Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Domnívám se, že snížení se k takovéto (zgruntu chybné) generalizaci a k vidění komplexního problému islamistického terorismu skrze jediný (navíc silně zavádějící) parametr ("islám") je intelektuální selhání par excellence...

1 10
možnosti
Foto

napište, proč je takový přístup chybný

3 0
možnosti

Protože zcela pomíjí kriminální minulost a psychopatologii pachatelů téměř všech islamistických útoků, pomíjí jednoznačný fakt, že cílem islámského terorismu jsou zdaleka nejčastěji muslimové, pomíjí ateistický základ organizace Daeš (jejich stratégů), staví na optickém klamu, že terorismus je v poslední době na nějakém extrémním vzestupu, a vůbec zaměňuje příčinu islamistického terorismu za výhradně náboženské vyznání, přičemž příčinami jsou mnohem komplexnější psycho- a sociopatologie (jejichž souvislost s náboženstvím je omezená!). Btw. ta vaše poznámka, že pachatel z Nice podle nějakého islámského webu byl špatný muslim kvuli alkoholu a ne kvuli zabitým lidem je mírně řečeno dost velká podpásovka... __Hodit všechny problémy spojené s terorismem na islám je intelektuální selhání, případně lenost. Tento jednoparametrický model multidimenzionálního problému je prostě naprosto chybný.

3 7
možnosti
Foto

tak nejprve k té kriminální minulosti a psychopatologii: co je to za argument? je jasné, že teroristy se stanou spíše ti, kteří k tomu mají nějaké osobností předpoklady, a tyto předpoklady se mohly projevovat i jindy a jinak.

podívejte, lidí kriminálních a psychicky nějak disponovaných máme dejme tomu podobné procento, jako je tomu mezi muslimy, ale přesto se jejich kriminalita neprojevuje ideologicky, ale pouze kriminálně zištně. Zatímco teroristé jsou nezištní - obětují se za svůj ideál.

9 2
možnosti

Co je to za argument? No jen jsem naznačil, že ti lidé měli především psychický problém (nezávislý nebo jen okrajově na náboženství) a Daeš jim pouze poskytl způsob ventilace. Ti lidé nebyli nábožensky založení (přestože se tento fakt snažite ve svém blogu bagatelizovat), jde tu mnohem více o generačni problém (naprosto všichni pachatelé jsou mladí) a silné formy frustrace (nenáboženského původu). Hodit to na islám je intelektuální fail. Jinak ten váš argument s procenty: Zajímavé, že se tento argument nepoužívá na uprchlíky jako celek... Někdo ze syrských uprchlíků něco provede a co se stane? Ha! VŠICHNI uprchlíci... Přitom do Evropy utekl před válkou podstatný vzorek syrské společnosti a je logické, źe určité procento jsou i lidé s kriminálními sklony. A znovu opakuju: Daeš je v základu ateistický a islám používá jako nástroj (fakt si neuvědomujete, jak stratégům Daeše vyhovuje tato antiislámská nota, kterou pomáháte šířit?); terorismus tady byl vždy (v 80. letch ještě intenzivnější) pouze se mění zabarvení v závislosti na geopolitických silách; muslimové jsou nejčastějšími oběťmi islamistického teroru.

1 1
možnosti
Foto

jenom, než odpovím šířeji, se zeptám: pojem Daeš používáte proto, abyste nemusel pro jeho zvěrstva použít to zakázané slovo na "i"?

1 1
možnosti

To je skoro Konvičkovská dikce... Ne, slovo na "i" není zakázané. A popravdě řečeno uznávám chytrost stratégů Daeše, že svoji organizaci propagandisticky nazvali Islámský stát (ačkoli jim fakticky o islám nejde). Strategicky kvuli povrchnímu čtení je to naprosto geniální název. Použitím slova na "D" jen vědomě nepřistupuju na hru, kterou s námi důstojníci baasistické armády rozehráli... Uznávám, že je to snad marný pokus, když se tu tak masově rozmáhá antiislámská generalizace a paušalizace, ale aspoň mám čisté svědomi...

2 2
možnosti
Foto

To jste vyčetl kde, že IS je produktem baasistů??

0 0
možnosti

Vždyť je to všeobecně známý fakt, máte to i na wikipedii. Je velmi dobře zdokumentovaný např. vliv baasistického důstojníka al-Khlifawiho alias Hajiho Bakra a jiných bývalých Saddamových lidí na vývoj bojové a expanzní strategie Daeše.

1 3
možnosti

Stále trváte na tom, že "našim nepřítelem je islám?" ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.