Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Svobodní se tady poplácávají po zádech, ale po pravdě - směrem k liberálnějšímu modelu jsme už několikrát po r.89 chtěli směrovat a vždycky to špatně dopadlo. Proč asi? S nadsázkou - zrušili jsme normu na špekáčky a jak to dopadlo?

0 0
možnosti
Foto

pokud lidé chtějí kupovat nekvalitní špekáčky, proč by jim to měly nějaké normy zakazovat?

výrobci by těžko vyráběli nekvalitní špekáčky nebo jakékoliv jiné "šizené" potraviny, kdyby jim to lidé nekupovali.

kdysi jsem někde četl, že v 90. letech výrobce zmrzliny, snad Algida nebo kdo, dělal zmrzliny s vyšším podílem smetany. Pak zkusili ubrat, a přidat víc rostlinných tuků - čili jinak řečeno "šidit" kvalitu. A lidé jim to kupovali úplně stejně - žádný pokles prodeje! Tak to nesvádějme na zlé výrobce - lidem je to bohužel prostě a jednoduše jedno. Rv A nedává vůbec smysl, aby si lidé, kteří si na trhu nedokáží svou poptávkou zvolit dobrou kvalitu potravin, aby si ve volbách volili politiky, kteří jim tu kvalitu mají zajistit normami a regulacemi.

1 0
možnosti
Foto

Toto: „A s každým dalším příkazem nebo regulací z nás stát činí potenciální viníky. Všemožných pravidel je již tolik, že si jen málokdy můžeme být jisti, zda se náhodou nedopouštíme nějakého přestupku.“ mi připomnělo Orwella (1984):

..

„Chystal se psát deník. To nebylo protizákonné (nic nebylo nezákonné, protože žádné zákony už dávno neplatily), ale kdyby se na to přišlo, bylo celkem jisté, že by za to dostal trest smrti nebo aspoň pětadvacet let tábora nucených prací.

...

V Oceánii nejsou žádné zákony. Myšlenky a činy, jejichž odhalení znamená jistou smrt, nejsou formálně zakázány, a nekonečné čistky, zatýkání, mučení, věznění a vaporizování se neukládají jako trest za zločiny, které byly skutečně spáchány, nýbrž slouží jen k vymazání osob, jež by možná mohly spáchat nějaký zločin někdy v budoucnu. Od člena Strany se vyžaduje, aby měl nejen správné názory, ale i správné instinkty. Mnohé názory a postoje, které se od něho vyžadují, nebyly nikdy výslovně stanoveny, a stanovit se ani nedají, aniž by se na světlo vynesly rozpory, které jsou Angsocu vlastní. Člověk od přírody ortodoxní, v newspeaku pravověrný, bude bez rozmýšlení a za všech okolností vědět, jaký je správný názor nebo vhodná emoce. Důmyslný duševní výcvik, jímž v dětství prošel a který se opírá o newspeaková slova crimestop, blackwhite a doublethink ho činí neochotným a neschopným uvažovat o čemkoli příliš do hloubky.“

3 0
možnosti

Napsáno silně emocionálně, měl byste ale některé věci vzít v úvahu:

- jak jde čas tak objektivně v některých branžích malopodnikání ubývá. Davy v marketech a malé obchůdky se uživí jen vietnamským způsobem podnikání

- na 10 milionů obyvatel je podnikajících subjektů příliš mnoho a tak aby přežily tak šidí účetnictví, protože se při řádném placení daní neuživí. Zjistěte si kolik podnikatelů je v bájném Německu (na 1 mil. obyvatel)

- podnikatelé nejsou poctiví beránci, ale také podvodníci. Těžko to odhalujete jen klasickými kontrolami, skoro všichni mají snadsázkou sídlo v Praze.

Je to složitější ale tím neříkám, že nemáte kus pravdy. Např. kontrolní hlášení DPH má jen Slovensko, EET kromě Chorvatska i jiné státy (v nějaké formě či stádiu přípravy), ale offline.

1 3
možnosti

... moje babička by k Vašemi příspěvku poznamenala: ,,Ani ryba, ani rak". Já přidám: Příspěvek ve stylu chytré horákyně Rv;-)!

3 0
možnosti

Člověk který svou kariéru postavil na udávání druhých, který ukradl svému zaměstnavateli podnik, kterému na to půjčila záhadná firma peníze, člověk který sofistikovaně tuneloval Agrobanku a okrádal své obchodní partnery je ministrem ve vládě. A tentýž člověk zavádí nesmyslné a drahé povinnosti, které ani nemají řádnou oporu v zákoně. Prostě fízlovskokomunistiký způsob ovládnutí státu. A k tomu ta symbolika.

7 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS