Diskuse

Stát krade!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RB

R33a73d65a80n 58B73e76m

2. 12. 2016 5:54

nezlobte se, ale jste hodne mimo, ja znam majitele hospody, baru a vinarny a placenim dani byl pro ne neznamym pojmem, spise je to Vase blahova chimera co trvdite VY, zjitete si fakta. Zadne zvysovani dani neprobehlo, jestli jste si nevsimnul, tak naopak sazba klesla

14 3
možnosti
Foto

zvýšení samozřejmě proběhlo, protože všechny náklady je třeba do toho započítat.

5 1
možnosti
JZ

Je jistě možné diskutovat o tom, jestli je zákon dobrý nebo špatný, jednoduchý nebo složitý, předepsaná daň je vysoká či nízká apod. Ale je tu jeden aspekt, který nelze přehlédnout : i mizerný zákon je platný. Platný pro všechny.

V tomto týdnu jsem někde četl, že 80% hospod a restaurací není plátcem DPH -moc se mi to nezdá. Ale pokud je to pravda, tak 80% restaurací má obrat pod 1 mil. Kč. Poměrně jednoduše se lze dopočítat, že pravda to může být pouze u hospod na vesnicích, které nevaří a jsou otevřeny pouze o víkendu. JInými slovy : ty ostatní krátí tržby a nedaní.

A ted trochu jiná čísla : cca 4 mil. fyzických osob/zaměstnanců odvede ročně na daních cca 150 mld. Kč a cca 1 mil. OSVČ odvede cca 2,5 mld. Kč. I když vezmeme v úvahu, že v zaměstnancích jsou zahrnuti i ti vysoce příjmoví, tak tím nelze zdůvodnit 15 x nižší průměrné inkaso na dani z příjmů. I z těchto čísel vyplývá, že někteří prostě daně krátí.

Podle mého názoru není jediný důvod, aby se nadále toleroval stav, kdy někdo daně platí a někdo zase ne. Nápravu si lze vynutit několika způsoby, MF zvolilo EET, jednu z těch horších možností. Velkou tragédii je jeho realizace, je to příklad čistého amatérismu a zoufalství. Také podmínky, na koho se EET vztahuje a kdo má vyjímku, jsou dost podivné, o navrhovaných změnách na poslední chvíli nemluvě. Další věcí je, že pro velmi malé podnikatele a příležitostné prodejce nejsou vyjímky.

Pokud se majitel restaurace rozhodne ceny držet nebo je naopak zvedne, je čistě jeho rozhodnutím, jehož důsledky si ponese sám. Nebo naopak podnik zavře a bude se věnovat něčemu jinému, případně skončí na úřadu práce. Pokud je podnikání založeno na podvodu, není třeba jej hájit.

Rozčilovat se nad tím, že stát krade, mi přijde hloupé, v tomto případě se stát jen domáhá plnění povinností svých daňových poplatníků. Smutné na tom je, že EET se nechá při troše dobré vůle "eliminovat" a bude se moci podvádět i nadále, byť v menším měřítku.

10 2
možnosti
JSS

Žvanění kolem daní....

Všem je jasný, že daně jsou nechtěné. Jenomže třeba rozlišit výši příjmu. Babiš se stále ohrazuje, kolik lidí zaměstnává a kolik odvede. Ale kolik mu zbývá a pak kolik vysaje z chytráctví atomizací a propojením svých podniků i z miliardových dotací.

Vzal to šmahem - myslí jako neohrožený. Ale jeho hvězda spadne. Odliv těch , co jim rozdával koblížky a z druhé strany jestřáby, kteří jen čekají na jeho pootevřenou kořist.

3 2
možnosti
Foto

On to je vtip roku: Největší příjemce dotací v zemi chce "narovnávat" tržní podmínky ;-D;-D;-D

14 3
možnosti
JS

J38o71s42e31f 12S50u26k

1. 12. 2016 23:46

přes proklamaci náležitosti ke "Svobodným" a široký rejstřík autorů, jimž vzdáváte respekt, váš příspěvek je neskutečný blábol. Vaše představa, že ze státu a jeho pravidel si budete brát jen to co se vám líbí a co se vám nehodí se vás týkat nebude

je buď vroucí přání sebestředného nedospělce nebo projev zakukleného anarchisty. Ani jednomu bych svou budoucnost nesvěřil, a pokud jste u "Svobodných" tak vysoko jak uvádíte chápu, jakou pozornost u voličů "Svobodní" získávají..

10 8
možnosti
Foto

lidé, kteří se domnívají, že pravidla státu (a já stát jako instituci v zásadě uznávám jako nutnou) je něco, co je absolutně nezpochybnitelné, byli a jsou požehnáním pro každého více či méně aktivního totalitáře (jakým je třeba pan ministr Babiš). občan musí vždy posuzovat, zda se stát, v němž žije, chová morálně či ne. pokud ne, má právo proti němu vystupovat, protože stát, který se chová nemorálně a jedná proti svým vlastním občanům, nemá na čem postavit svoji legitimitu, bez ohledu na to, zda jde o diktaturu či demokracii - která se může velice rychle zvrhnout v tyranii.

buďme rádi, že tady v dobách nesvobody byl vždy dostatek lidí, kteří si z pravidel státu, jemuž museli podléhat, dokázali definovat to, co odmítli uposlechnout.

8 4
možnosti

250 za software/měsíčně x 12 měsíců = 3 000,- Kč

3 000,- Kč od 40 000 hostinských = 120 mil. Kč

3 000,- Kč od 150 000 od dalších podnikatelů v druhé vlně = 450 mil. Kč

Dvě vlny dohromady = 570 mil. Kč a to nepočítáme další vlny.

Přitom mohlo ministerstvo financí nakoupit hromadně software pro všechny podnikatele za nejvýše třetinu této ceny!

To se to státu vyhazují peníze z kapes podnikatelů!!!

(A to je pouze za 1 rok!!!)

5 3
možnosti
TK

Ale současně je to jen malý zlomek z toho, co doteď na daních velká část z nich "ušetřila". :-P

2 3
možnosti
MK

M46i68l47a84n 70K60e68s73l

1. 12. 2016 22:25

Takto asi krade většina evropských států,někde mají registrační kasy někde EET.Nevím zda ta větší část Evropy,kde již něco podobného mají,strádá nedostatkem hospod a podobných zařízení.Asi ne.Možná,že se ceny zvýší,ale co dělat.Proč ,ale zvýhodňovat ty,co pijí pivo v hospodě proti těm co pijí pivo doma.Pivo v hospodě by bylo cenově zvýhodněno nezaplacenou část daní.

2 1
možnosti
TK

Uronil jsem slzu. Někteří lidé po čtvrt století poprvé možná zaplatí nějaké daně. Musí to být ponižující, frustrující, nesnesitelné..(A že jich takových znám, 25 let podvádějí na daních s tím, že politici taky kradou. Až si říkám, kdo s tím okrádáním vlastně začal. :-P) Kde stát bere právo nutit je přiznat příjmy? Je to brutální zásah do soukromí podnikatelů.

Přitom oni po státu nic nechtějí, do školy nechodili, jejich děti do ní také nechodí, nikdo z jejich rodiny nechodí k lékaři, nikdo z nich nejezdí po silnicích ani MHDčkem, nestojí o policii, jejich rodiče či prarodiče nedostávají důchod. Je to prostě strašná křivda. :-P;-)

A jak říkáte když stát krade, máme právo okrádat i my jeho. Počkat, ale neříkali něco podobného komunisté v Rusku v roce 1918 a u nás v roce 1948? Kapitalisté nás okrádají, proto když jim sebereme fabriky a majetky, nebude to krádež. Dost podobné uvažování. Nejste vy komunista?

11 8
možnosti
DB

jako vždy je nutné si položit otázku proč žijí lidé ve skupinách a jak se tyto skupiny k sobe navzájem chovají....a pokud má někdo chuť může si zjistit jak se k sobě chovají skupiny šimpanzů našich nejbližších příbuzných ve svém přirozeném habitátu.....vedou války a tak i my vedeme války...někdy si jen dají dva chlapi do nosu pěstí v hospodě, ale jak jsou rozmíšky větší je zapotřebí i letadlových lodí a atomových bomb....a tak tedy část lidí v jedné skupině lidí se specializovala na obranu této skupiny...a někdy i na útok proti jiným skupinám.....a tak i ty druhé skupiny musely mít něco jako obranu..tedy dnešními slovy armádu.........

a armádu musí financovat každý, protože ta chrání celou skupinu tedy i onoho jednotlivce.....krom toho stát financuje a řídí dopravu, nemocnice, výzkum a vývoj, univerzity......soudnictví a jak je skupina čím díl tím větší, jako USA tak je těch úrovní řízení společnosti velmi mnoho a někdo musí tyto lidi zaplatit za jejich práci

a tak tedy si stát bere od lidí desátky...dnes spíše půlky....než desátky a dělá své povinnosti a těch povinností je více než bylo dříve...a tak tedy brát si daně je sice legální krádež ale použitá zpět pro lidi, jen jinak....

a tak tedy si říkat, že nikdo nemá právo si z nějaké směny něco brát...je sice krásné a vzletné..ale naprostý nesmysl.........dělali to králové a dělali to faraonové........a ještě se to nějakou dobu bude dělat....než nastane doba, kdy stát bude danit roboty a lidem dávat základní příjem..protože vůbec žádná práce nebude....

chce to vidět věci tak jak jsou a ne tak jak si je někdo jen představuje....

evoluce lidských skupina a evoluce lidských ekonomických aktivit je základem

2 1
možnosti
BN

Vážený pane Bartoši,

vy jste to tak trochu asi nepochopil, že...

Nikdo nezpochybňuje roli státu a jeho povinnosti. Problém je v tom, že pokud já, jako plátce daně (a je úplně jedno které...) mám povinnost tyto daně platit a platím je, je mým právem se zeptat, jak s touto zaplacenou daní stát nakládá.

Jestliže já, jako poplatník musím hlásit každou účtenku, kterou vystavím (podotýkám, že mě se to vlastně netýká, protože já vše fakturuji a hotovotsní příjmy nemám, tedy EET mě míjí...), měl bych mít právo na to, aby mi ten "nepostradatelný" stát doložil, jak s mým příspěvkem na jeho fungování naložil. Tedy aby mi vysvětlil (myslím tím doložil) za co mé peníze utratil. Nebudu zde vyjmenovávat, co by mne konkrétně zajímalo, ale je toho dost.

Takže, jestliže po mě stát chce detailní evidenci toho, co provádím, já chci od státu jen to stejné - detailní evidenci toho, co s mými (zaplacenými) daněmi provedl. Nebo toho chci moc?

Přeji hezký den

0 0
možnosti
TT

Moje slova! Sakra, až tak dobře řečeno, že se ve mně vzbuzuje jakási představa, že bych se nakonec mohl zařadit mezi voliče. Neuvěřitelná představa!! :-)

4 1
možnosti
JK

J15o14s94e40f 69K49l53a27t

1. 12. 2016 21:33

Děkuju ,konečně čtu něco co má hlavu a patu a ještě jednou děkuju

6 1
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.