatne jako jiné anarchokapitalisty. Jako pohádka na dobrou noc dobry, ostatne stejne jako Utopie. Kdo umi anglicky, staci k vykresleni toto:

In a fully free society, taxation—or, to be exact, payment for governmental services—would be voluntary. Since the proper services of a government—the police, the armed forces, the law courts—are demonstrably needed by individual citizens and affect their interests directly, the citizens would (and should) be willing to pay for such services, as they pay for insurance.

Neskonale naivni a utopisticke :-)

3 4
možnosti
JB

J62i13ř85í 40B28u24r83š68a

1. 12. 2016 19:29

Gratuluji,velice dobře popsáno.Zasloužená karma.

3 0
možnosti
FS

Česká ekonomika se do vánoc zhroutí! Co ekonomika, ale celý stát a vymře půl národa! Chudáci živnostníci si totiž musí začít evidovat tržby a zejména to postihne hospodské - no fuj. Já už snad nechci ani žít!

7 2
možnosti
MC

Co tisíce už jich je několik set tisíc a pořád další a další. Je to hrůza, skončí to vůbec?;-D

3 1
možnosti
VPS

Tohle se fakt nedá číst - tolik hlouposti jsem dávno nečetl. Již titulek stojí za to!

Prý " Žijeme v politickém systému, jehož státní aparát je založen na financování z kapes daňových poplatníků."

A kdo by měl plnit státní kasu? Marťani, důchodci, školopovinné děti???

Hospody se budou zavírat, pláče nám tady Lubošek.

Pan Stárek z Asociace hotelů a restaurací dnes v jiném článku uvádí, že každým rokem ukončí činnost 5% restaurací a zahájí činnost 2 - 3% nových. A nic se neděje!

9 12
možnosti
Foto

Ayn Rand: Government Financing in a Free Society

sežeňte si to.!!

2 1
možnosti
Foto

A81l34e51š 93P61r29a90g90e93r

1. 12. 2016 18:03

klucí z politiky, hele, vy si tady hrajete nějakou vlastní hru ne? Tohle je blog společenský, ne nějaký politický večírek strany R^ styďte se

0 0
možnosti
JD

J65a29n 62D16v89o38r24a71k

1. 12. 2016 17:50

Největší sranda, je v tom, že těch proklamovaných 18 miliard navíc na výběru daní nezaplatí hotelieři a hospodští, ti si nechají vždy to co měli .To navíc zaplatí každý z nás občanů ve formě zvýšení cen. Když se ČNB nedaří zvednout inflaci, superekonomu Babišovi se to podaří diky EET velmi lehce.

1 2
možnosti
Foto

hospodští a hoteliéři ji zaplatí taky, snížením tržeb. další ji zaplatí vyšší cenou. další ji zaplatí snížením svého užitku, když se rozhodnou za vyšší cenu produkt nekoupit.

kromě Babiše v podstatě není nikdo, kdo by na tomhle svinstvu něco vydělal.

5 5
možnosti
MD

Vsichni zminuji jen samotny vyber dani. Ale malokdo to, jak s nimi stat naklada. To by bylo ovsem na nekolik samostatnych kapitol. Dobry clanek ten, ktery hovori o zakladnich nutnych funkcich statu a o tech zbytecnych, jez si stat privlastnuje, aby upevnil svoji moc nad jednotlivcem. Tedy i tento.

9 2
možnosti
MD

Stejne tak, co to stat Cesko v dnesni EU vlastne je, jakou roli ma 'hrat' jako stat a jakou 'hraje', kdyz neni schopen plnit zakladni funkce, ktere jsme mu doposud prirazovali. Pak bychom meli predevsim zmenit nahled na samotny vyraz STAT a stejne zmenene k nemu pristupovat.

3 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.