Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Teď opravdu nevím, co tím chtěl básník říci. Že méně schopní podnikatelé, kteří už neumí vydělat na daně, je nemusí platit? To je přeci nesmysl. Daně se platí trojí - ze zisku, tam se podnikatel podělí se státem o to, kolik mu zbylo po odečtení tržeb a nákladů, pokud nemá zisk, nic neplatí. Daň spotřební, kterou zaplatí už při nákupu, i kdyby se postavil na hlavu a případně DPH, kde se šidí nejvíc. Host si koupí pivo za dvacku, hostinský vyinkasuje dvacet čtyři dvacet, ale ty čtyři ká dvacet neodevzdá, anóbrž je strčí do kapsy. V podstatě je to zlodějna, ale stále se najdou lidé, kteří boj proti zlodějně nazývají buzerací "poctivých" živnostníků. Možná by nebylo od věci se ve věcích daní podívat na náš velký a nedostižný vzor USA, kde se za daňové úniky chodí do kriminálu.

1 2
možnosti

jo, kdyby dva tisice na pokladnu..... rikaji, ze 5. A protoze to uznaji jako danovy naklad, tak milostive cloveku vrati 15% z tech 5 tisic, takze celych 750Kc. Takze nic noveho - preneseni nakladu na lidi.

Mimochodem, ted nas byla takova vetsi parta (cca 30 lidi) v hospode. Moc lidi, krome nas tam nebylo. Ja platil neco kolem 300. Takze celkova utrata mohla byt maximalne kolem deseti tisic. Kolik muze mit marzi takova malomestska restaurace? No rekneme 25%, takze na nas vydelali 2500. Jenze to tam byl cely vecer cisnik, kuchar..... I kdyby dostavali minimalku, tak to je 1000 Kc na jejich plat. Dalsi naklady jsou teplo, voda na wc....... no neni jich malo. Takze predpokladam, ze zisk nebude nic moc. A to bylo mesto. Kdyz si predstavim vesnici, kde je treba 500 obyvatel, kolik tam muze hospoda vydelavat? A z toho ma zaplatit 5000 na pokladnu, dalsi rekneme 300 mesicne na pripojeni k internetu, celkem za 1. rok 8600 - ze zisku. To je nekolik vytocenych soudku piva..... A nic za to nedostanou.

0 0
možnosti

... Andrej Babiš je svým založením typický příklad normalizačního centrálního plánovače... Kdyby takovým byl, nevybudoval by Agrofert.

1 2
možnosti
Foto

protože by neměl z minlého režimu konexe a prachy. Nebo se mýlím?

1 0
možnosti

J49a62n 64R69á94ž

2. 11. 2015 18:11

Babiš měl neuvěřitelnou kliku a my ostatní pech!

Vstoupil do politiky přesně v okamžiku, kdy premiér státu byl submisivní týpek, který byl tak pod vlivem své dominy, že reálně vládu řídil snad nejvíce nenáviděný politik polistopadového období. Policie nás zahrnovala každý den jednou korupční aférou za druhou a stát se tak opticky utápěl v chaosu.

A tak vznikla poptávka po vůdčí osobnosti, která nazývá děje normálním slovníkem, bez politicko korektní deformace a která něco v životě dokázala i bez účinkování v politice. Jaký to rozdíl od Nečase, Sobotky, či Kalouska. No a hodně voličů na chiméru, že Babiš je ten správný, skočila.  Babiš slízl smetanu a střední třída je ve velkém maléru. 

Faktem je, že Sobotka není konkurent, Kalousek je "propálený" jak svařečovy montérky a Fiala nemá leadership politického vůdce.

Jestli tedy se nenajde někdo nový, kdo by vytrhl ze skály pověstný Excalibur jako bájný Artuš a postavil se Babišovi silou, bude nám vládnout ještě tvrději než dosud a se živnostníky a drobnými podnikazteli zatočí tvrději než komunisté.

1 0
možnosti

.... vynikající článek .... ode mě karma jako hromR^!!

2 2
možnosti
Foto

A55l50e38š 95P85r90a55g43e96r

2. 11. 2015 17:09

jeden politik kope do druhého, lituji, že jsem to četl Rv

0 0
možnosti

Proboha, už toho vy Svobodní nechte, mohli byste se dát dohromady s Kalouskem, to je fakt už na blití.

Copak nemáte jiný program, než se pořád navážet do Babiše? Zajímavé je, že to nejvíce dělají hlavně ti, kteří celý den leží tak akorád v ideologických knihách, v životě ani den nepodnikali, ale troufají si z knihoven kritizovat člověka, který ve svých firmách v zaměstnává cca 30.000 (!!!) lidí.

Já jsem přesvědčená, že výrok "řídit stát jako firmu" byl od začátku myšlen tak, že se při řízení státu použijí vlastnosti, které podnikatel aplikuje na svou vlastní firmu, tj.: odpovědnost, smysluplnost, šetrnost, kupecké počty a zdravý selský rozum.

Ne ne ne, nevolila jsem Babiše, naopak, volila jsem Svobodné. Ale už mě s tím vaším neustálým NEKONSTRUKTIVNÍM anti-babišovským kňučením tak lezete na nervy, že už vás volit nebudu.

6 7
možnosti

Ja nevim jak Vy, ale pro mne je nejdulezitejsi ridit firmu tak, aby generovala zisk.

0 0
možnosti

D11a91d21a11k 26P50e75t53r

2. 11. 2015 14:26

Jat to ten Kalousek dělá, nebo za to  platí, že se o Babišovi tak krásně píše?

1 0
možnosti

Zajímavé. Naše média buší do Babiše, jako do hadráku, není dne, aby si někdo do něj nekopl a má nejvyšší preference. Někde bude asi chyba, co myslíte? Podotýkám, že nejsem Babišův volič.

0 0
možnosti

Bušení nestačí, Stbáka je třeba nechat odejít z veřejného života.

5 1
možnosti

Vy jste se snad zbláznil, to že jste politik jen z části omlouvá váš příspěvek. Oháníte se ve svém c.v. svobodou a demokracii a jak se chováte sám? Napadáte bez důkazu jiného a čekáte za to body a potlesk.

Napsal jste o něm cituji: "Člověk který kolaboroval s komunistickou totalitní mocí, který postavil své podnikání na šikovném lobingu a který své zisky zakládá na tom, že díky svým konexím uvalil na spotřebitele zákonnou povinnost odebírat jeho zboží je tím posledním kdo by měl druhé školit".Důkazy vašeho tvrzení ?

Další vaše perla. opět cituji: Kdo ze zemědělců není schopen měsíčně splnit povinné dodávky masa nebo mléka, nemá podle komunistického ministra zemědělství vlastnit kravín. Časové rozmezí je 70 let - mentalita naprosto stejná.

Jak tento text souvisí s ministrem financí?

Víte vůbec co to byla za normalizace SPK když její činnost přirovnáváte k Babišovi?

Jsem menší podnikatel od r.1991 a spravujeme s kolegou více než 20 let menší firmu bez zadlužení a jakýchkoliv dotací. Na rozdíl od vás pořádek v placení daní schvaluji a jako ekonom se 40 letou praxí odhadují že rezervy ve výběru daní z příjmu živnostníků se u nás pohybují v řádu více než deseti miliard korun.

3 4
možnosti
Foto

To, že se necháváte dobrovolně olupovat a myslíte si, že je to tak správné, neznamená, že to tak budou vidět druzí. 

Důkazem, který tak chcete je například bionafta.   

Klidně si dál milujte svého daňového farmáře, ale pro mne je to jen banda lupičů, kteří se neštítí říkat svým loupežím Zákon.

3 2
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.