Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

P51a34v72e68l 69P78á64t30e93k

4. 12. 2015 10:56

Karma.R^

Díky za Vaše články. Je to jediné osvěžení na tomhle blogu.;-)

0 0
možnosti

Autor si očividně plete dva pojmy - sociální a socialistický.

Pravdu má v tom, že lidé před rokem 89 záviděli Západu životní úroveň a ne životní styl.

A ať už kapitalismus chtěli nebo ne, máme ho.

A to v jeho lichvářsko-exekutorsko-mafiánské podobě.

0 2
možnosti
Foto

+++ R^ 

Ale stejně Vám řada lidí řekne, že socialismus je prima.

0 0
možnosti

J68a89r94a 16R38a74n95k

17. 11. 2015 21:19

Vas bych si vedle par zdejsich blogeru na Hrade predstavit dovedlaR^

2 0
možnosti

Na blog dost dlouhé, ale chápu, že takové téma nejde zpracovat na půl stránky. Já naštěstí patřím ke generaci, která ještě umí číst, takže jsem přečetl celé. Výborné!

5 0
možnosti

Socialismus v Československu před rokem 1989 nebyl špatný - například střežené hranice, práce pro každého a mzdové tabulky. Dobrý dělník bral v podniku skoro tolik co ředitel. Dnes dělník nebo jiný zaměstnanec bere stokrát méně než "manažeři" a musí držet hubu, dříve si ji aspoň mohl pustit na špacír. A z daní musí platit nesrovnatelně byrokratičtější systém, než byl za komunistů, a armádu nepracujících; za chvíli bude vydržovat další, armádu "uprchlíků". To je kapitalismus, pane.

1 11
možnosti

Vy jste ten článek nečetla, že?

4 0
možnosti

Napsal jste to přesně a velmi dobře. Tleskám.R^ Je úžasné si přečíst svůj pohled. Je třeba hájit pravdivé extrémy, což slabí svou závistí vždy budou hatit. Jsem velmi potěšen, že se rodí lidé, jako je autor tohoto článku, s intelektem, který si nechají přikrýt falešným, altruismem provoněným sociálním filtrem. Bohužel lidí s autorovo intelektem máme poskrovnu, abychom dokázali dospět k revoluci o které se zde zmínil. Karma[>-]!

5 0
možnosti

Oprava: samozřejmě nenechají:-)

1 0
možnosti

Máte pravdu, ekonomický úpadek, který probíhá není příliš viditelný, protože se týká všech, se kterými jsme zvyklí se srovnávat. Země, které se díky kapitalismu rychle rozvíjejí jsou daleko a moc toho o nich nevíme.

2 0
možnosti

Ano jsou na východě. Už se těším na návštěvu Japonska.:-)

1 0
možnosti

Autore, žádný socialismus tady není, ale bezohledný kapitalismus

2 13
možnosti
Foto

Až si přečtete, čím se vyznačuje kapitalismus, tak něco plácejte.

To, co zde dnes máme, je korporátní socialismus, nebezpečně se blížící italskému fašismu.

1 0
možnosti

Souhlas, dávám karmuR^

4 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.