Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P93a79v35e19l 37P28á72t11e87k

4. 12. 2015 10:52

Za mě karma! R^

Mám ale dojem, že nikdo z diskutujících ten článek snad ani nečetl. Napadá mě něco o perlách a ...:-/

0 0
možnosti

Václav Klaus propagoval pravicovou politiku, ale kormidlo otočil doleva!

Pravicová politika musí ctít přirozené vztahy a občanskou svobodu, ctít individualitu a nespoléhání se na stát. Ale ani pravicová politika se nesmí oprostit od sociálního vnímání neschopných občanů.

Pro mne jsou Svobodní nevolitelní tím, že chtějí bourat Evropskou unii místo toho, aby se ji snažili postavit na svobodné pravicové nohy!

:-)

0 0
možnosti
AK

Pravice je dnes na ústupu a pochopitelně za to nemůže nikdo jiný než ona sama.

Její zlaté období bylo v 90.letech minulého století.

Jednak každému slibovala podíl na privatizovaném majetku, jednak vyřešit podle jejích receptů problémy, které se nakupily.

Po probuzení z kupónové euforie občané zjistili, že i když byl téměř veškerý majetek rozdán, oni jsou na tom (v nejlepším případě) stejně, jako když nepatřil nikomu.

Privatizace nejen že nepřispěla k vyřešení problémů minulých, ale vytvořila řadu problémů nových a mnohem závažnějších.

Pokles daní firmám a těm nejbohatším nevede k vyšší tvorbě pracovních míst. Privatizace bytového fondu nevede k lacinějšímu bydlení.

Privatizace bank nevadla ke snižování bankovních poplatků stejně jako privatizace firem nerozjela soutěž mezi firmami ve snižování cen.

Začalo se mluvit o životě nad poměry. Co to je a koho se to týká? Já bych řekl, že čím jste bohatší, tím míň si žijete nad poměry. A kam bychom se měli v životní úrovni vrátit, abychom si nežili nad poměry ? Do 70.let minulého století? A vlastně nám tím pravice sděluje, že naprostá většina zaměstnanců a živnostníků si neudrží svoji životní úroveň protože stát už nebude mít prostředky na financování veřejného sektoru a svého chodu.

To vše za situace, kdy firmy a bohatí bohatnou rychleji než kdykoliv dříve.

No může pokračování vlády pravice někoho ještě nadchnout?

0 0
možnosti

Chyba není v pravicové politice, ale v tom, že Václav Klaus uhnul doleva. Na jedné straně se tolerovalo rozkrádání ve velkém a ostatní občané byli drženi u huby. Klausovský kapitalismus je podivný. Mafiánský? Socialistický? Nevím. Ale je podivný! Václav Klaus vlastně ztotožnil liberalismus se zlodějnou!

Dokud budeme tento podivný kapitalismus považovat za ten pravý, nikdy se občané nesmíří ani s kapitalismem ani s pravicovou politikou, kterou ve skutečnosti pořádně nezažili a s novodobými bolševiky nezažijí!

0 0
možnosti
Foto

Levicové myšlenky fungují, dokud je stát schopen se zadlužovat a nebo si sám tisknout peníze. V okamžiku, kdy mu inflace vyrazí tiskárničku z ruky a nastane nutnost vytvořit reálné hodnoty, pravice získá navrch. Tuto situaci ale - bohužel - v krátkodobém horizontu zatím nevidím.

0 0
možnosti
AK

Tomu zcela jistě tak není.

USA bylo schopno obojího - obrovsky se zadlužovat i tisknout si peníze.

A nebyla to inflace, která by mu vyrazila tiskárničku z ruky (k té vůbec nedošlo) a dokonce ani krach roku 2008 - tempo zadlužení i tisknutí si peněz se poté ještě zvýšilo.

Přesto tam levicové myšlenky nefungují.

0 0
možnosti
JK

pravice nemá v česku tradici. skoro nidky nedovládla.

0 0
možnosti

Ano, pravice byla vykořeněna za komunistů a bohužel, Václav Klaus pravici zakormidloval doleva! A takovou pravici nechce ani levičák ani pravičák!

0 0
možnosti
JR

J50a61n 60R70á54ž

27. 11. 2015 18:20

Dokud budou Svobodní jen klubem vyznavačů  liberiánských názorů, což je směr, který nemá a nikdy nebude mít u nás větší podporu voličů, a dokud nebude mít v čele charismatického lídra, který bude mít reálně uskutečnitelné pravicové názory, o jejichž správnosti nejprve přesvědčí spolustraníky a pak je zcela srozumitelně nabídne pravicově smýšlejícímu voličstvu, nemají Svobodní žádnou šanci překonat 3% volebních preferencí. Namlouvat si něco jiného, znamená postupný zánik.

0 0
možnosti
AK

Nedávné volby v Polsku a rekordní preference Ficovy strany na Slovensku čtvrt roku před volbami nám ukazují, že voliči už nerozlišují zda je strana levicová nebo pravicová.

Zajímá je jen, zda přijímá nebo odmítá Brusel a Berlín - zejména v otázce imigrantů.

Pro pravicovou stranu se zde rýsuje jasná cesta jak se zmocnit moci:

Je třeba zrušit sociální část veřejného sektoru, kdy z daní získané prostředky se použijí na daňové prázdniny, investiční pobídky a dotace na pracovní místo velkým firmám. Místo na zdravotní a sociální účely obyvatelstva.

Dosáhne se tak obrovského nárůstu hladu a bídy v zemi.

A pokud tak budou postupovat pravicové strany v EU, bude to mít stejný výsledek.

Pak ovšem nebude nikdo mít důvod k nám cestovat, protože hlad a bídu bude mít k dispozici jak u sebe doma, tak u nás.

Tak by proudy imigrantů bylo možné zastavit také...

0 0
možnosti

Pravice se musí opřít o přirozené vztahy a občanskou svobodu! Ale musí si zachovat sociální citlivost! Ale sociální citlivost jinou než předvádějí levicové strany, které chtějí zdravotnictví zadarmo pro bohaté i chudé. A to je špatně, to je asociální, protože výsledkem je nedostupnost kvalitní zdravotní péče!

0 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.