Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak jste, milý autore, letos nastoupil ke Svobodným a hned se prezentujete jako podněcovač porušování zákonů. :-)

Souhlasit s vámi mohu v tom, že stát si usurpuje příliš velký díl z výdělku občana a pak tuto berni nesmyslně rozfofruje a rozkrade/nechá rozkrást.

Nejsem zastánce porušování zákonu, ač v této oblasti mne silně ovlivňuje vnitřní hlas, nabádající k minimalizaci financí pro stát a jeho instituce.

Jsem však především pro cestu legální.

Můj hlas dostane ten, který bude snižovat daňové zatížení občanů. Ten, kdo bude snižovat byrokracii a otravování občanů a firem nesmyslnými formuláři, dotazníky, vyžadovanými "štemply" a poplatky za všechno a cokoliv.

Škoda, že je nás tak málo.

A Babišova opatření? Zoufalé výmysly plynoucí z neznalosti problematiky a tím i neschopnosti realizovat potřebné změny a zásahy do státního organismu.

1 1
možnosti
Foto

L84u72b31o37š 18Z17á26l48o81m

12. 11. 2014 16:52

Existují zákony, které je morální porušovat. Zákaz poslechu anglického rozhlasu v roce 1941... Zákaz přechovávat zakázané knihy v komunistické diktatuře.. Atd. Jediný rozdíl je v míře nesvobody, jakou dnes zažíváme. Ale pokud platí princip, že zákony, které jdou proti naší svobody je morální porušovat v diktatuře, kde jsme přišli o 99 % naší svobody, potom tento princip musí platit i v systému, kde nás stát obírá o 50 % svobody. 

Já nepodněcuju nikoho k porušování zákonů. Pouze říkám, že bránit se daňové krádeži je morální. Jestli je to praktické, a jestli se člověk nevystavuje velkému nebezpečí (a nejen sebe, ale třeba i svou rodinu), když se rozhodne takové zákony porušovat, si musí každý posoudit sám.

např. americký ekonom Irwin Schiff si kvůli protestu proti placení daní a kvůli tomu, že daně neplatil, vysloužil v Americe (která je prý svobdnou zemí) 13letý trest. A mohl dostat daleko víc. Nemyslím si, že vystavit se takovému zničení ze strany státu je správné, dokud máme možnost protestovat jinak.

2 0
možnosti
IC

Babiš velký podnikatel za rok u kormidla jen dokázal zvýšit počet státních úředníků ( a stále zvyšuje) a navazně šeredně navýšit výdaje státu . Už se těším na těch jeho 200 mld. Které najde. -:))

1 0
možnosti
OB

R^ Souhlas, nevěřím v anarchokapitalismus, ale minarchismus bych bral všemi deseti, držte se R^EU;-D

0 0
možnosti
Foto

Pan Zálom jakožto státní zaměstnanec se toho, že by byl kdy daňovým úředníkem šikanován, obávat opravdu nemusí.

0 5
možnosti
Foto

L53u67b94o89š 83Z29á38l20o98m

12. 11. 2014 14:08

nejsem státním zaměstnancem. ;-O

2 0
možnosti
JL

Daně se platit musí a musí je platit všichni. Každý z nás něco od státu potřebuje. Tečka.

0 5
možnosti
JT

Rozumne dane - tak do 10%. Vsechno nad to je zlodejina.

5 1
možnosti
PH

První odstavec ve stručnosti vyjadřuje naprosto VŠE a Vám R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 279
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2498x
Jsem zastánce svobody jednotlivce a laissez-faire kapitalismu a hlásím se k odkazu myslitelů jako byl Ludwig von Mises, Murray Rothbard nebo Frederic Bastiat. Především jsem však stoupencem filozofie Objektivismu americké filozofky a spisovatelky Ayn Randové, podle mě nejvýznamnější obhájkyně svobody jednotlivce a kapitalismu. Od začátku 2014 člen Strany svobodných občanů, od 2019 místopředseda strany, dříve předseda středočeského krajského sdružení, lídr koalice Svobodných a Soukromníků pro volby do středočeského krajského zastupitelstva pro rok 2016 a středočeský lídr do parlamentních voleb 2017. V současné době zastupitel v Berouně za sdružení Lepší Beroun, které kandidovalo s podporou Svobodných a prosazuje jejich zásady komunální politiky. Dále mě lze charakterizovat jako příležitostného cyklistu, malíře, berounského patriota, příznivce jazzu a art-rocku a špatného hráče billiardu.